2-2-ről folytatódik hajnalban az NBA nagydöntője

A felek visszaköltöztek San Francisóba, jöhet a finálé ötödik felvonása.

 

Golden State Warriors - Boston Celtics 03:00 (Sport 1)

Döntetlenről folytatódik a széria, de innentől már tényleg nem férnek bele a hibák - eddig még volt idő és lehetőség javítani, most viszont már nincs, minden győzelem még többet ér, mint az első négy mérkőzés bármelyikén. 

Eddig nagyjából az történt, hogy a Boston támadójátéka volt a döntő faktor, amikor pontosan, türelmesen, koncentráltan játszottak elöl Brownék, akkor nyertek, amikor lefagyta, eladták a labdákat és erőlködtek, akkor nem - ez összekapcsolható a Horford-Smart páros teljesítményével is, nyilván a jó csapatjátékból ők profitálnak leglátványosabban. Összességében eddig inkább az ő akaratuk érvényesült a játék terén, de a Golden State többször is bizonyította, hogy képes nyerni, a két hazai mérkőzés mindegyikén kétszámjegyű előnyben volt Steve Kerr alakulata, de az utolsó negyedet elrontotta a társaság.

Nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk a felektől, a Warriorsnál Steph Curry eddig MVP-szintet hoz, legutóbb fenomenális meccset játszott, de nem biztos, hogy ez tartható és elvárható, de körülötte az egész csapat terített betli támadásban - sem Thompson, sem Poole nem találja a legjobb önmagát (kérdés, hogy egyáltalán van-e ilyenjük a bostoni védekezés ellen), Draymond Green pedig abszolút vállalhatatlan, értékelhetetlen döntőt hoz elöl. A Bostonnál Brown a legstabilabb támadójátékos eddig, Tatum viszont kritikán aluli produkciót nyújt a gyűrű környékén, rengeteget hibázik és rossz döntéseket hoz - nagy kérdés, hogy a frusztrációja növekszik és nem javul a játéka vagy beesik pár dobás az elején és onnantól megállíthatatlan lesz.

Apróságok dönthetnek a csapatok között, egy-egy roham, egy-egy átmeneti edzői húzás, átvariált rotáció, pár perc extra vagy éppen lefagyott dobóforma - nincs nagy különbségek a felek között, az adott napon szinte bármi elképzelhető. A bostoni triplázás, valamint a palánk alatti játék feltétlenül fontos faktor lesz most is, ahogy eddig, amikor a festékben Looney-ék akarata érvényesült, akkor nyertek vagy jó esélyük volt nyerni - meglátjuk, hogy Udoka tud-e valamit változtatni ezen. Nyilván fontos statisztika, hogy a Celtics még nem kapott ki ebben a playoffban kétszer egymás után, de minden ilyen adat csak addig lényeges, ameddig meg nem szakad az érintett sorozat - ahogy a GSW hazai veretlensége is csak addig tartott, amíg a Celtics meg nem törte.

Ami a sérülteket illeti: Robert Williams III nem 100%-os még mindig, hivatalosan kérdéses a játéka, de szinte biztos, hogy ott lesz a parketten.

A párharc állása: 2-2.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus