Andrija Csirics győzelemmel debütált a PVSK kispadján

A pécsiek második csapata érdekes meccsen gyűrte le a MAFC-ot - a Zöld-csoportban a Bonyhád otthon tartotta a két pontot a Pénzügyőr ellen.

fotó: pvsk.hu

Piros-csoport

PVSK-CARGATE - MAFC 80-66

A PVSK kiemelkedő teljesítményei: Farkas Sándor Dániel (23 pont, 10/17 mezőnyből, 12 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 gólpassz, 34 VAL), Kalmár Viktor (13 pont, 5/5 mezőnyből, 7 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 23 VAL), Goldring Gergő (12 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 14 VAL), Popadic Miljan (11 pont, 8 kiharcolt fault, 14 VAL).

A MAFC kiemelkedő teljesítményei: Tóth Péter (12 pont, 3/16 mezőnyből, 11 lepattanó, 6 gólpassz, 4 kiharcolt fault, 3 szerzett labda, 18 VAL), Lakits András (13 pont, 2/6 tripla, 3 gólpassz, 13 VAL), Biber Áron (12 pont, 6/8 mezőnyből, 4 lepattanó, 16 VAL), Bordács Soma (8 pont, 4/6 mezőnyből, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 15 VAL).

A tavaly nyáron visszavonuló Andrija Csirics a 2020-21-es szezonban a PVSK-VEOLIA edzői stábjában dolgozott, idén viszont már a B-csoportos PVSK-CARGATE vezetőedzőjeként debütált, és a mester elégedett is lehetett tanítványaival az első negyedet követően. A hazaiak az első pillanattól kezdve aktívabbak voltak, hátul igyekeztek megfojtani a MAFC támadásait, elöl pedig gyorsindításból, felállt védelem ellen és második esélyekből is remekül dolgoztak, főként Farkas villogott, így tíz pont feletti előnnyel mehettek rövid pihenőre. Itt viszont a MAFC tudta rendezni a sorokat, a vendégek is megszigorították a védekezést, támadásban pedig előbb Biber Áron és Tóth Péter vezetésével megfelezték a különbséget, majd a negyed derekán a Bordács-Lakits-Misek trióra támaszkodva 26-27-nél már ők vezettek. A félidő előtt már többször is megléptek öt egységgel, a hazaiaknak igencsak kapaszkodniuk kellett, hogy ne tudjanak még jobban elhúzni. 

A nagyszünetben ismét fordult a kocka, a PVSK a Mándity-Farkas duó révén egy 7-0-val nyitott és visszavette a vezetést, de ekkor a MAFC-ban még akadt erő, hogy visszaverje a rohamot. 49-48 után viszont megint jött egy hazai ütés, Goldring Gergő és Hőgye Patrik is megtalálta a dobásait, a védekezés is újra jól működött, ebből pedig egy 10-0-s rohanás érkezett. A negyedik játékrészre fordulva Polgárdy Ádám kosara jelentett némi reménysugarat a MAFC számára, de utána több dobást is elhibáztak, így igazán közel nem tudtak jönni. A pécsieknél a 33. perc környékén találták meg azt az ötöst, ami elkezdett működni: Popadic Miljan, Gordán Levente és Mándity Márkó dobott ekkor kosarat, amivel visszaállt a 10 pont körüli differencia. A MAFC itt sem adta fel, de egyszerűen nem volt elég pont a kezekben, mivel a támadásban felpörgő hazaiak mindig megtalálták azt a társat, akiben volt egy kosár - PVSK önzetlen és időnként szép játékkal, jó védekezéssel nyitotta a szezont, míg a vendégek mestere, Hencsey Tamás csapata akarati problémáiról beszélt a meccs után. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

 

Zöld-csoport

Atomerőmű KSE Bonyhád - Pénzügyőr SE 73-70

A Bonyhád kiemelkedő teljesítményei: Karosi Gergely (12 pont, 5 lepattanó, 17 VAL), Szalai Milán (12 pont, 2 szerzett labda, 14 VAL), Tömösváry Máté (9 pont, 8 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 13 VAL).

A Pénzügyőr kiemelkedő teljesítményei: Szekeres Ábel (4 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 kiharcolt fault, 6 gólpassz, 18 VAL), Baranyi Péter (12 pont, 5/7 mezőnyből, 17 VAL), Szálas Gábor (17 pont, 5/12 tripla, 8 lepattanó, 16 VAL). 

Igazi hullámvasút meccset hozott a Bonyhád és a Pénzügyőr összecsapása, akik egyébként egymás ellen zártak tavaly a Zöld csoport rájátszásában - akkor a Bonyhád nyert. Most a csuklók még kissé idény eleji formát mutattak, mindkét csapat rosszul dobta a hármasokat, a hazaiak pedig mindössze 50%-kal értékesítették a büntetőket. A vendégek kezdtek jobban Szálas Gábor és Nemes Milán kosaraival, majd egy kisebb hazai rohamot átvészelve 12-14-re vezettek is a kisszünetben. A második játékrész elején Szálas már a harmadik tripláját szórta be, majd Kovács Marcell és Horváth Barnabás vette át a stafétát, miközben a túloldalon is megoszlottak a pontok: előbb Karosi Gergely, majd Tömösváry Máté talált be, végül Heimann Gergő csengetett kétszer távolról - a félidő vége aztán a hazaiaké volt, Pajor Dávid két kosarával és Karosi második zsákolásával fordítani tudtak. 

A nagyszünetről a Pénzügyőr jött ki jobban, Szekeres Ábel 3+1-es játékot rakott össze, Szálas negyedik tripláját helyezte el a bonyhádi gyűrűben, Nemes Milán triplát és duplát jegyzett - ha nincs Orgona Gergő a túloldalon, gödörbe kerülhetett volna a tolnai alakulat. A negyed közepén a rutinos játékosok ideje jött el, dr. Franczva Ádám húzta a vendégeket, Tömösváry szórt hármast a hazaiaknál - bár a Pénzügyőr kicsit meg tudott lógni, a negyed végén Csizmadia Attila és Arnold Botond nem hagyta, hogy komolyabb különbség alakuljon ki. A kisszünet után teljesen váratlanul összeomlott a Pénzügyőr játéka, a bonyhádiak az Arnold-Szalai-Csizmadia trió vezérletével 12-0-s tombolást rendeztek és 65-55-re vezettek - itt azonban nem volt még vége, a vendégek előbb megállították a rohamot, majd a végjátékban Szálas újabb hármasával, Baranyi és Kovács kosaraival elkezdték ledolgozni a hátrányt. A 40. percben 73-67-nél Karosi Gergelynél szakadt el a cérna, faultja mellé technikait is kapott, a vendégek pedig három büntetőhöz jutottak, amit be is dobtak. Az utolsó másodpercekben aztán a vendégek még szereztek egy labdát, de rögtön el is adták, utána pedig hiába próbáltak sorra faultolni, még nem kerültek bónuszba, az idő pedig közben elfogyott. 

Részletes statisztika

A mérkőzés felvétele:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus