NBI/B: Ma kezdődik a 18. forduló

Nézzük, hogy mi vár ránk ezen a hétvégén a B csoportban. 

 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Öt találkozót rendeznek a csoportban ezen a hétvégén, péntekre ebből egy jut, a MEAFC-PVSK, ami alsóházi derbinek számít - a MEAFC átka (sorozatban tíz vereség) nem tört meg hét közben sem, pedig jól játszott a gárda, a PVSK viszont legyűrte a vereségszériáját és bemutatott egy bravúrt a Veszprém ellen, ezek után feszülnek egymásnak a felek. 

Szombaton aztán az említett Veszprém az MTK ellen javíthat, amely szerdán kiélezett meccsen maradt alul a MAFC-cal szemben, jelezte, hogy nem lehet leírni, míg a Nyíregyházát üldöző BKG Nagykőrösre látogat - itt sokat számíthat a hazai pálya, a Kőrös otthon gyűjtögeti a győzelmeit, a BKG viszont vendégkétn 5-3-at hozott a hibátlan hazai mutatója mellett. A jó formában lévő MAFC a szerdán fontos győzelmet arató Salgótarjánt látja vendégül, végül pedig jön a TF és a Nyíregyházát kis híján megfogó NKA csatája - itt bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is...

A csoport programja:

MEAFC-Miskolc - PVSK-CARGATE péntek 17:30
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MTK-Elite Basket szombat 17:00
Nagykőrösi Sólymok KE - BKG Príma Akadémia szombat 17:00
MAFC - Salgótarjáni KSE szombat 17:30
TF-BP - NKA Pécs szombat 18:30

Zöld csoport

A Zöld csoportban a remek formában lévő, sorozatban három győzelemből érkező Pápa, illetve a középmezőnyhöz tartozó Győr csatája nyitja a fordulót, itt előzetesen azért a hazaiak esélyesebbek - a pápaiak eddig csak egyszer kaptak ki otthon, úgyhogy most is nekik áll a zászló.

Pénteken lesz további két meccs, a listavezető Cegléd a hét közben óriási pofont kapó Bonyhádot fogadja, a SMAFC-DEAC pedig kiélezett alsóházi rangadónak ígérkezik - mindkét gárda 3-13-mal áll, a Debrecen különösen rossz formában van, mindkét félnek borzasztóan kellene ez a siker, itt nagy harc várható. 

Szombaton az Óbuda a Pénzügyőrt fogadja, ez szintén komoly meccsnek ígérkezik, az Újpestnek nehéz dolga lehet a 9-7-es, otthon bárkire veszélyes Békés vendégeként, a Vásárhelynek pedig papíron kötelező lesz a győzelem a sereghajtó Eger ellen, hazai pályán.

A csoport programja:

Conoil Motax KC Pápa - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csütörtök 18:00
Ceglédi KE - Atomerőmű KSE Bonyhád péntek 17:00
SMAFC - DEAC U23 péntek 19:00
Óbudai Kaszások KA - Pénzügyőr Sportegyesület szombat 17:00
Békési SzSK - Újpest-MT szombat 17:00
Vásárhelyi Kosársuli - EKE Eger KOK szombat 18:30

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus