NBI/B: Pénzügyőr- és Békés-bravúr a Zöld csoportban

Mutatjuk, hogy mi történt a férfi B csoport hétvégi fordulójában.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

MEAFC-Miskolc - PVSK-CARGATE 84-73 (16-22, 22-28, 26-17, 20-6)

Remek utolsó negyeddel tudott végre győzelmet aratni a MEAFC, a miskolci együttes a nagyon elrontott első félidő (a nagyszünetben tíz pont feletti hátrányban voltak) után öszeszedte magát és előbb a támadójátékát, majd a védekezését rakta össze, így fordítani tudott. Az utolsó negyedben összesen hat pontot tudott dobni az elfogyó pécsi csapat, így Kozákék átvették az irányítást és az utolsó percekben már egyértelmű előnyben játszhattak - nagyot küzdöttek és megérdemelten tartották otthon a győzelmet. Náluk a 20 pontos, 11 lepattanós Homokit emelhetjük k, míg a vendégeknél a 22 pontos Bíró Levente volt a legjobb dobó. 

A MEAFC legjobb dobói: Homoki 20/3, Kozák M. 15, Kozák B. 13/6
A PVSK legjobb dobói: Bíró L. 22/9, Rátvay 17, Martinez 13/6

 

Nagykőrösi Sólymok KE - BKG Príma Akadémia 77-106 

Nem okozott gondot az esélyesebb BKG-nak a tartalékosan felálló Nagykőr9s, a hazaiak több hiányzójuk nélkül nem tudták igazán megnehezíteni a vendégek dolgát. A BKG-nál a Nagy Botond - Nagy Benedek páros 37 pontot és 21 gólpasszt jegyzett 9/23 triplával, ők ismét hozták a megszokott szintet, úgyhogy a társaság továbbra is üldözi a listavezető Nyíregyházát és zsinórban a hetedik győzelmét húzta be. 

A Nagykőrös legjobb dobói: Bartos 17/3, Mácsai 13, Fehér 12/6
A BKG legjobb dobói: Nagy Be. 19/15, Nagy Bo. 18/12, Buzás 14/6, Nagy S. 14/12

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Elégedett vagyok a látottakkal! Nagy csata lesz az „A” csoportba jutásért a Nyíregyháza és a BKG között.

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Nagyon örülök a győzelemnek, mert sok fontos találkozó vár ránk. Most debütált az új játékosunk, aki egy edzésen vett eddig részt. Próbáltuk a csapat kohézióját megtartani és olyan apróságokra figyelni, amiben esetleg már ő is részt tud venni. Megtehettük, mert a Nagykőröst az ág is húzza. Ehhez képest azonban nagyon tisztességesen helytálltak, az edzőkollégám nagyon büszke lehet rájuk, Jobbulást kívánok a sérülteknek!

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MTK-Elite Basket 74-54 (20-11, 25-10, 12-14, 17-19)

Magabiztos győzelmet arattak a hazaiak, a legutóbbi vereség után most főleg védekezésben voltak sokkal élesebbek Dukicsék, akik igazából egy félidő alatt lerendezték a dolgokat és bebiztosították a győzelmet. Az MTK ezúttal nem tudott igazán felnőni a feladathoz, a második félidőben már rendben voltak a vendégek, de addigra tetemes hátrányba kerültek és nem tudtak olyan rohamot összerakni, hogy komoly veszélyt jelentsenek ellenfelükre. A hazaiaknál Szabó (21 pont, 9 lepattanó) és Madár (19 pont, 9 kiharcolt fault) most is hozta a megszokott szintet. 

A Veszprém legjobb dobói: Szabó P. 21/9, Madár 19/3, Szücs 9/9
Az MTK legjobb dobói: Jilling 13/6, Takács 9/3, Spiriev 8/6, Dobos 8/3

Baksa Szabolcs, Veszprém: Nagyon fontos mérkőzést játszottunk, amelyen szerintem sikerült néhány gátat ledönteni magunk előtt. Mérhetetlenül jó volt látni, hogy a játékosok felszabadultan kosárlabdáznak. Sajnos a héten sérülések és betegségek nehezítették a munkánkat. Volt olyan nap, hogy csak hét-nyolc emberrel tudtunk edzeni. Ez a mezőnyszázalékunkban kicsit meg is látszott, de a szezon talán eddigi legjobb védekezését nyújtottuk. Sok sikert kívánok az MTK-nak.

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez!

 

MAFC - Salgótarjáni KSE 86-84 (27-25, 18-21, 29-18, 12-20)

A MAFC-nál már megszokott kiélezett, körömrágós mérkőzést vívtak a felek, amelyen a szoros első félidő után mindkét csapatnak volt egy-egy remek időszaka: a hazaiak a harmadik negyedben parádéztak és dobtak 29 pontot, míg a vendégek a záró etapban jöttek vissza és tették nagyon izgalmassá a végét. A Salgótarján itt már folyamatosan üldözte ellenfelét, de azért a MAFC járt előrébb, majd a legvégén a hazaiaknál Tóth dobott egy nagyon fontos duplát, aztán az utolsó percben Csapai is betalált, amire Karanfilovski nagy dobásai ellenére nem tudott már érdemben válaszolni a vendégcsapat. A hazaiaknál az említett Tóth (30 pont, 11/19 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz) megint vezér volt, de a 22 pontos, 4/8 triplás Polgárdy is kitett magáért, míg a vendégeknél Karanfilovski, Boinitzer, Joó, Sömenek és Herendic is megbízhatóan teljesített - a végén viszont nem tudták utolérni ellenfelüket, így kikaptak. A MAFC sorozatban negyedik győzelmével már 8-8-on áll, nagy iramban zárkózik felfelé. 

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 30/9, Polgárdy 22/12, Csapai 13/3
A Salgótarján legjobb dobói: Karanfilovski 16/12, Boinitzer 16/6, Joó 14/6

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a srácoknak, nem csak rajtunk múlt ez a mai mérkőzés. Nem érdemeltünk volna vereséget.

 

TF-BP - NKA Pécs 76-84 (19-20, 17-22, 19-25, 21-17)

Újabb nagyszerű idegenbeli győzelmet könyvelhetett el a fiatal pécsi csapat, amely vendégként ezzel már 5-3-ra áll, összességében pedig 7-9-cel a kilencedik helyről várhatja a folytatást. Az első három negyed során mindig a vendég együttes tudott valami pluszt beletenni a meccsbe, főleg a védekezését, de támadásban is villogott Karavdic (26 pont, 10 lepattanó), valamint Scherer (19 pont, 7 lepattanó) is, így s zépen haladtak előre. A záró etapban javult a TF és csökkentette a különbséget, de összességében ez most inkább az NKA meccse volt, a vendégek többségében kézben tartották az eseményeket. 

A TF legjobb dobói: Karosi 20/9, Kerkai 19, Nagy Sz. 13/3
Az NKA legjobb dobói: Karavdic 26/6, Scherer 19/6, Lados 14

Beák Gábor, TF: Ugyanaz a problémánk, ami eddig, hogy előnyt adunk az aktuális ellenfelünknek, amit aztán nem tudunk behozni. Annak ellenére, hogy a Pécs egy fiatal, jó kis társaság, rengeteg hibával játszott, amiket viszont nem tudtunk a javunkra fordítani. A fontos pillanatokban pedig nem találtunk be. Voltak periódusok, amikor jobban működött a játékunk, de ezek a szakaszok csak ideig-óráig tartottak.

Ivica Mavrenski, NKA: Úgy gondolom, mondhatjuk, hogy kézben tartottuk a mérkőzést. A legfontosabb pillanat mégis az volt, amikor egymás után hatszor is hibáztunk a büntetővonalról, a rá következő támadásokat pedig rendre kivédekeztük, így a TF nem tudott közelebb jönni, esetleg átvenni a vezetést. A mainál sokkal erősebb koncentrációra lesz szükség a jövőben, mert nagyon sokat hibáztunk.

 

Zöld csoport

Conoil Motax KC Pápa - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 95-74 (23-14, 22-24, 21-16, 29-20)

Magabiztosan érvényesítette a papírformát a továbbra is nagy formában lévő Pápa, amely ezzel zsinórban negyedszer nyert és otthon már 7-1-re javította a mérlegét. A hazaiak a remek első negyedükkel alapozták meg a sikerüket, majd bár voltak kisebb gondjaik, de összességében a második félidőben megnövelték a különbséget és meggyőző játékkal arattak győzelmet. A Győrnél ugyan dobott 19 pontot Földesi (7/11 mezőnyből, 4/6 tripla), de ez nem volt elég, a védekezésük nem nagyon tudott mit kezdeni a pápaiakkal, akiknél Murai (25 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), Horváth Attila (22 pont, 6/10 tripla) és Koma (19 pont, 8/10 mezőnyből) is remek teljesítménnyel tűnt ki.

A Pápa legjobb dobói: Murai 25/6, Horváth A. 22/18, Koma 19
A Győr legjobb dobói: Földesi 19/12, Geiger 15/6, Kámán 13/9

Kálmán László, Pápa: Az eredményből nem látszik, hogy mennyire sima volt ez a mérkőzés. Az első félidőben is voltak problémáink, szerkezetbeli hiányosságaink, de ezt nagyon jól kezeltük le. Azt gondolom egy nagyon nagy csapatjátékkal egy nagyon jó csapatot sikerült egy ilyen nagy különbséggel megvernünk. Nagyon boldog vagyok, ez a hónap hibátlan volt, nem vesztettünk mérkőzést. Remélem ugyanígy tudjuk folytatni ugyanilyen éhesek leszünk. Remélem elkerülnek a sérülések. Nagyszerű hónap volt ez a január.

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Gratulálok a Pápának, ez nem a mi napunk volt.

 

Ceglédi KE - Atomerőmű KSE Bonyhád 82-75 (19-18, 24-23, 14-22, 25-12)

Egyáltalán nem volt sima a listavezető hazai fellépése a Bonyhád ellen, a ceglédi együttes csak az utolsó negyedben tudta a maga javára billenteni a mérkőzést. A harmadik játékrészben magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek és úgy tűnt, hogy meglepetést okozhatnak, sőt, a 38. percben még mindig ők vezettek 75-72-re, itt azonban lefagytak és nem találtak be többször a gyűrűbe: a Cegléd bő két perc alatt egy 10-0-val zárta le a meccset, ebből pedig hat pontot az összesen 25-ig jutó Fekete vállalt magára. A hazaiak így nagy hajrával mentették meg a mérkőzést és hozták a győzelmet, a Bonyhád pedig bánhatja, hogy egy-két jó dobásra, vagy védekezésre volt a bravúrtól...

A Cegléd legjobb dobóI: Fekete 25/6, Mészáros 17/6, Kovács B. 9, Nárai 9
A Bonyhád legjobb dobói: Dorogi 18/18, Baki 17/6, Somogyfoki Sz. 11/6

 

SMAFC - DEAC U23 102-77 (35-21, 24-17, 22-16, 21-23)

Továbbra sem talál ki a most már nagyon mély gödörből a Debrecen, ezúttal a SMAFC ellen sem volt komoly esélye a vendégcsapatnak. A hazaiak nagyon nagy akarattal, fegyelemmel és koncentráltsággal kosárlabdáztak, Kovács Benedek (26 pont, 11/15 mezőnyből), Papp Barna (25 pont, 10/17 mezőnyből) és Bakk Krisztián (16 pont, 10 lepattanó) is nagyot játszott, az egy félidő alatt beszórt 59 pont után pedig már "csak" menedzselniük kellett a jelentős különbséget. Ezt megtették, magabiztosan nyertek, így szezonbeli negyedik győzelmüket aratták, míg a DEAC sorozatban 12. alkalommal szenvedett vereséget. 

A SMAFC legjobb dobói: Kovács B. 26, Papp B. 25/9, Bakk 16/3
A DEAC legjobb dobói: Fábián 13/3, Asszú 10, Czermann 8, Udemezue 8, Nemes 8/6

Meszlényi Róbert, SMAFC: Nagyon örülök ennek a magabiztos győzelemnek! Nagyon fontos mérkőzés volt, és ahogy láttam mindenkinek a helyén volt a szíve, és főleg a mai meccsen a keze is. Nagyon jó százalékkal dobtunk az egész mérkőzés alatt. Én nagyon remélem, hogy ez a győzelem azért plusz annyi magabiztosságot ad a csapatnak, hogy majd erősebb csapatok ellen is fogunk tudni győzelmet elérni. Gratulálok a fiúknak!

Léránt Gábor, DEAC: Gratulálok a Sopronnak! Egy nagyon gyors és agresszív kosárlabdát játszottak, a mai napon nagyon jól támadtak. A csapatunknak fel kell nőnie védekezésben ehhez a ligához. Még egyszer gratulálok!

 

Békési SzSK - Újpest-MT 97-95 (20-24, 29-21, 22-28, 26-22)

A forduló egyik bravúrját mutatta be ezen a mérkőzésen a Békés, amelyről tudhattuk, hogy főleg otthon bármire képes és nem véletlenül van ott az élmezőny sarkában, de azért a jelenlegi Újpesttel szemben így is bravúrnak számít ez az eredmény. A pontzáporos mérkőzés összességében szorosan alakult, hol egyik, hol másik gárda szekere rohant jobban, de a hajrában a Békés bizonyult jobbnak: Ivosev dobásaival ugyan 90-93-ra a vendégek vezettek, de Meleg 2+1-es játéka, Horváth Kristóf két hibája, illetve Balog Gábor triplája után fordítottak a hazaiak, a végén pedig az újpestiek több esélyt is elpuskáztak. A nagy iramú meccs után így két mérkőzésre csökkent a távolság a felek között a tabellán. 

A Békés legjobb dobói: Meleg 21, Balog 19/3, Frikker 16/9, Széphelyi 16
Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 21, Horváth Á. 19/15, Horváth K. 17/9

 

Óbudai Kaszások KA - Pénzügyőr Sportegyesület 81-86 (17-19, 19-25, 13-24, 32-18)

A másik bravúr pedig a Pénzügyőré volt most, a jó formában lévő vendég együttes meglepte az Óbudát és az első három negyedet uralva magabiztos győzelmet aratott a második helyezett otthonában. A Pénzügyőr 50%-kal célzott mezőnyből, 43%-kal triplázott, tízzel több büntetőt harcolt ki és a lepattanózást is nyerte, most az is belefért, hogy 18 labdát eladjanak, illetve hogy az utolsó negyedet 32-18-ra már az Óbuda nyerje meg. Komoly veszélyt így sem jelentettek a hazaiak, még a 38. percben is volt közte 17 pont a vendégek javára, úgyhogy az eredmény csalóka lehet. 

Az Óbuda legjobb dobói: Horváth M. 17, Vámos 17/12, Varga D.15/3
A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth B. 18/9, Szálas 14/6, Kiss L. 14

 

Vásárhelyi Kosársuli - EKE Eger KOK 89-68 (27-18, 21-14, 18-16, 23-20)

A Vásárhely nem esett ugyanabba a hibába, mint egy-két riválisa, a hazai alakulat koncentráltan kosárlabdázva hozta a kötelezőt a sereghajtó Eger ellen. Itt nem nagyon volt kérdés, Vargáék 16 ponttal nyerték az első félidőt, onnantól pedig kézben tudták tartani az összecsapást, az egrieknek nem volt annyi tűzerő, hogy nagyobb nyomás alá helyezzék ellenfelüket, így elmaradt a bravúr, készülhetnek a jövő heti hazai fellépésre.

A Vásárhely legjobb dobói: Bálint 24/3, Varga Z. 16/12, Varga Á., 15/3, Molnár B. 15
Az Eger legjobb dobói: Máté 20/6, Szabó M. 14/3, Csomor 14/12

Tóth Tamás, Vásárhely: Úgy kezdtük a mérkőzést, hogy lehetőleg az első félidőben döntsük el a lényegi dolgokat, így magabiztos vezetéssel vonultunk az öltözőbe. Az egrieket és a kollégámat dicséri, hogy a második félidőben már sokkal élesebbek voltak és vissza tudtak jönni a meccsbe. A végjátékban talán kijött a rutinunk és jobb döntéseket hoztunk, így ha nehezen is, de hoztuk a kötelező győzelmet. Gratulálok mindkét társaságnak és kívánom az Egernek, hogy picit eredményesebb legyen a tavaszuk, érjék el céljaikat!

dr. Váczi Péter, Eger: Egyértelműen a jobb csapat nyert, gratulálok nekik. Az első félidőben nagyon puhán védekeztünk, a szerdai meccsel ellentétben rosszul is dobtunk. A második félidőben az utolsó három percet kivéve már jobban védekeztünk és jobban is dobtunk, de ez csak arra volt elég, hogy szakaszonként jobbá tegyük a mérkőzést.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus