Férfi Hepp-kupa: Már csak négyen versenyben

Eddig rengeteg meglepetés történt, az NB I B jelenlegi állása alapján a négyes döntő legmagasabban '"rangsorolt" résztvevője a Budafok.

Megvannak a négyes döntő résztvevői a férfi Hepp-kupa küzdelemsorozatában. Az előcsatározások tele voltak meglepetésekkel, az NB I B piros csoportjának jelenlegi állása alapján a négyes döntő legmagasabban '"rangsorolt" résztvevője a Budafok, bejutott a bajnokságban hullámvölgybe kerülő Veszprém, a BKG otthonában közel 30 pontos győzelmet arató Baja, valamint a zöld csoportos Cegléd, amely a Nagykőrös idegenbeli legyőzése után a négybe jutásért óriási bravúrt bemutatva a MAFC-ot is búcsúztatta.

A sorozat kezdetén még alacsonyabb osztályú, többnyire NB II-es gárdák is pályára léptek a sorozatban. A Sunshine NyIKSE jókora verést mért az EKE Eger KOK csapatára, a Közgáz A alaposan megnehezítette az Óbudai Kaszások dolgát. A Budafok második csapata is a közel állt a bravúrhoz a Vasas ellen,az első viszont kis híján "elhasalt" a jelentősen megerősödő Dunaharaszti otthonában. A zöld csoport éllovasa, a Pécsi NKA "elkapta" a piros sereghajtóját a PVSK Cargate együttesét a pécsi derbin. A következő körben Nagykőrösön sem adta olcsón a bőrét, de búcsúzott.

A már említett Kaszások a következő körben eléggé megnehezítette a BKG dolgát, az NB II-es TFSE pedig igazi "huszárvágást" bemutatva búcsúztatta a piros csoportos MTK-t, ám utána a BKG megálljt parancsolt neki. A szigetszentmiklósiakkal pedig négyes döntőbe jutásért lejátszott találkozón a Baja tette ugyanezt, ráadásul egy erődemonstrációval is felérő 115-89-es idegenbeli diadal formájában. Szép skalpokat szerezve "állt" sokáig a MEAFC csapata, amely előbb Miskolcon a Salgótarjánt, majd idegenben óriási bravúrral a Nyíregyházát verte ki. A negyeddöntőben, Budafokon viszont - ahol bajnoki mérkőzésen pár nappal korábban kétszeres hosszabbításban maradt alul - simán 'elvérzett", így a budafokiak, amellett, hogy a piros csoportban dobogósok, a Hepp-kupában is ott vannak a legjobb 4 között, a négyes döntőben.

A piros csoportot sokáig vezető, ám az utóbbi hetekben bajnoki mérkőzéseit sorra elveszítő Veszprém magabiztosan masírozott a négyes döntőbe, eddigi Hepp-kupa mérkőzéseit rendre 100 pont fölött "termelve" nyerte meg. A gárda jelen helyzetében a bajnoki szereplést tekintve akár "sorsfordító" is lehet a nyolcaddöntőkben a Honvédot legyőző TF-BP elleni 106-91-es diadal. Óriási bravúrt ért el a zöld csoportos Cegléd, amely köszönhetően előbb nagykőrösi bravúrjának, majd a MAFC elleni hazai sikerének köszönhetően zöld csoportos együttesként lesz ott a négyes döntőben.
 
A férfi Hepp-kupa négyes döntőjének résztvevői: Bajai Bácska FKE, Budafok, Ceglédi KE, HOYA Pannon Egyetem Veszprém. 

A február közepén rendezendő négyes döntő rendezésére pályázhatnak a magukat kvalifikáló együttesek.
 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus