NBI/B: Nyíregyháza-MAFC és Újpest-Vásárhely rangadók

Érdekes hétvége kezdődik a mai nappal a B csoportban, mutatjuk a programot.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

A Piros csoportban a Nyíregyháza-MAFC derbivel kezdődik a forduló, ahol annak ellenére a Nyíregy a favorit, hogy a MAFC szintén kiemelkedő formában van - Tóth Péterék most bármire képesek lehetnek, a kérdés az, hogy az alapszakaszból hátralévő meccsekhez hogyan áll hozzá az első kiemelt, de otthon azért valószínűleg nem fog hátradőlni. Péntelen még lesz egy MTK-TF, a vendégek vereségszériája most tört meg és szeretnének erre ráduplázni a sereghajtó ellen.

A harmadik helyen álló Vasas a MEAFC-ot fogadja a veszprémi vereség után, az említett Veszprém az utóbbi időben erősen tartalékos, nehéz helyzetben lévő BKG szituációját szeretné majd kihasználni vasárnap, a Salgótarján zsinórban hármat bukó, de hét közben parádésan támadó Baja otthonába látogat, míg a Honvéd az NKA-val meccsel - ez kifejezetten jó derbi lesz, hiszen jelenleg egymás előtt/mögött állnak a hetedik-nyolcadik helyen. Ezeken felüól lesz még egy PVSK-Nagykőrös mérkőzés, ahol a sorozatban hármat nyerő vendégek szeretnék folytatni a felzárkózásukat.

A program:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MAFC péntek 17:00
MTK-Elite Basket - TF-BP péntek 19:15
NKA Pécs - Budapesti Honvéd SE szombat 17:30
Vasas Akadémia - MEAFC-Miskolc szombat 18.30
Bajai Bácska FKE - Salgótarjáni KSE vasárnap 17:00
PVSK-CARGATE - Nagykőrösi Sólymok KE vasárnap 17:00
BKG Príma Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém vasárnap 18:00

 

Zöld csoport

A forduló kiemelt rangadója mindenképpen az Újpest-Vásárhely lesz, hiszen a negyedik helyezett fogadja a másodikat úgy, hogy mindketten remek formában vannak - a hazaiak négy, a vendégek hét meccset nyertek meg zsinórban. Most is parádés küzdelemre van kilátás, a két együttes előző mérkőzésén is ez volt a helyzet, akkor óriási csatában, két ponttal nyerni tudott otthon a Vásárhely - meglátjuk, hogy a szenzációs szezont futó Béresék mihez kezdenek most Ivosevékkel.

A listavezető és az előző három meccsét megnyerő Cegléd a sorozatban négy vereségnél tartó Pénzügyőrhöz látogat és természetesen szeretné megőrizni első pozícióját, a harmadik helyezett Óbuda az elmúlt három találkozón vereséget szenvedő SMAFC vendége lesz, a Győr a Békés ellen szeretne feljebb kapaszkodni egy izgalmasnak tűnő derbin, míg a Tiszaújváros és a sereghajtó Eger egy fontos alsóházi találkozóra készül.

A program:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - EKE Eger KOK péntek 18:30
SMAFC - Óbudai Kaszások KA péntek 19:00
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Békési SzSK péntek 19:30
Újpest-MT - Vásárhelyi Kosársuli szombat 17:30
Pénzügyőr Sportegyesület - Ceglédi KE szombat 18:30

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus