New Kidds On The Block – LaMelo Ball megtáltosodott

A Charlotte Hornets újoncát nézve kissé olyan érzésünk támadhat, mintha minden alkalommal egy más LaMelo Ballt látnánk, aki szép lassan azért lerázza magáról vetélytársait, és megállíthatatlanul robog az ÉV Újonca cím irányába.

1. LaMelo Ball, Charlotte Hornets (14,6 pont, 6,0 lepattanó, 6,0 gólpassz)

A két héttel ezelőtti újoncelemző cikkünk óta a 2020-as draft harmadik választottja, LaMelo Ball reagált az őt ért kritikákra, megtáltosodott – hat mérkőzésen 24,8 pontot, 6,3 lepattanót és 6,5 gólpasszt átlagolt, 21/40 triplát elsüllyesztve, amely nem csak a saját renoméját, de a Charlotte értéket is felvillanyozta, ugyanis ebben az időszakban az NBA League Pass egyik legnézettebb csapata volt a Hornets. „Végre elkezdett bízni magában és ez szerencsére a teljesítményén is meglátszik” - nyilatkozta James Borrego az észak-karolinaiak vezetőedzője. Talán azt a bizonyos sajtot már a kezébe fogta a legkisebb Ball fiú, kérdés, hogy lesz-e valaki, aki ki tudja még énekelni a szájából?

2. Tyrese Haliburton, Sacramento Kings (12,1 pont, 3,6 lepattanó, 5,4 gólpassz)

A mindössze a tizenkettedik helyen kiválasztott Tyrese Haliburton is egyre jobb formát mutat, pláne azzal együtt, hogy a Kings is elkapta a fonalat, legutóbbi tíz meccsükből hatot is megnyertek. A csapattársai mellett immáron az ellenfelek edzői is dicsérő szavakkal illetik, legutóbb Michael Malone a Denver mestere fogalmazott úgy, hogy Ty egészen elképesztő kvalitásokkal bír, ahhoz képest hogy újonc, nem ijed meg a saját árnyékától, magabiztos, akinek már a kulcsszituációkban sem remeg meg a keze. Az említett időszakban Haliburton 19 pontos átlaggal rukkolt ki, s bár a pattanói száma egy kissé visszább esett, ezt igyekezett a csapatjátékban való szerepével kozmetikázni.

3. Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves (14,2 pont, 3,4 lepattanó, 2,2 gólpassz)

A mögöttünk hagyott rövid időszakban végre valahára két olyan mérkőzést is tető alá hozott az 1/1-es, amelyre elismerően csettinthetünk, pedig már mi is kezdtük levenni róla a keresztvizet. Az Oklahoma ellenében 20 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal, míg a Dallas legjobbjaival szemben 22 ponttal és 4 assziszttal zárt, mindkét – egyébként elvesztett – meccsen elfogadható dobóteljesítményt mutatva. Ugyan a Clippers ellen már újfent dadogott a játéka, legfőképpen a periméteren kívül vesztette el a fonalat, ellenben a szezon elején hiányzó agresszivitás kezd lángra kapni benne, így Ryan Saunders vezetőedző joggal bízik abban, hogy a szezon második felére a Wolves újonca is előrébb léphet.

4. Cole Anthony, Orlando Magic (11,0 pont, 4,4 lepattanó, 3,8 gólpassz)

Nagyon úgy tűnik, hogy Anthony élni tud azzal a lehetőséggel, amit Markelle Fultz sajnálatos kiesése adott számára. Jelenleg a pontszerzésben, a lepattanózásban, a gólpasszok számában, a büntető százalékban és a játszott percekben is az újoncok élmezőnyében foglal helyet, mégpedig úgy, hogy amennyiben hinne lehet a csapattársai elmondásainak, az edzéseken még mindig rendre sokkal jobb teljesítménnyel rukkol elő - élesben továbbra is lámpalázzal küzd, így nem csoda, hogy folyamatosan elégedetlen saját magával. Sajnos a Portland ellen vállsérülést szenvedett, a legutóbbi Warriors elleni parolán pedig ennek következtében már nem is tudott pályára lépni.

5. Immanuel Quickley, New York Knicks (12,0 pont, 2,3 lepattanó, 2,7 gólpassz)

Obi Toppin (bár a a sérülése erősen hátráltatta) helyett Quickley lett a New York imádott újonca, így érthető módon nagy volt az ijedelem a posztjára érkező Derrick Rose megjelenésekor, bár Tom Thibodeau mester azonnal rácáfolt a kétkedőkre, és időnként együtt küldte pályára a duót. Annak ellenére, hogy a Miami elleni utolsó két mérkőzése nem sikerült túl fényesen, mégis kiérdemelte azt, hogy továbbra is beszéljünk, beszéljenek róla.

A következő öt: James Wiseman (Golden State Warriors - sérült), Patrick Williams (Chicago Bulls), Desmond Bane (Memphis Grizzlies), Jae'Saen Tate (Houston Rockets) és Devin Vassel (San Antonio Spurs).

*a cikk a 2021. február 11-i statisztikai állapotot tükrözi

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus