A szakadék széléről táncolna vissza a Celtics, lezárná a Miami

Jön a keleti döntő ötödik meccse, ahol akár véget is érhet a párharc - persze a Boston mást szeretne...

 

Boston Celtics - Miami Heat 02:30 (Sport 1)

Az előző mérkőzésen gyakorlatilag végig vezetett és nyerni is tudott a Miami, ezzel 3-1-es előnybe került, ami azt jelenti, hogy a Boston a szakadék szélén van - muszáj győzniük sorozatban háromszor, méghozzá mostani kezdéssel. 0-2 után volt már egyszer győzelmi kényszerben a társaság, akkor remekül reagált és magabiztos győzelmet aratott, meglátjuk, hogy most mentálisan mennyire lesznek ott - az előző találkozón fejben is voltak kihagyásaik, elég sokat hibáztak, úgy tűnt, hogy a plusz szünet nem tett nekik jót a párharcban.

Márpedig most is az lesz a döntő, hogy ki lesz a nyugodtabb, a pontosabb, ki tud koncentrált lenni kiélezett helyzetben, kinek lesz olyan nyerőembere, aki ilyenkor dönt - Butler, Dragic, vagy most már Herro is ilyennek tűnik a Heatnél, a Bostonnál pedig Walker az igazán clutch játékos, de Tatum és Brown is dobált már be fontos hármasokat az utolsó pillanatokban. Ezzel együtt az egyértelmű, hogy ha az egyik csapat háromból háromszor elveszti a szoros végjátékot, akkor ott valami az ellenfél mellett szól - a Boston valahogy nem tudta igazán higgadtan és tudatosan kezelni ezeket a helyzeteket, márpedig most már nem hibázhat, ha életben akar maradni.

Ehhez elsősorban a fókuszt kell helyrerakniuk - amikor gondolkodnak, akkor jól támadják a zónát és jönnek a jó helyzetek, ha azokat bedobálják, akkor bőven lesz esélyük nyerni, de sok az olyan időszak, amikor nem csinálják meg a szükséges zárásokat, passzokat és tanácstalanná válnak, amit ez a Miami bizony megbüntet. A Heatnél is van azért min aggódni, Bam Adebayo nem 100%-os (bár játszani fog), Jae Crowder teljesen kihűlt, Jimmy Butler pedig az utóbbi két meccsen kevésbé volt meggyőző - Duncan Robinson lenullázását már meg sem említjük, mindenesetre egyáltalán nem nyerte még meg ezt a Miami, Erik Spoelstráéknak is van feladatuk bőven.

A párharc állása: 3-1 a Heat javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus