Clippers-Nuggets a Sport Tv-n, fontos meccs előtt a Sixers és a Heat

Atlantában folytatná menetelését a Dallas, kulcsmeccset játszik egymással a Heat és a Sixers, a Kings New Yorkba, a Nuggets pedig Los Angelesbe utazik rangadóra, de érdekes lehet a Warriors houstoni vendégjátéka is - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA következő játéknapjának mérkőzésein.

Dallas Mavericks – Atlanta Hawks 01:30

Mindkét csapat jó formának örvend, a Dallas már hetek óta lendületben van, a hazai csapat tízből nyolc mérkőzését is megnyerte, míg a Hawks sem tétlenkedik, akik 7-3-mal hozták le ezt az időszakot. A Dallas ezzel a meneteléssel az ötödik helyre ugrott fel a tabellán, viszont nem dőlhet hátra, hiszen a szoros mezőnyben egy-egy botlás is nagyon sokba kerülhet – egyelőre Doncicék bírják a strapát és ha így folytatják, akkor egyenes ágon juthatnak a rájátszásba. Az Atlanta már bebiztosította a helyét a playinben, az egyetlen kérdés csak az, hogy kilencedik vagy tizedik helyet fut-e be a csapat – jelenleg a Bullsszal holtversenyben osztozik ezeken a helyeken. Bár mindkét csapat jó formában van, de most mégis a Mavs esélyei tűnnek nagyobbnak, a Hawks ugyanis back-to-back, fáradtabban utazik Dallasba, így elképzelhető, hogy nagy falat lehet Murrayék számára a lendületben lévő texasi gárda. A Mavericks egy hosszú idegenbeli túrát követően térhet most újra haza, a gárda ezt a programot közel tökéletesen teljesítette, csak az utolsó alkalommal a Warriors otthonában nem tudott nyerni – sőt, a hazaiak az utolsó tizenháromból tizenegy meccsüket megnyerték, nagyon egyben vannak és most is gyakorlatilag kötelező meccs előtt állnak, meglepődnénk, ha a Youngot és Okongwut továbbra is nélkülöző vendégek pihenőnap nélkül bravúrt tudnának aratni az egyik legjobb formában lévő csapat otthonában is.

 

Miami Heat – Philadelphia 76ers 01:30

Ez nagyon fontos derbi lesz mindkét fél számára, ugyanis a Heat a hatodik, a Sixers pedig a nyolcadik helyet foglalja el jelenleg Keleten, mindketten a hatodik hely elérésére törekednek, viszont reálisan nézve ez legfeljebb csak az egyiküknek sikerülhet a következő héten. A Miami egyébként kifejezetten jó formába lendült az elmúlt napokban, tíz meccséből hetet is megnyert a gárda, legutóbb legyőzte például a New Yorkot is – de a túloldalon is lehet bizakodni, hiszen a Sixers zsinórban három zakó után egymás után kétszer tudott nyerni, az elmúlt alkalommal pedig január óta először visszatérhetett a pályára Joel Embiid, aki rögtön győzelemre vezette övéit az OKC elleni rangadón. A regnáló MVP természetesen rengeteg új lehetőséget és opciót biztosít a Phillynek, ezzel a csapat az utolsó nagy rohamokat indítja most azért, hogy elkerülje a playint – most az egyik legfontosabb meccs előtt állnak a vendégek, hiszen, ha ma győzni tudnak, akkor újra nyílttá tudják tenni a küzdelmet, ha viszont a Heat húzza be ezt a derbit, akkor lelkiekben készülhetnek Maxeyék a playinre. A hazaiaknál Tyler Herro az egyetlen hiányzó, a vendégeknél viszont hivatalosan sok a kérdőjel, egyelőre Embiid, Maxey, Harris és Bamba szereplése sem biztos – a kulcsemberek valószínűleg azért ott lesznek majd ezen a rendkívül fontos rangadón a pályán, a Sixersnek a szezonja múlhat ezen a találkozón, éppen ezért egy végletekig kiélezett, playoff-hangulatú derbire számítunk, amit mindkét fél nagyon be akar húzni, egyikőjük sem szeretné a véletlenre bízni a sorsát.

 

New York Knicks – Sacramento Kings 01:30

A Knicks a keleti ötödik, a Kings pedig a nyugati nyolcadik helyet foglalja el, viszont szinte abszolút azonos szinten vannak a csapatok, még a 44-31-es mérlegük is teljesen megegyezik – a különbség csak annyi, hogy míg a New Yorknak eddig nem nagyon kellett izgulnia a rájátszás miatt, addig a Kingsnek a szoros nyugati középmezőnyben még izzadnia kell, hogy odaérhessen a hatodik helyre. A hazaiak viszont nincsenek túl jó passzban, sőt, Brunsonék az utolsó három meccsüket kivétel nélkül elbukták, köztük olyan nyerhető meccseket is, mint például a Spurs elleni zakó – ha így folytatják, akkor még figyelniük kell arra, hogy ne csússzanak lejjebb a tabellán. A Kings összességében jól teljesít, legutóbb a Jazz után simán megverte a Clipperst is, de a jó eredmények ellenére nem tud feljebb kapaszkodni a csapat, hiszen a riválisok is gőzerővel gyűjtögetik a győzelmeket – ezért fájó különösen Sabonisék számára a múlt heti két Dallas elleni vereség, mert azzal gyakorlatilag ott lehetnének, ahol jelenleg Doncicék vannak. A jelenlegi formák alapján a Kings győzelmére látunk nagyobb esélyt, még akkor is, ha a Madison Square Gardenben azért minden csapatnak fel van adva a lecke – a Knicks ma sem számíthat Randle és Anunoby szolgálataira, de egyelőre még Hart és Robinson szereplése is bizonytalan. A vendégek oldalán Malik Monk személyében van egy fontos hiányzó, eddig viszont nélküle sem tört meg a csapat lendülete. Meglátjuk, hogy ma mire megy egymással a két csapat, érdekes lehet majd a Fox-Brunson párbaj, valamint a mérkőzés egyik kulcsa lehet az, hogy hogyan tudja érvényesíteni akaratát a Knicks palánkja alatt Domantas Sabonis – a felek két héttel ezelőtti derbijét nagy küzdelemben a New York nyerte, most talán azért egy kicsit meglepő lenne, ha ez megismétlődne.

 

Houston Rockets – Golden State Warriors 02:00

A nyugati tizedik és tizenegyedik mérkőzése a szezon ezen szakaszában kiemelt fontossággal bírhat, sőt, a Rockets előző időszakban bemutatott óriási menetelése miatt különösen nagy izgalmakra volt kilátás – azonban a lendület úgy tűnik, hogy az utóbbi meccseken alábbhagyott, a texasiak egymás után tizenegy győzelem után a Dallas és a Minnesota ellen is alulmaradtak, persze két felsőházi csapat ellen reálisan nem is várhattak ennél sokkal többet. Így tehát a GSW levegőhöz jutott, három meccs előnye van most a Houstonnal szemben, Curryék ráadásul lendületben is vannak, hiszen zsinórban öt győzelemnél járnak, különösen értékes volt a csapat legutóbbi, Mavericks elleni sikere – most ezt a pozitív sorozatot kellene folytatniuk, hogy végleg lezárjanak mindent kérdést a playin-indulással kapcsolatban. A hazaiaknál csak Alperen Sengün van sérültlistán, a vendégek oldalán pedig egyedül Jonathan Kuminga játéka kérdéses – alapvetően a Warriors úgy néz ki, hogy most előrébb jár, de Houstonban már sok topcsapat megégett idén, a GSW viszont nyert már itt idén, sőt, mindkét egymás ellenit behúzta, meglátjuk, hogy a vendégek tudják-e hozni az újabb győzelmüket, nagy szükségük lenne rá, ha még nem mondtak le arról, hogy a tizedik helynél feljebb kapaszkodjanak.

 

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 04:00 (ÉLŐ - Sport 1)

Ez lehet a játéknap kiemelt rangadója a nyugati második és negyedik között, azonban a Clippers utóbbi időben bemutatott formája kicsit aggasztó, a csapat csak 50%-kal teljesítette az elmúlt tíz mérkőzését, legutóbb Sacramentóban maradtak alul Hardenék. Most talán az egyik legnehezebb ellenfél következik számukra, a Nuggets ugyanis az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően az élmezőnybe tartozott, most is holtversenyben áll az élen a Minnesotával – amelytől bár néhány nappal ezelőtt kikapott, valamint a Suns ellen is elszenvedett egy vereséget, de összességében így is masszív topcsapatnak mondható. Ezeken a mérkőzéseken a címvédő nem számíthatott Jamal Murrayre, viszont a Cavs és a Spurs ellen így is nyerni tudott – a Nuggets sztárjának pályára lépése egyelőre most is kérdéses, rajta kívül viszont mindenki más bevethető a vendégek oldalán. A LAC-nál viszont biztosan nem fog játszani Kawhi Leonard, akinek ismét a térdével akadtak gondok, egyelőre nem tudni, hogy mennyire nagy a gond – most nélküle azért hazai pályán nem feltétlenül a Clippersre fogadnánk, egyébként sem túl éles a hazai csapat, egyik legjobbja nélkül pedig nagy extrára lenne szükség a többiektől támadásban és védekezésben is, hogy felvegyék a harcot a liga egyik legjobb csapatával. Ez lesz az idei utolsó meccsük egymás ellen a csapatoknak, eddig kettőt a Nuggets, egyet a Clippers nyert meg – alapvetően ma is inkább a Denver felé billenhet el a mérleg nyelve, egyelőre nem látjuk, hogy a hazaiak mivel tudnák limitálni Nikola Jokicsot, kíváncsian várjuk, hogy mit láthatunk a felektől egy olyan derbin, amely akár a playoffban is megrendezésre kerülhet.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus