A GSW a Denvert, a Houston a Sixerst fogadja

Pályán a Toronto, back-to-backet játszik a Thunder, fontos meccsek jönnek Keleten - íme a következő NBA-játéknap felvezetője. 

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 1:00

Fontos meccs mindkét csapat számára, jelenleg a keleti kilenc-tizedik helyen állnak, a Hornets két mérkőzéssel tart előrébb, de ha kikap, akkor már James Borrego alakulata is lépéshátrányba kerülhet a playoff-harcban, a Wizardsnak pedig most már csak akkor van esélye bármire, ha hozza az ilyen győzelmeket (is). A Charlotte nincs jó passzban, legutóbb 84 dobott ponttal vesztett el egy ki-ki meccset a Heat ellen, míg a Washington kicsit feljebb kapcsolt és négyből hármat nyert, igaz, a 8-25-ös idegenbeli mérleg jelzi, hogy vendégként továbbra sem ugyanaz a helyzet. Jósolni elég nehéz, a Wizardsnál nincs új sérült, a Hornetsnél Bismack Biyombo nem 100%-os, de elvileg ő is játszani fog, egymás ellen eddig 1-1-re állnak, mindig az aktuális hazai csapat nyert, úgyhogy meglátjuk, hogy most melyik fél érzi át jobban a helyzetet - igazán javítani valója azért inkább a Charlotte-nak van.

Orlando Magic - Dallas Mavericks 1:00

Kötelező meccs a playoffért küzdő Orlando számára, Nik Vucsevicsék két idegenbeli vereségükkel ismét kicsúsztak a playoff-helyekről és mivel a Miami éppen most kapta el a fonalat, muszáj nyernie ezt a találkozót a hazai együttesnek. A Dallas ehhez ideális alany lehet, kilencből nyolcszor kikaptak Luka Doncicék, nem is túl motiváltak, idegenben pláne nem annyira veszélyesek, úgyhogy egy éles, playoffért hajtó csapatnak otthon hoznia kellene egy ilyen találkozót. Augustinék oldalán a sérülésekkel sincs most gond (Ross Achillese nem az igazi, de elvileg játszik), ráadásul a Dallasban korábban elszenvedett 101-76-os vereségért is illene visszavágni...

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 2:00

Ez pedig a Miami számára nagyon fontos és "must win" találkozó, hiszen újra ott vannak a playoff-helyeken a floridaiak, egy alapvetően tankoló csapat ellen, hazai pályán nem hibázhatnak most. Wade-ék ötből négyet nyertek és otthon is képesek voltak legyőzni saját magukat (eddig botrányosak voltak saját pályájukon), a Clevelanddel pedig idén eddig nem volt gondjuk, háromból háromszor nyertek és csak egyszer volt viszonylag szorosabb a küzdelem. Persze a Cavs mostanában rákapcsolt, hozott győzelmeket is, a játéka pedig abszolút rendben van Kevin Love visszatérése óta és mivel az erőcsatár elvileg most is játszhat, leírni egyáltalán nem lehet a vendégcsapatot - lendületben vannak valamennyire, biztos, hogy nem fogják "letankolni" ezt az összecsapást.

Chicago Bulls - Detroit Pistons 2:00

Ez is érdekes mérkőzés lehet, hiszen bár papíron a Pistons masszív favoritnak tűnik, a mostanában látott Chicago bármire képes lehet, főleg otthon, ahol legutóbb a Philadelphiát is legyőzte. Persze a Detroit olyan formában van (11-ből 9 győzelem), hogy így is esélyesebb, mindenki tudja a szerepét és jól meg is oldja, találtak spacinget, kispadot, de közben Drummondék dominanciája is megmaradt, viszont az Otto Porterrel megerősödött Bullsban is van annyi, hogy meglepetést okozhat. Eddig idén oda-vissza nyert a Pistons, de ez a Chicago most más, ha LaVine, vagy Porter, esetleg Markkanen kifog egy extra napot, közben pedig Robin Lopez elbirkózik Drummonddal, akkor lehet keresnivalójuk a hazaiaknak.

Houston Rockets - Philadelphia 76ers 2:00

A liga egyik legjobb formában lévő csapata jelenleg a Houston, amely zsinórban hat győzelemnél tart, a legutóbbi két meccsét éppen Bostonban és Torontóban nyerte meg, úgyhogy most egy újabb keleti élcsapat skalpját szeretné megszerezni. Erre minden esélye meg is van, mert Joel Embiid játéka továbbra is erősen kérdéses és jelenleg arra van nagyobb esély, hogy még most sem tér vissza a Sixersnél, márpedig nélküle azért nem ugyanaz a csapat, főleg idegenben, amit a chicagói vereség is bizonyított. Így is veszélyesek lehetnek egyébként Butlerék, ha a kulcsemberek jó napot fognak ki, hiszen magas poszton most azért kevésbé domináns ellenféllel néznek farkasszemet, de az biztos, hogy bennük nincs olyan tűzerő, mint a Houstonban. Ezzel együtt kiemelt rangadóként kezelhetjük a meccset, de jelen állás szerint komoly bravúr lenne, ha az Embiid nélküli Sixers állítaná meg a lehengerlően játszó Hardenéket. 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 2:00

Itt a Jazznek kellene nagyon a győzelem, mert ha megszerzi, akkor egyetlen mérkőzésre megközelíti a Portlandet - márpedig az esélyek természetesen Mitchellék mellett szólnak még idegenben is. A célok egészen mások most a két csapat esetében, bár a Memphis egészen jó és kiegyensúlyozott játékot mutat mostanában, hol Conley és Bradley, hol Valanciunas és Noah villog, ennek megfelelően az utóbbi öt meccsükből hármat meg is nyertek, legutóbb a Portlandet tudták legyűrni, úgyhogy a Utah-ra is veszélyesek lehetnek. A dolgukat nehezíti, hogy Holiday és Bradley sem 100%-os, de elvileg mindketten vállalni tudják a játékot, míg a vendégeknél Rubiónak van megint egy kisebb sérülése és úgy fest, hogy lehet, hogy kiültetik erre az összecsapásra.

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 2:00

A Raptorsnál bőven van munka jelenleg, össze kell rakni a játékot, a kispadot és a kohéziót, ez pedig az előző két összecsapáson kevésbé ment, előbb a Detroittól, majd a Houstontól is kikaptak, úgyhogy most idegenben mindenképpen nyerniük kellene - elvileg csak VanVleet fog náluk hiányozni, úgyhogy lehet tovább dolgozni. A Pelicans több csapat életébe is belerondított mostanában, de a Jazz legutóbb azért megmutatta, hogy ha egy csapat 100%-osan odateszi magát, akkor kezelhetőek Randle-ék és bár a Raptorsnak megszakadnia nem kell a tabellán (a Bucks három meccsel előrébb, az akadozó Pacers 4,5-lel hátrébb van), de azért nem jönne rosszul a győzelem. Ami még egyértelműbbé teszi az esélyeket, az Jrue Holiday kiválása, rá most egy ideig nem számíthat a Pels, ezen a mérkőzésen nélküle pedig valóságos csoda lenne a hazai siker.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 4:30

A nyugati kiemelt rangadó az első és a második helyezett között, ahol ha a vendégek nyerni tudnak, akkor utolérik a címvédőt a konferencia élén. A Golden State-nél most már válaszokat kell találni, mert a Boston elleni már-már szégyenletes hazai vereség után nem engedhetik meg maguknak azt, hogy a Denver is nyerjen az Oracle-ben, az All-Star óta egyébként is nagyon leeresztettek, de ennek a pofonnak most már figyelmeztetőnek kell lennie számukra - ennek megfelelően Klay Thompson már teljes edzésmunkát végzett és valószínűleg visszatér, ahogy a legutóbb hiányzó Livingston és Looney is ott lesz a pályán. A Nuggets belecsúszott egy vereségszériába, de aztán legutóbb nyert a Lakers otthonában, meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek Jokicsék, azt azért láthattuk, hogy náluk sem tökéletes minden, nekik is van még dolguk a playoffig, illetve a GSW ellen volt már idén egy 31 pontos hazai vereségük, ami ott lehet a fejekben. Andrew Bogut elvileg még nincs, egyébként hamisítatlan nyugati csúcsderbire van kilátás, ahol az esélyesebb azért természetesen a Warriors. 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 4:30

A Thunder nagyon fontos győzelmet aratott Portlandben, de lehet, hogy ezért cserébe elmegy számára ez a meccs, hiszen egy végletekig kiélezett, fejben és fizikálisan is sok energiát felemésztő, hosszabbításos derbi másnapján kell elutazniuk a jó formában lévő Clippers otthonába. A pihentebb hazaiak fejben egyébként is borzasztó erősek mostanában, ezt többször is bizonyították, zsinórban hármat, összességében nyolcból hatot nyertek és ott vannak a nyugati hetedik helyen, ráadásul három teljes napot pihenhettek, maximálisan rákészülhettek erre a derbire. Papíron az OKC jobb csapat, de a portlandi siker előtt egyáltalán nem volt jó formában és bár ott végül nyerni tudott, most egészen más állapotban van, mint a LAC, úgyhogy nem lenne meglepő a hazai siker.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus