Egyszer volt... a Roy-Oden-Aldridge Trail Blazers

Az NBA leendő korszakos csapatának indult a Portland Big Three-je 2007-ben, két tagjának viszont nem csak a játékoskarrierje, de a magánélete is egészen borzasztóan alakult. A ligatörténet egyik legnagyobb kérdőjele, a Roy-Oden-Aldridge féle Trail Blazers.

Nagylelkű támogatásaitokból összegyűlt a Kezdő5.hu működésének április havi fedezete, amit a szerkesztőség úgy is szeretne megköszönni, hogy a támogatói felületünkre feltöltött hosszabb blogjainkból néhányat nyilvánosan elérhetővé teszünk a következő napokban.

Köszönjük eddigi támogatásaitokat, kérünk benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek van, továbbra is támogassatok bennünket, hogy az oldal túlélhesse az előttünk álló nehéz időszakot (részletesen itt).

Elsőként a Portland Trail Blazers 2005-2012 közötti éveinek történéseit bemutató blogunkat olvashatjátok Lipóczki Balázs szerkesztőnk tollából - íme a kedvcsináló, illetve a link, ahol megtekinthetitek teljes terjedelmében. Figyelmeztetés: a cikk nem rövid! :)

 

"Mi lett volna, ha...?


Az NBA berkeiben is sokszor előkerül ez a kérdés. Tehetséges gárdák, akik sokszor csak egy banánhéjon csúsztak el - egy sérülés, csapaton belüli összezörrenés, elbénázott draft, vagy elbaltázott csere választotta el őket attól, hogy potenciális dinasztia lehessen belőlük. Vagy ha nem is dinasztia: a legtöbben beérnék egyetlen árva bajnoki címmel is, lásd a Michael Jordan-éra kárvallottjait. 

Egyszer volt... című sorozatunkban ilyen népszerű, sokra hivatott együtteseket fogok kivesézni, sokszor nem is feltétlenül a pályán nyújtott játékra, hanem a dolgok emberi mivoltára fókuszálva. Miért alakultak úgy az események, ahogy? Mi volt a háttérben? Lehetett volna valami másképp csinálni?

Egyetlen közös pont köti össze ezeket az írásokat: egyik tárgyalt együttes sem lett bajnok azzal a kerettel, amire fókuszálunk. Az eredményt tehát ismerjük, az egyenletet azonban még vissza kell fejteni. Elsőként mindjárt itt a valaha volt egyik legnagyobb „What if”, a Roy – Oden – Aldridge Portland Trail Blazers."

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus