Szabadügynökök - ki maradt a harmadik nap után?

Az első nap őrülete után a második nap csendesebb volt és a harmadik is későn indult be, akkor azonban nagyon. Lássuk a "maradékot"!

Irányítók

Itt gyakorlatilag minden első számú irányító elkelt, egyedül Reggie Jackson van még piacon a potenciális kezdők közül - ő korlátozott szabadügynök, erősen kétséges, hogy elengedi-e a Detroit Pistons, de olyan nagyon sok csapatnak már nem is kell kezdő egyes.

Mögötte vannak a csereirányítók, akik közül Cory Joseph neve több helyen is felmerült már, mint a Dallas Mavericks egyik lehetséges új játékosa. Mo Williamsről az a hír járja, hogy a Charlotte Hornets szívesen csinálna vele sign-and-trade-t, úgyhogy akár nagyobb szerződésre is számíthat. Aaron Brooks, Norris Cole, Jason Terry, Jameer Nelson vagy Jeremy Lin vannak még rajta kívül olyanok, akiknek komolyabb nevük van és jó eséllyel indulnak második számú irányítónak.

Akik az első három napon elkeltek:
Goran Dragic (Miami Heat, 5 év, 90 millió dollár)
Brandon Knight (Phoenix Suns, 5 év, 70 millió dollár)
Rajon Rondo (Sacramento Kings, 1 év, 10 millió dollár)
Patrick Beverley (Houston Rockets, 4 év, 25 millió dollár)
Shane Larkin (Brooklyn Nets, 2 év, 3 millió dollár)

 

Dobóhátvédek

Itt gyakorlatilag minden első osztályú szabadügynöknek búcsút inthettünk, hiszen az első nap után megmaradtakből elment a négy legjobb (Matthews, Afflalo, Wade és Ellis) plusz Corey Brewer, illetve két shooter, Belinelli és Neal is. A hatodik embernek való cserék között nem változott semmi:

Padscorerből tud még betárazni egy csapat, hiszen JR Smith és Lou Williams is szerződés nélkül állnak jelenleg. Mindkettőt tartani akarja elvileg a csapatuk, de Williams esetében szóba került a Miami Heat, állítólag kölcsönös az érdeklődés a két fél között. Rodney Stuckey is komoly erősítés lehet a padra még. A jó kinti dobók közül Wayne Ellington maradt összesen, illetve ott van még Alan Anderson és JJ Barea - utóbbi állítólag közel a megegyezéshez a Dallasszal -, de ez a poszt nagyon úgy tűnik, hogy kifogyott.

Akik az első három napon elkeltek:
Jimmy Butler (Chicago Bulls, 5 év, 95 millió dollár)
Khris Middleton (Milwaukee Bucks, 5 év, 70 millió dollár)
Iman Shumpert (Cleveland Cavaliers, 4 év, 40 millió dollár)
Danny Green (San Antonio Spurs, 4 év, 45 millió dollár)
Wes Matthews (Dallas Mavericks, 4 év, 57 millió dollár)
Dwyane Wade (Miami Heat, 1 év, 20 millió dollár)
Arron Afflalo (New York Knicks, 2 év, 16 millió dollár)
Corey Brewer (Houston Rockets, 3 év, 23.4 millió dollár)
Monta Ellis (Indiana Pacers, 4 év, 44 millió dollár)
Marco Belinelli (Sacramento Kings, 3 év, 19 millió dollár)
Gary Neal (Washington Wizards, 1 év, 2.1 millió dollár)

 

Kiscsatárok

A kiscsatároknál Richard Jefferson után elkelt ma hajnalban Tobias Harris is, így gyakorlatilag elfogytak a komolyan vehető kezdő hármasok a piacról. LeBron James csak névlegesen van jelen, mindenki tudja, hogy marad a Cavsnél. Rajta kívül a padra a Gerald Green, Wes Johnson, Caron Butler trió még jó lehetőségeket kínál - itt főleg Johnsonban lehetnek még tartalékok kora és védekezése miatt. Ennek a posztnak gyakorlatilag vége, ha a szabadügynökpiacot nézzük, Tayshaun Prince, Dorrell Wright, Rasual Butler, Omri Casspi vagy Luc Mbah a Moute a legjobb elérhető nevek a felsoroltakon kívül.

Akik az első három napon elkeltek:
Kawhi Leonard (San Antonio Spurs, 5 év, 90 milió dollár)
DeMarre Carroll (Toronto Raptors, 4 év, 60 millió dollár)
Al-Farouq Aminu (Portland TrailBlazers, 4 év, 30 millió dollár)
Jae Crowder (Boston Celtics, 5 év, 35 millió dollár)
Paul Pierce (Los Angeles Clippers, 3 év, 10 millió dollár)
Mike Dunleavy (Chicago Bulls, 3 év, 14.3 millió dollár)
Kyle Singler (Oklahoma City Thunder, 5 év, 25 millió dollár)
Richard Jefferson (Dallas Mavericks, 1 év, veterán minimum)
Tobias Harris (Orlando Magic, 4 év, 64 millió dollár)

 

Erőcsatárok

Az erőcsatároknál áll a piac, csak Ed Davis, Derrick Williams és Thomas Robinson talált magának új csapatot az elmúlt két napban. LaMarcus Aldridge egyelőre nem tud dönteni, bár Adrian Wojnarowski szerint már csak a Suns és a Spurs jöhet nála számításba. A két RFA, Tristan Thompson és Enes Kanter még mindig nem tudott megegyezni saját csapatával, pedig már két napja is közel álltak ahhoz, hogy pontot tegyenek ügyeik végére.

A többiek közül David West két csapat, a Spurs és a Wizards közül fog választani. Josh Smith-t állítólag környékezi a Sacramento Kings, de könnyen elképzelhető, hogy Brewerhez és Beverley-hez hasonlóan marad Houstonban. Az erősen megöregedett veteránok között ott van még a Carlos Boozer, Luis ScolaAmare Stoudemire trió - főleg utóbbit mondogatják a Los Angeles Lakersnek most, hogy az aranysárga-lilák mindenkiről lecsúsztak gyakorlatilag. Glen Davis valószínűleg marad a Clippersnél főleg úgy, hogy elvesztették tegnap DeAndre Jordant.

A specialisták közül Reggie Evans nevét még nem nagyon hallottuk sehol és még mindig piacon van a három stretch négyes, Brandon Bass, Mirza Teletovic és Matt Bonner.

Akik az első három napon elkeltek:
Paul Millsap (Atlanta Hawks, 3 év, 58 millió dollár)
Amir Johnson (Boston Celtics, 2 év, 24 millió dollár)
Kevin Love (Cleveland Cavaliers, 5 év, 110 millió dollár)
Draymond Green (Golden State Warriors, 5 év, 82 millió dollár)
Thaddeus Young (Brooklyn Nets, 4 év, 50 millió dollár)
Jonas Jerebko (Boston Celtics, 2 év, 10 millió dollár)
Ed Davis (Portland TrailBlazers, 3 év, 20 millió dollár)
Thomas Robinson (Brooklyn Nets, 2 év, 2.2 millió dollár)
Derrick Williams (New York Knicks, 2 év, 10 millió dollár)

 

Centerek

Elég limitált már itt is a felhozatal, az első nap után megmaradt öt legjobb névből három már kiesett (Jordan, Monroe, Robin Lopez), Tim Duncannel mindenki tudja, hogy fölösleges számolni, marad a Spursnél, Marc Gasol pedig gyakorlatilag aláírt 5 évre 108 millió dollárért, de még hivatalos bejelentés nincs. A maradék között két védekező center van leginkább, Bismack Biyombo és Chuck Hayes, de egyikőjük neve sem merült fel eddig túl sok együttessel kapcsolatban.

Kicsit all-aroundabb kivitelben ott van Jordan Hill, illetve Kosta Koufos - mindkettő érdekes lehet a Los Angeles Clippersnél még, bár Koufosra rengeteg csapat rá akar mozdulni, Hillt pedig megtartaná a Lakers most, hogy senki nem ment oda. Kevin Seraphin is a Clippers miatt lehet leginkább érdekes hiszen se kezdő, se cserecentere nincs az együttesnek. Rajtuk kívül már csak az olyan aggastyánok vannak, mint Elton BrandNazr Mohammed vagy Kendrick Perkins, akik igazából padot melegíteni járnak már csak meccsekre.

Akik az első három napon elkeltek:
Brook Lopez (Brooklyn Nets, 3 év, 60 millió dollár)
Tyson Chandler (Phoenix Suns, 4 év, 52 millió dollár)
Ömer Asik (New Orleans Pelicans, 5 év, 60 milió dollár)
Brandan Wright (Memphis Grizzlies, 3 év, 18 millió dollár)
Alexis Ajinca (New Orleans Pelicans, 5 év, 25 millió dollár)
Greg Monroe (Milwaukee Bucks, 3 év, 50 millió dollár)
Robin Lopez (New York Knicks, 4 év, 54 millió dollár)
DeAndre Jordan (Dallas Mavericks, 4 év, 80 millió dollár)
Aron Baynes (Detroit Pistons, 3 év, 20 millió dollár)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus