NBI/B: Ez vár ránk hétvégén

Pénteken, szombaton és vasárnap is rendeznek mérkőzéseket az NBI/B-ben, nézzük, hogy mit érdemes tudni.

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

A 17. forduló hat meccsével folytatódnak a csoport küzdelmei hétvégén és ez a kör az MTK-Honvéd derbivel indul pénteken - a vendégek zsinórban hat győzelem után természetesen idegenben is esélyesek, a 2-12-es MTK továbbra sincs könnyű helyzetben.

A Vasas a hétközi, Nyíregyháza elleni hazai vereség után szeretne javítani Nagykőrösön, ahol a hazaiak legutóbb a Miskolc legyőzésével pontot tettek egy hosszú vereségszériára, míg az NKA és a MAFC csatája remek meccset ígér - két harcos, izgalmas csapatról van szó, a MAFC lépeget felfelé, míg a pécsiek pár napon belül oda-vissza megverték a Salgótarjánt, érdemes figyelni rájuk. Az említett Salgótarján egyébként most a megállíthatatlannak tűnő Nyíregyházát fogadja, a vendégek ugyan szerdán kemény meccset vívtak a Vasas pályáján, de ettől még most is masszív favoritok, hiszen jelenleg kiemelkednek a mezőnyből.

Vasárnapra két meccs marad, az egyiken a 13-3-mal második helyen álló, otthon eddig 8-0-t hozó BKG fogadja a hullámzóan teljesítő TF-et, a másikon pedig a Veszprém utazik a sereghajtó PVSK-hoz - Madárék zsinórban hatot nyertek és idegenben is jók, míg a Pécs az előző nyolc találkozóját elvesztette. 

A csoport programja:

MTK-Elite Basket - Budapesti Honvéd SE péntek 19:15
Nagykőrösi Sólymok KE - Vasas Akadémia szombat 17:00
NKA Pécs - MAFC szombat 17:30
Salgótarjáni KSE - HÜBNER-Nyíregyháza BS szombat 18:00
BKG Príma Akadémia - TF-BP vasárnap 17:00
PVSK-CARGATE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém vasárnap 19:00

 

Zöld csoport

A Zöldben két találkozót rendeznek pénteken, először a legutóbb győzelmet arató Bonyhád fogadja a 9-6-tal az élmezőnyhöz tartozó, jó formában lévő Békést, amely eddig idegenben is 4-3-at hozott, úgyhogy vendégként sem szokott megremegni - ez jó meccsnek ígérkezik. A listavezető Cegléd a SMAFC vendége lesz ezen a napon, nyilván abszolút favoritok Fekete Viktorék, de a hazai gárdának is voltak már villanásai, jó teljesítményei még akkor is, ha az előző három mérkőzését elvesztette.

Szombaton a 2-12-vel sereghajtó Eger otthonában legalább ilyen esélyesnek számít a negyedik helyezett és játékerőben talán még ennél is többre képes Újpest, míg a harmadik Vásárhelynek az utóbbi két meccsét megnyerő Győr otthonában kellene kijavítania a Pénzügyőr elleni vereséget. Apropó Pénzügyőr: az együttes Pápa elleni meccse talán a forduló legjobb Zöld csoportos küzdelmének ígérkezik, a hazaiak zsinórban négyet nyertek és száguldanak felfelé, míg a Pápa 9-5-tel a szűk élmezőnybe tartozik, viszont idegenben eddig 50% alatti a mérlege.

A fordulót majd vasárnap az Óbuda-DEAC U23 zárja, ahol a Cegléd elleni vereség után is óriási esélyesek a hazaiak, tekintve hogy a debreceni csapat zsinórban tíz találkozót vesztett el.

A csoport programja:

Atomerőmű KSE Bonyhád - Békési SzSK péntek 18:00
SMAFC - Ceglédi KE péntek 19:00
EKE Eger KOK - Újpest-MT szombat 17:00
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Vásárhelyi Kosársuli szombat 18:00
Pénzügyőr Sportegyesület - Conoil Motax KC Pápa szombat 19:00
Óbudai Kaszások KA - DEAC U23 vasárnap 17:00

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus