Este Nuggets-Rockets rangadót közvetít a Sport TV

Pályán a Clippers, a Raptors, a Celtics és a Grizzlies is, mutatjuk a játéknap felvezetőjét.

Denver Nuggets - Houston Rockets 21:30 (Sport 2)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két nyugati élcsapatról beszélünk, bár a Rockets a négyes vereségszériával most kissé leszakadt - ugyanakkor mindkét csapat nehéz helyzetben van és egy megnyert rangadó sokat lendíthetne rajta. A Denvernél a sérülések jelentenek gondot, Murray, Millsap és Plumlee ezúttal sem áll majd rendelkezésre, míg a Houston oldalán az akadozó játék és James Harden szörnyű formája ad okot aggodalomra: legutóbb ugyan Russell Westbrook 45 pontjával nyertek egy meccset, de nem voltak igazán meggyőzőek. Érdekesség, hogy a felek alig négy napja találkoztak Houstonban és akkor viszonylag simán, 121-105-re a Rockets nyert, ott nagyon "fájtak" a sérültek a Nuggetsnek, de azóta Jokicsék is nyertek már egyet New Orleansban, most pedig otthon azért lesz esélyük javítani, hiszen saját pályájukon 17-6-ra állnak. A vendégeknél egyébként most kérdéses Harden játéka, lehet, hogy egy kisebb sérülés áll a gyenge forma hátterében, mindenesetre a jelenlegi Westbrook azért sok mindent képes elfedni - kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással a felek. 

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 22:00

A Raptors remek formában érkezik meg, Lowryék sorozatban hat meccset nyertek és ha most sem kapnak ki, akkor átveszik a keleti második helyet a Heattől, úgyhogy van miért küzdeniük. A Spurs jóval ingadozóbb, három szép győzelem után legutóbb otthon kapott ki a Sunstól, ott nagyon nem működött a támadójáték és DeRozanék esetében továbbra is nagy kérdés, hogy elöl milyen napjuk van - ha jó, akkor bármire képesek, ha nem, akkor nem sok esélyük van. A Raptors a sérültjei visszatérése óta egyértelműen élcsapat és a SAS előtt jár minden tekintetben, így bár a San Antonio idén nyert már egyszer Torontóban, most mégis inkább Siakaméknak állhat a zászló, feltéve, hogy elő tudják kapni a legjobb védekezésüket - remek formában vannak, idegenben is nyerik a meccseiket és különösen támadásban remekelnek, ha ehhez hátul is felnőnek, akkor Texasban is felülkerekedhetnek. 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 00:00

Nagyon nehéz jósolni, mert mindkét csapatnak voltak mostanában jó meccsei, a Wizards háromból kettőt nyert, a Hawks legyőzte a Clipperst Trae Young nélkül, teljes homály, hogy most éppen melyik arcukat fogják mutatni. Az valószínű, hogy pontból nem lesz hiány, mindkét együttes finoman szólva is támadójáték-orientált, a védekezés pedig egyik félnél sem szerepel a prioritások között - jó kis Young-Beal dobópárbaj, triplaverseny, ilyesmi várható az előzetes várakozások szerint. Olyan óriási tét azért nincs.

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 00:00

Bizonyos szempontból hasonló helyzetben érkeznek meg a csapatok, mindkettő jó formában volt, aztán kicsit kisiklott és kikapott kétszer, legutóbb viszont javítani tudott idegenben - a Grizzlies Detroitban, a Suns pedig San Antonióban győzött. Ezzel együtt azért a Memphis "jó formája" más szint volt a Phoenixéhez képest, most hazai pályán ismét jó esélyeik lehetnek Valanciunaséknak, ráadásul sérülések továbbra sem hátráltatják őket, az alapemberek bevethetőek, ha a "sarokpontok" rendben lesznek, akkor ismét nekik állhat a zászló. Persze a Suns is képes remek meccsekre, egyszer idén már nyert is ebben a csarnokban, de azt kétszer kapta vissza otthon és összességében azért nincs a Grizzlies szintjén - náluk Baynes és Kaminsky továbbra is hiányzik a magasrotációból, Aytonéknak most sem lesz egyszerű dolguk. A Memphis jobb csapat, előrébb tart, otthon játszhat és ha támadásban hozza magát, akkor nagyon jó meccs kell a Booker-Oubre-Ayton-Rubio sortól ahhoz, hogy tartani tudja a lépést a Suns.

New Orleans Pelicans - Boston Celtics 00:00

A Boston kiváló formában van, a nyolcból hat vereség óta sorozatban hármat nyert, méghozzá igazán meggyőző stílusban, a Lakerst és a Memphist lejátszotta, legutóbb pedig a Magic ellen szintén meglehetősen magabiztosnak tűnt. A Pelicans viszont éppen most torpant meg, Zion Williamson visszatérése egyelőre nem jól sült el, mert mindkét meccset elvesztette a csapat, amikor az 1/1-es játszott, annak ellenére, hogy Zion önmagában mindkétszer jól és hatékonyan mozgott - kérdés, hogy vele mi lesz, de a csapat szerint a játékidejét továbbra is limitálni fogják. Jó meccs lehet ebből, ha a New Orleans kicsit rendezni tudja a sorait, akkor bármire képes, míg a Bostonnál továbbra is vannak sérültek, Tatum és Brown játéka ezúttal is kérdéses, Kanter pedig még biztosan nem fog játszani.

New York Knicks - Brooklyn Nets 00:00

A Nets back-to-backet játszik, ráadásul egy hosszabbítás után, úgyhogy bár utaznia nem kell, de azért a fáradtság elég jelentős lehet - kérdés, hogy a Knicks ki tudja-e ezt használni. Randle-ék mostanában megszorongattak jó csapatokat is, főleg otthon, a rosszabbat (Cleveland) pedig meg is verték, úgyhogy egy fáradt Brooklyn ellen most is lehet keresnivalójuk, főleg hogy a Nets azért nem tartozik a legjobbak közé annak ellenére, hogy Irving 45 pontjával valahogy kiizzadt egy hosszabbításos sikert Detroitban. A két csapat legutóbbi meccsét egyébként a Knicks nyerte, idén összességében 2-1-re mégis a Nets vezet, meglátjuk, hogy most mi történik - nyilván jobb csapat a Brooklyn, de a fáradtság és a kérdéses forma miatt nem lehet teljesen egyértelmű favoritként kezelni.  

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 00:00

Kawhi Leonard jó formájával mostanában hozza a meccseit a Clippers, azt az egyet bukta el a csapat, amikor ő pihent, legutóbb viszont az eddig otthon szinte foghatatlan Miami csarnokában is nyert Doc Rivers együttese. A Magic közel sincs ilyen jó formában, ötből négyet bukott, az utóbbi kettőt otthon, egyébként tíz napja a Clippers vendégeként is kapott egy méretes verést, akkor 122-95-re nyert a Los Angeles. Ezek a dolgok azért a LAC mellett szólnak, ami nem, az az, hogy már az ötödik állomáshoz érkeztek az idegenbeli túrán, illetve hogy Paul George továbbra sem bevethető - bár ez utóbbi eddig nem nagyon zavarta a csapatot és Pat Beverley esetleges hiánya (kérdéses a játéka) is belefért például a Heat ellen. A hazaiaknál továbbra is hiányzik az Isaac-Augustin-Aminu trió, meglátjuk, hogy Vucsevicsék mennyire tudnak ellenállni a fáradtabb, de minőségibb Los Angelesnek.

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 03:00

A Portland továbbra is nehéz helyzetben van, Damian Lillard két meccs alatt több mint száz pontot dobott, de ez is csak arra volt elég, hogy vért izzadva, hosszabbításban megverjék a ligautolsó Warriorst, majd kikapjanak a Dallastól. Most segítség lehet, hogy CJ McCollum elvileg visszatérhet, legalábbis már edzett és nem szerepel a sérültjelentésben, de óriási szükségük is lenne bárkire, aki kicsit tud könnyíteni Lillard életén, mert ő ennél tényleg nem tehet többet. A Pacers ellenben sokkal jobb formában van, az utóbbi tíz meccséből nyolcat nyert, most 3-1-re áll az idegenbeli túráján is és bár a kirándulás végére általában mindenki elfárad, de ha csak a tudást és a formát nézem, bőven megvan minden esélyük a sikerre. Egy fontos hiányzójuk lesz, Malcolm Brogdon biztosan nem játszhat, de nélküle is megoldottak már ehhez hasonló feladatokat - kíváncsian várjuk, hogy mihez kezdenek Lillarddal és hogy meg tudják-e büntetni Brogdon nélkül a sokszor lyukas portlandi védekezést.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus