Thompson keze eltört, Constantinides még nem látott ilyen kétarcúságot

Bencze szerint ezúttal is a ZTE dominált, Szekulovics azt mondta, hogy igazi férfias csapat ellen küzdöttek - értékelések a kedd esti két negyeddöntő után. 

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 104-68

Antonis Constantinides, Körmend: Gratulálok a játékosaimnak. Amit itt láttam, az nem mindennapi. 17 éve vagyok edző és nem láttam még olyat, hogy a hazai és idegenbeli mérkőzéseken mutatott játék képe ennyire különbözzön. Ezen nagyon sokat kell dolgoznunk. Egyelőre a csapat legnagyobb problémája, hogy az otthoni jó játéknak idegenben nyoma sincsen. Az teljesen normális, hogy egy csapat jól játszik otthon, de az idegenbeli mérkőzéseken óriási különbség van a játékban. Ma megvertük a Kecskemét csapatát, de még semminek sincs vége. Ahogy edzőkollégám mondta, itt nem számít, hogy 1 vagy 30 ponttal nyerünk, csak a győzelem számít! Megpróbáljuk a párharcot csütörtökön lezárni. Amennyiben túljutunk a Kecskemét csapatán, valamit mindenképpen ki kell találnunk az elődöntőben a Szolnok gárdája ellen, mert idegenben mindenképpen szükségünk van egy győzelemre, ha a döntőbe szeretnénk jutni. Ezért a legfontosabb, hogy a hazai és idegenbeli játékunk egyensúlyba kerüljön és ezen kell dolgozni közösen a játékosokkal. A mai mérkőzés sem volt egyszerű, a Kecskemét csapata egy rendkívül erős és kellemetlen ellenfél. Gratulálok a csapatuknak és az edzőnek, nagyon jó munkát végeztek. Ma láthattuk, hogy megfelelő hozzáállással és agresszív játékkal nagyon sok dolgot képesek vagyunk elérni. Jelenleg két arca van a csapatnak, egy hazai és idegenbeli és nekem, mint edzőnek jutott az a feladat, hogy egyensúlyba hozzuk ezt. Gratulálok még egyszer a csapatomnak és a csodálatos szurkolótábornak a fantasztikus szurkolás miatt. Fontos kiemelni, hogy még semmi sem dőlt el, de jelen pillanatban mi vezetünk 2-1re. Meglátjuk, hogy csütörtökön mire fogunk menni.

Forray Gábor, KTE: Gratulálok a körmendi csapatnak, jó munkát végeztek, megérdemelten nyertek. A mérkőzés korai szakaszában rögtön a centerposzton fault problémákkal küzdöttünk. Kicsit ezáltal felborult a rotációnk, illetve elég korán elvesztettük az amerikai játékosunkat, akinek sajnos eltört a keze. Úgy néz ki, hogy a szezon számára befejeződött már. Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy a játékosaim mindent megtettek, amit tudtak. A maximumot próbáltuk nyújtani, de sajnos ezen az estén mi fáradtabbak voltunk, a Körmend egy egész más sebességen kosárlabdázott. Tulajdonképpen itt a play offban a differencia teljesen mindegy, csak a győzelem számít, mindegy, hogy 1 vagy 30 vagy 40 pont a különbség. Igyekeztem mindenkinek lehetőséget biztosítani, hiszen már az első félidőben a mérkőzés eldőlt. Azt gondolom, hogy a fiataljainknak nagy dolog, hogy pontot, pontokat tudtak szerezni egy ilyen jó csapat otthonában ilyen sok szurkoló előtt. Csütörtökön szeretettel várjuk a Körmendet és szeretnénk nyerni, hogy szombaton visszatérhessünk egy 5. mérkőzésre. A mi szezonunkból idáig is a maximumot hoztuk ki, most nehezebb dolgunk lesz, hiszen egy sztenderd játékosunk kiesett a rotációból, de mindent meg fogunk tenni, hogy nyerni tudjunk.

A sajtótájékoztató felvétele:

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91-95

Bencze Tamás, ZTE: Ezen a találkozón is végig domináltunk, de a meccs negyven percig tart. Tavaly általában megnyertük ezeket a találkozókat, most nem. Benke alig tudott ma már játszani sérülése miatt, nagyon hiányzott.

Szrecko Szekulovics: A ZTE ellen nagyon nehéz volt játszani ma is, igazi férfias csapat. Mi sem adtunk fel semmit, ebben volt az erőnk, hogy nyerjünk.

A sajtótájékoztató felvétele:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus