NBA Draft 2022: Dobóhátvédek

Egy-két top 10-be és néhány top 15-be várt játékos alkotja az idei dobóhátvéd-osztály krémjét - two-way kettesek, combo guardok, nagy potenciállal bíró atléták, védőspecialista-jelöltek, esetleg sztárpotenciállal bíró fiatalok várják új csapatukat.


Johnny Davis

Osztály: Sophomore
Magasság/súly/születési év: 196 cm/88 kg/2002 
NBA-hasonmás: Kentavious Caldwell-Pope
Várható drafthely: 7-15. hely

Az U19-es vb megnyerése után bombaformában kezdte a tavalyi szezont, olyannyira, hogy hirtelen a top ötbe várta már több szakértő is az idei drafton, azóta egy kicsit visszaesett az értéke. Egy alapvetően védekező felfogású Wisconsinban volt ő az abszolút kiemelkedő támadójátékos, több alkalommal is a hátára vette csapatát – voltak emlékezetes teljesítményei, 37 pontot dobott például a Purdue-nak. Ebben az óriási menetelésben az idény végére azért eléggé elfáradt, rengeteget játszott, rengeteg felelősség volt rajta, kisebb sérüléseket is begyűjtött, de azért küzdött-hajtott a végsőkig. Ez a hozzáállás egyébként is jellemző rá, fizikális, kemény, félelmet nem ismerő játékos, ami talán a futballista hátteréből is fakad. 

Erőssége, hogy megvannak a megfelelő fizikai adottságai ahhoz, hogy a profik között is meghatározó játékos legyen, kellően atletikus és ezeket az erényeit kamatoztatja is, agresszíven, keményen rohangál és ütközik a pályán. Sok büntetőt harcol ki, lerohanásoknál nehéz megállítani, szemrebbenés nélkül nekiugrik a védőnek és meg is oldja a dobást, de fizikális eszközökkel kiharcolja magának a betörés lehetőségét is. Two-way játékos, támadásban nagy dolgok jöhetnek ki belőle, de védekezésben is komoly szintet képvisel, ráadásul akar is védekezni: ugyan szinte mindent neki kellett csinálni támadásban, mégis folyamatosan „kérte”, hogy ő foghassa az ellenfél legjobb wingjét. Mutatott biztató dolgokat szinte mindenben: kisebb védők ellen post-upolni is tud, a magasságánál erősebb, keményebb játékos, aki ezeket az erősségeit képes kihasználni, magabiztosan középtávolizik, ha nem is elit szinten, de képes lejátszani egy pick-and-rollt vagy handoffból dolgozni. 

Amiben fejlődnie kell: a dobáshatékonysága még nem az igazi, a triplája is lehet még jobb (30,6% nem egészen négy kísérletből), de ezekben is fejlődik, egyre jobban kitolta már a dobótávját. Igazi labdás playmakerként viszont nem biztos, hogy elég jó lesz, a játékolvasás „természetes érzéke” nincs meg nála igazán, nem tud igazán kreálni, passzolni, nem jó a gólpassz/eladott labda aránya sem – igaz, a cipelt teherhez képest nem is adta el sokszor, de nem is nagyon tudta bevonni a társakat. Inkább kettes-hármas, mint egyes-kettes, viszont hármasnak nem elég nagy – kérdés vele kapcsolatban, hogy a nagyobb, atletikusabb profik között mennyire tudja majd érvényesíteni az erősségeit, most is voltak olyan meccsek, hogy ilyen védőkkel szemben szinte csak nehéz dobásokat tudott kialakítani.

Alapvetően egy kiemelkedő hozzáállású, jó fizikumú, elöl-hátul hasznos játékos, akinek a dobáshatékonyságán, dobótávján, döntéshozatalán még lehet és kell is csiszolni, vannak vele kapcsolatban kérdőjelek a profik között, de így is azonnal segítséget nyújthat szinte bárkinek, a hiányosságait pedig nem lehetetlen megoldani.

 

Shaedon Sharpe

Osztály: Freshman
Magasság/súly/születési év: 196 cm/90 kg/2003
NBA-hasonmás: JR Smith
Várható drafthely: Top 10

Sharpe egy kiemelkedő atléta, aki elsősorban ebből élt az egyetemen is: rendkívül gyors és hatalmasat ugrik, amivel ott abszolút érvényesülni tudott. Persze ennél jóval többet tud, John Callipari például azt mondta róla, hogy ha még egy évet eltöltene a Kentuckynál, akkor 2023-ban ő lehetne az 1/1. Hatalmas tehetségnek tartják, aki viszont még nyers és képzetlen. A jelenlegi megítélése szerint szupersztár-potenciállal bír, mindene adott ahhoz, hogy elit játékossá váljon a profik között, de még sokat kell tanulnia szinte minden téren. 

Gyakorlatilag nincs egyetemi tapasztalata, ez csökkenti a középiskolás highlightjai értékét, viszont a méretei impresszívek: a karfesztávja már most hét láb és Sharpe még tavaly is nőtt, benne van, hogy még magasabb lesz a folytatásban. A hosszú karjai mellett hatalmas kezei is vannak, könnyen tud labdát szerezni, dobást zavarni, labdavezetést megnehezíteni, akár a gyűrűt is védeni bizonyos esetekben. A dobása már alakul, a dobótávja is egyre nagyobb, pozícióból is van már mozdulata, de még mindig képzetlen, illetve a koncentrációja, érettsége, a játéka intenzitása hatalmas kérdőjel. Több mint egy éve nem játszott igazi tétmeccset és nem is biztos, hogy elég motivált, elkötelezett az iránt, hogy beváltsa azt, amire a tehetsége predesztinálja. Rengeteg a kérdés vele kapcsolatban, de olyan nyers tehetség és olyan fizikai adottságokkal rendelkezik, hogy még így is megéri beruházni rá – de azért a legjobb draftcetliket azért talán érdemesebb egy biztosabb választásra ellőni. 

 

Malaki Branham

Osztály: Freshman
Magasság/súly/születési év: 196 cm/92 kg/2003
NBA-hasonmás: Khris Middleton
Várható drafthely: 10-15. hely

LeBron James örökébe lépett: a St. Vincent – St. Mary középiskola diákjaként James óta az első játékos lett, aki megnyerte Ohio állam Mr. Basketball díját. 2022-ben az All-Big Ten Freshman csapatába és az All-Big Ten harmadik csapatába választották. Az NBA-hasonmása valóban egy korábbi Khris Middleton lehet: mindhárom szintről képes pontot szerezni, van triplája, középtávolija és el tud menni a gyűrűig is, illetve be tudja fejezni a támadásokat onnan. A dobása abszolút biztató, 40% feletti triplázó, a büntetőket is bedobálja, a középtávolija pedig egyre stabilabb: nagyon magabiztosan tüzel leütésből-megállásból, de sima spot-up shooterként is megbízható. Viszonylag jól emelkedik és hosszúak a karjai, így a védői feje felett is tud pontokat szerezni, illetve elég jól lepattanózik a posztján. Jól lát a pályán, meglátja, hogy mikor hova kell eljutni, és fontos pozitívum, hogy az előző szezonban leginkább a nagy meccseken villant – akkor hozta a legjobb formáját, amikor a legnagyobb szükség volt rá.

Negatívum, hogy még nem elég képzett. Labdával leginkább a jobb keze felé indul, onnan dönt, hogy eljut-e a gyűrűig vagy megáll és tempót dob, a bal keze felé sokkal lassabban mozog, ha arra terelik, akkor visszaesik a hatékonysága. Képes kiesni a ritmusból, ha egy ideig nem kapja a kezébe a labdát és olyankor még a könnyű kiosztásoknál is instabil. Hajlamos túlgondolni bizonyos támadásokat és többször is az derült ki, hogy akkor a leghasznosabb, amikor nincs ideje gondolkodni, hanem ösztönből kell megoldania. Védekezésben hajlamos feladni a harcot egy-két benyelt zárás után és elengedni az emberét, hátul nem szeret igazán fizikálisan játszani, fizikálisan többre lenne képes, mint amit kihoz magából, ott nincs meg benne az igazi motiváció. Összességében ha a védekezésén tudnak javítani, akkor hasznos, fontos játékos lehet az NBA-ben kettes-hármasként – van még min dolgoznia, de megvannak a szükséges készségei ahhoz, hogy akár sztár is lehessen. 

 

Dyson Daniels

Osztály: Nemzetközi
Magasság/súly/születési év: 203 cm/91 kg/2003
NBA-hasonmás: Thabo Sefolosha
Várható drafthely: 10-15. hely között

Daniels több pozícióban is bevethető, alapvetően a készségei megfelelően egy combo guard szerepkörhöz, de a fizikai paraméterei, elsősorban a magassága miatt hármasként is használható. Jó hozzáállású játékos, elöl-hátul odateszi magát és az előző szezonban a G League-ben bele is tette a munkát azokba a területekbe, amelyekben leginkább fejlődnie kellett, így képes is volt előrelépni. Harcos lepattanózó a posztjához képest, de nagy erőssége, hogy remekül lát a pályán: érzi, hogy mikor kell sietnie és hogyan kell elindítania egy támadást, remekül mozog üresbe labda nélkül, a rá kiváltó magasokat nagyon képzett, rutinos, okos mozdulatokkal veri meg és van egy nagyon kidolgozott floatere – jól tör be és a gyűrű körül is feltalálja magát. Eddig is tudott pick-and-rollozni, az NBA-ben ehhez még több helye lesz és mivel jól olvassa a játékot, ez talán még jobb passzolóvá teheti. Nem rossz egyéni védő, elsősorban a magassága és az akarata miatt, egytől háromig bárkire rá lehet tenni, nem szedi le a pályáról, de nem is okoz csalódást, egyébként pedig nagyon keveset faultol, pedig nem húzza ki magát a munka alól. 

Hátránya, hogy nem igazán gyors, nem igazán robbanékony, nincs durva első lépése, a fizikai adottságai nem kiemelkedőek. Ez a fő problémája, ha az NBA-ben nem tudja majd megverni a védőjét lábbal (márpedig jelenleg nem nagyon látni ezt), akkor nehezen tud majd alkotni, hiába lát jól. A dobása sem igazán halálos még, bár fejlődik, a mozdulat nem rossz, de a hatékonyság egyelőre nem az igazi, ezen mindenképpen dolgoznia kell. Érdekesség, hogy ugyan a felmérőkön atletikus játékosnak mérték, ezt a pályán nem nagyon tudta eddig megmutatni. Vele egyelőre egy jól gondolkodó, de „semmi extra”, viszont jó hozzáállású, többposztos two-way játékost vásárol, aki kiválasztja. 

 

MarJon Beauchamp

Osztály: G League
Magasság/súly/születési év: 198 cm/90 kg/2000
NBA-hasonmás: MarShon Brooks
Várható drafthely: Első kör második fele

A G League-ből érkezik, a magassága, hossza és a benne rejlő potenciál miatt valószínűleg elvihetik az első körben, de ő már nem az a kategória, aki azonnal komolyabb nyomot hagyna egy NBA-csapatban. Egyelőre semmiben sem extra, semmit sem csinál igazán jól, nehéz igazi erősségeket kiemelni, viszont magas és atletikus játékos, hosszú karfesztávval, amik segítenek neki – védekezésben komoly potenciállal bír, támadásban is fejlődött és a paraméterei miatt lepattanózásban is sokra viheti. Ez utóbbiban az Ignite második legjobbja volt kettes-hármasként, az igazi kérdőjelet a támadójátéka jelenti – elsődleges labdakezelőként nem nagyon lehet rá számítani jelenleg, ahhoz abszolút képzetlen.

Sem a dobása nem az igazi, sem a döntéshozatala, sem a játékolvasása, de a labdával egyébként sem elég magabiztos – tud mozogni nélküle és helyzetbe tud kerülni, a gyűrű felé leválni egyre jobban képes, de még mindig rengeteget kell tanulnia. Szintén kérdéses, hogy milyen lesz a mentalitása: a jó alapok ellenére mégsem egy fizikális játékos, nem szeret igazán ütközni és keményen játszani. Képes lehet mindhárom szinten hasznos támadóvá válni, de mindhárom esetben javulnia kell. 

 

Max Christie

Osztály: Freshman
Magasság/súly/születési év: 198 cm/86 kg/2003
NBA-hasonmás: Landry Shamet
Várható drafthely: Első kör második fele

"Potenciál pick”, sok van benne még ahhoz képest, amit most tud – jó dobómozdulattal és magas játékintelligenciával rendelkezik, de elég puha játékos, aki védekezésben egyelőre inkább lyuk, mint nem az. Többféle megoldása van labdavezetésből, előszeretettel vállal középtávolikat leütésből, nem lassú, így akár meg is tudja verni a védőjét, de egyébként labda nélkül is jól olvassa a játékot, jó ritmusban, jó helyekre mozog be, sok pontot szerzett ebből tavaly. A triplája még kicsit instabil, de nagyon magasról dob, a kisebb védők esélytelenek ellene és a magasabbak sem zavarják annyira, ha elkapja a fonalat, akkor zsinórban be tud dobni több hármast is. Érdekesség, hogy bár jobbkezes játékos, de szokatlan módon előszeretettel indul a bal keze felé. 

Védekezésben az akaratával nincs gond, kevés rajta az izom, nem elég erős ahhoz, hogy hatékony legyen, ez pedig egy olyan probléma, amit nehéz lesz kezelni, illetve hosszú ideig tart majd – főleg hogy máson is dolgoznia kell. Nagyobb védők, vagy elváltós védekezés ellen többször is bajba került amiatt, hogy nincs igazán magas sebessége, nem elég robbanékony, így bár lassúnak sem nevezhető, de nehezen bont védekezést, nehezen egy-egyezik – ráadásul ilyenkor sokszor dönt rosszul és vállal elerőlködött, nehéz kettest, amik miatt a hatékonysága messze volt a jótól. Kevéssé tud passzolni, nem olvassa jól a játékot, sokszor még az üres, egyértelmű helyzetet sem találja meg. Alapvetően van benne fantázia, de a hibái nehezen javíthatók, nem dobni kell megtanítani – azért egy első kör végét megérhet annak, akinek ilyen stílusú játékosra van szüksége.

 

Jaden Hardy

Osztály: G League
Magasság/súly/születési év: 193 cm/86 kg/2002
NBA-hasonmás: Buddy Hield
Várható drafthely: Első kör második fele

A szezon elején sok kérdés felmerült a hozzáállásával és elkötelezettségével kapcsolatban és ez komoly red flag nála, de az idény során javulni látszott ezeken a területeken. Hogy egyszerűen csak fiatal és éretlen még vagy mélyebb problémái vannak fejben, azt a csapatoknak kell eldönteni, így van benne kockázat. Mindenesetre nem volt igazán jó szezonja a G League-ben, így bár korábban a lotterybe várták, most már inkább az első kör végére teszi a legtöbb szakértő.

Mindhárom szintről veszélyes támadó, mindkét keze felé be tud törni és mindkettővel be is tud fejezni a gyűrűnél, ráadásul a periméteren is képes magának helyet, helyzetet teremteni. Védekezésben ösztönösen jó besegítő, sok labdaszerzést generált ezzel, jól is mozog egy-egyben, ha olyan napja van. Elöl képes streaky shooterré válni, ha elsül a keze, akkor sorozatban dobálja a nehezebbnél nehezebbeket is a pálya bármely pontjáról. A döntéshozatala és a csapatjátéka még nem az igazi, sokszor egyénieskedik és nem nagyon törődik azzal, hogy egy-egy döntésével milyen kárt okoz a csapatának – legyen az felesleges és buta dobáskiválasztás vagy éppen túlsegítés védekezésben. Tehetséges játékos, de jelen pillanatban nem számít elit tehetségnek a korosztályában, használható több mindenre, de semmiben sem extra és a fejével kapcsolatban is vannak kérdések. 

 

Bryce McGowens

Osztály: Freshman
Magasság/súly/születési év: 201 cm/81 kg/2002
NBA-hasonmás: Spencer Dinwiddie
Várható drafthely: Második kör

 Az ő esetében is az akarattal, a hozzáállással kapcsolatban merülnek fel kérdések. Egyrészt kihátrált egy egyetemi megállapodásból egy másik miatt, ami sosem jó jel, másrészt egy viszonylag gyenge keretben volt nyújtott ingadozó, egyáltalán nem kiegyensúlyozott teljesítményt. Komoly védekezések ellen sokszor eltűnt, védekezésben pedig komoly csapatok többször is őt jelölték meg célpontnak, ami nem túl biztató a profi karrierje előtt. Alapvetően tehetséges, de az említettek miatt elég megosztó prospectnek tartják, bár tegyük hozzá, hogy az NBA-ben aligha lesz ő az, akire fókuszál majd az ellenfél a pálya bármelyik oldalán.

Fizikálisan rendben van az atletikussága, a sebessége, a magassága és az emelkedése is, nem extra, de jónak számít mindegyikben, izmot még pakolnia kell magára, de ez egy bizonyos szintig életkori sajátosság. Megmutatta már, hogy mindhárom szintről veszélyes támadójátékos lehet, 17 pontot átlagolt, „puhán” nyúl a labdához és leütésből is magabiztosan dob. Ugyan a triplaszázaléka nem jó, de ez inkább a kiválasztás és a gyenge keret hibája, amúgy a dobómozdulata rendben van, fejlődött is a leütésből elengedett hármasok terén, szét is tudja húzni a pályát. Egész jól kezeli a labdát, pick-and-rollokból veszélyes és a túlagresszív védőket rendszeresen táncoltatta meg, megvan a képzettsége, megvannak a kis trükkjei ahhoz, hogy jól cselező-labdavezető játékos legyen. A lábmunkája még nem az igazi, hajlamos korai dobásokra vállalkozni, illetve nem nagyon passzol, eléggé csőlátása van – elindul a gyűrű felé és onnantól csak a védőjét látja, semmi mást. Hogy ez javulhat-e akkor, ha komoly csapatban, komoly csapattársakkal játszik, az kérdés, az egyetemen olyan keret volt körülötte, hogy sokszor kellett is tőle a hero ball. A nagyobb, keményebb védők bele tudták kényszeríteni abba, hogy stagnáljon a játéka és így az egész csapata játéka is. Hajlamos felesleges faultokat ütni és ha nem megy neki a dobás, akkor képes egész estére eltűnni. Vele dolgozni kell, de ha valaki az erényeit látja, akkor érdemes lehet kiválasztani – a második körnél azért nem korábban.

 

Wendell Moore

Osztály: Junior
Magasság/súly/születési év: 196 cm/97 kg/2001
NBA-hasonmás: Caleb Martin
Várható drafthely: Második kör eleje

Izgalmas playmakerről beszélünk, olyankor, amilyen kevés van ebben a classban. Moore képes egyes posztról helyzeteket kreálni, de megoldja a kettes posztot és adott esetben klasszikus hármasként indulva is hasznos tud lenni. Korábban nem tartották sokra, mert a dobása abszolút nem volt kész, ebben a szezonban viszont óriásit lépett előre, bő tíz százalékot javított a triplázásán, ami így már veszélyt jelent, a betöréseivel együtt pedig már jól tud dolgozni a pick-and-rollokból. Kifejlesztett egy működő leütésből elengedett középtávolit, képes pontokat szerezni egy-egyezésből, van egy gyors első lépése, amelyből el tud menni a gyűrűig, ott pedig atletikus befejezéseket szokott bemutatni. Egész jó érzéke van a lepattanózáshoz, jól zár ki, védekezésben is az embere előtt tud maradni. 

Persze oka van annak, hogy itt tárgyaljuk, az pedig az, hogy ez a fejlődés elég későn jött, előtte úgy tűnt, hogy a középiskola után "bust" lesz az egyetemen. Mostanra azért megmutatta már, hogy miért láttak benne potenciált annak idején, de még mindig inkonzisztens, sokszor követ el csúnya hibákat, látható, hogy még nem magabiztos ezen a szinten. A profik között pedig újabb azonnali szintlépésre lenne tőle szükség, amelynek megtétele finoman szólva is kérdéses nála - igaz, az idén mutatott fejlődése ebben is bizakodásra adhat okot. Hajlamos egyébként eltűnni a meccseken, de ez nem biztos, hogy baj, jelenleg biztosan nem sztárkalibernek draftolná senki, hasznos kiegészítő viszont lehet - ha beleszokik ebbe a szerepbe, akkor lehet NBA-karrierje, a potenciál megvan benne akár ennél többre is, de nagy kérdés, hogy mit tud ebből beváltani, az egyetemi pályafutásának első szakaszát még nem tudta teljesen lemosni magáról. 

 

Ryan Rollins

Osztály: Sophomore
Magasság/súly/születési év: 193 cm/82 kg/2002
NBA-hasonmás: Anfernee Simons
Várható drafthely: Első kör vége

Ő nem kettes-hármas, sokkal inkább egyes-kettes a méretei és a képességei alapján, jelenleg őt várják az idei draft egyik legnagyobb "sleeperének" - abszolút elsőkörös tehetség, de különböző okok miatt bőven benne van, hogy második körös lesz csak. Az egyik ilyen ok a harmatos triplázása, 30%-kal dobja őket, márpedig az ő eszköztárában ennek kulcsszerepet kellene szánni, de ez az egyik legegyszerűbben tanulható, fejleszthető faktor. A másik ok, hogy alapvetően gyenge csapatok ellen játszott eddig, ellenük villogott, ami szintén elriaszthat több együttest is, ezekhez pedig hozzájön az atletikus képességek korlátozottsága is - egy alacsonyan jegyzett bajnokságból az NBA-be márpedig egyáltalán nem egyszerű fellépni, a fizikai adottságai komoly gátat szabhatnak annak, hogy mire viszi majd.

Egyébként ügyes playmaker, bár általában a pontszerzési lehetőségeket keresi és nem a passzokat, de amikor bekattan nála az, hogy a többieket is megtalálhatja, akkor elég szépen olvas és osztogat, van benne fantázia ezen a téren is. A Toledóban folyamatosan tripla-duplákkal kacérkodott, szépen lát a védők között, jó labdavezető, az első lépése is rendben van és ha irányító fogja, akkor még post-upolni is tud. Összességében érdekes prospect, ha valaki belelátja azt, hogy az egyébként jó mozdulatából hatékony dobást lehet faragni viszonylag hamar és komoly triplázó lesz, illetve a döntéshozatalát kicsit rendezik, letisztázzák, hogy mikor kell passzolni és mikor dobni, akkor izgalmas választás lehet ő és nagyon lehet vele nyerni - de a rizikó is nagy az eddigi gyenge ellenfelei és az atletikus képességei miatt, így magas picket aligha fognak rá ellőni. 

 

 

Trevor Keels

Osztály: Freshman
Magasság/súly/születési év: 196 cm/100 kg/2003
NBA-hasonmás: Luguentz Dort
Várható drafthely: Második kör

Ő elsősorban az aktív védekezésével teremthet értéket, agresszív, fizikális játékos hátul, jó motorral, megfelelő akarattal és a magassága, valamint a súlya is rendbe nvan ahhoz, hogy specialista legyen belőle. Támadásban meglehetősen limitált arzenállal rendelkezik, sem a sebessége, sem a labdakezelése, sem a dobása nem elég jó, passzolni sem nagyon tud, így igazából labdás hátvédnek egyáltalán nem használható, iszonyatosan sok munka lenne vele, hogy ebben faktor legyen. Az viszont elérhető, hogy a kiosztásokat vállalható hatékonysággal bedobálja és mivel elég nagy, elég erős ahhoz, hogy ráváltson akár erőcsatárokra is, a hátvédeket pedig labdával vagy anélkül is képes sanyargatni, ez már elég is lehetn ahhoz, hogy hasznos kiegészítő legyen az NBA-ben. Tegyük hozzá, hogy 2003-as, még nincs 19 éves, így természetesen sok ideje van fejlődni, ha jó környezetbe kerül és jól kezelik, akkor akármi is kisülhet belőle. Belépésekből, leválásokból, gyűrű felé rohanásokból azért az egyetemen így is tudott kosarakat szerezni, volt például 25 pontos meccse a Duke ellen, így van benne lehetőség. 

 

 

Jean Montero

Osztály: Nemzetközi
Magasság/súly/születési év: 190 cm/80 kg/2003
NBA-hasonmás: Dennis Schröder
Várható drafthely: Második kör

Montero azért érdekes, mert nemzetközi felnőtt tapasztalattal (Gran Canaria) rendelkezik úgy, hogy márciusban töltötte be a 19. életévét, ebből a szempontból NBA-készebb, mint sokan mások a korosztályából. Komoly karrier viszont aligha vár rá: sem tehetségben, sem fizikálisan nem elég jó ahhoz, hogy igazán befusson az amerikai profik között. Jól lát a pályán, képes helyzeteket teremteni, remekül labdázik, a dobása és a védekezése viszont erősen kérdéses, márpedig így sok csapat számára lehet ő kockázatos választás.

Egyébként önzetlen, nem is lassú, szépen passzol, a lerohanásoknál tud látványos megoldásokkal is operálni, képes irányítani, de egyszerűen alacsony és vékony - kérdés persze, hogy nőhet-e még, elvileg igen, az és némi izom azért a védekezésén is segítene.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus