Hajnalban a Houston ellen visszatérhet Jimmy Butler

Clevelandbe látogat a Celtics - Clippers-Hawks rangadó - Wizards-Pacers derbi - a Houston ellen tér vissza Jimmy Butler

 

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 01:00

Mindenképpen értékmérő lesz ez a találkozó, hiszen a listavezető Cavs tegnap nagyon meggyőzően megverte a Washingtont, otthon továbbra is nagyon nehéz legyőzni, míg a Boston saját pályáján nagy szériában van – kérdés, hogy idegenben mennyire lesz acélos az együttes. Mindkét gárda back-to-backből érkezik, de a Celtics sokkal inkább megizzadt, míg Jamesék pihenhettek a negyedik negyedben. Érdekes lesz, hogy amennyiben visszatér Kevin Love (márpedig a hírek szerint visszatér), akkor mennyit fog játszani, mert tegnap Jamesszel négyesben kifejezetten jól festett a Cavs és el is mondták, hogy így tudnak gyorsabban játszani – márpedig a Thomas vezérletével rendkívül gyorsan kosárlabdázó Celtics ellen szükség lesz erre a fegyverre.

New York Knicks – Detroit Pistons 01:00

A Knicks nem tud kikeveredni a rossz szériából, tegnap Bostonban is az utolsó pillanatban kaptak ki Anthony-ék és legutóbb már saját szurkolóik is kikezdték őket – érdekes lesz látni, hogy mire mennek a Pistons ellen. A vendégek sokkal egységesebbek, a kezdő ötösük nagyon egyben van, képesek gyorsan és kontrolláltan is játszani, jól védekeznek és ki tudják használni a Knicks gyenge pontjait – ráadásul pihentebbek is lesznek ezen az estén. Ugyanakkor Stanley Johnson, Anthony Tolliver és Jodie Meeks továbbra sem bevethető a Detroitnál, míg a New York egészséges, de jelenleg mindenképpen előrébb tartanak Reggie Jacksonék – ráadásul motivációjuk is nekik van több.

Washington Wizards – Indiana Pacers 01:00

Mindkét gárda vereségből érkezik, a Wizards jóval gyengébben teljesített Clevelandben, viszont emiatt a hajrában már pihenhettek is Wallék, míg a Pacers a végsőkig küzdött a Hornets ellen. A két vezér játéka természetesen kulcsfontosságú lesz, hiszen Paul George formájától nagyon függ az Indiana, de az irányítók ellen nem védekeznek túl hatékonyan mostanában, így John Wall is nagy este elé nézhet. Szerkezetben jól passzolnak egymáshoz a csapatok, a Washington jobban szeret rohanni, de a kérdés az lesz, hogy mennyire tudnak majd védekezni – amikor megy hátul Bealéknek, szállítják is a győzelmeket. A hazai pálya a fővárosiak mellett szól, mindenesetre magas színvonalra és nagy izgalmakra van kilátás.

New Orleans Pelicans – Utah Jazz 01:00

Nehéz megmondani, hogy mit várjunk ettől a meccstől, mert a New Orleans bizonyos időszakokban képes nagyon jól és reménytelenül is játszani, a Jazz pedig alapvetően nem teljesít rosszul, mégis zsinórban öt vereségnél járnak Haywardék. Természetesen fontos kérdés lesz, hogy Gobert-ék mihez kezdenek majd Anthony Davisszel és mennyire hagyják ficánkolni a hazaiak vezérét, az ő extrája nélkül azért erősen korlátolt a Pelicans játékereje, főleg hogy Holiday és Anderson sem tud stabilan jól teljesíteni. A vendégeknél viszont teljesen elfogyott a periméter, Haywardot leszámítva nincs senki, akire igazán lehetne számítani és tegnap is elfáradtak a negyedik negyedre – a back-to-back ellenük szól, ráadásul kissé erőtlennek tűnnek az utóbbi találkozókon. Érdekesség: a Jazz az utóbbi 20 meccséből 16-ot elveszített idegenben, Davis pedig 29 pontot átlagol 63%-os hatékonysággal az utóbbi öt, egymás elleni találkozón…

Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 02:00

A Minnesota tegnap egy jó negyed után gyenge játékkal kapott ki Milwaukee-ban és általában nem szokott feküdni nekik a back-to-back – most azonban egy fáradtabb ellenfelet fogadnak hazai pályán. A Nets óriásit csatázott Denverben és Brook Lopez támadópattanójával végül hosszabbításban nyerni is tudtak, de mindez valószínűleg elég sokat vett ki belőlük, így kérdés, hogy milyen állapotban érkeznek majd erre a meccsre. Lopeznek egyébként is lesz dolga, mert amellett, hogy ő az első számú opció támadásban, limitálnia kell Karl-Anthony Townst, ami nem túl hálás feladat – ráadásul bár a Minnesota nem dob jól kintről, rohanni nagyon tudnak Wigginsék, ami szintén nem kedvez a fáradtabb, lassabb Brooklynnak. Kérdés, hogy védekezésben mennyire tudnak masszívak maradni a hazaiak, ha ez sikerül, jó esélyeik lehetnek  sikerre.

Chicago Bulls – Houston Rockets 02:30

Nagy az öröm Chicagóban, hiszen visszatérhet Jimmy Butler és az 50%-ra visszasüllyedt gárdának óriási szüksége van rá – azonban azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Butler sérülése előtt sem remekelt a Bulls. Támadásban ponterősebbek voltak nélküle, igaz, védekezésben romlottak, persze minden statisztikán felül az ő jelenléte sokat dobhat a csapaton, most pedig nagyon fontos lenne számukra egy győzelem. A Houston közel sem a verhetetlen kategória és Butler rögtön szép feladatot is kaphat, hiszen James Hardent kell őriznie, márpedig ha limitálja a vendégek dobógépét, alighanem eldöntheti a találkozót a Bulls javára. A Rockets az utóbbi tíz meccséből csak négyet tudott megnyerni és bár bizonyos meccseken mutatnak jó dolgokat Howardék, összességében továbbra sem javultak eleget, idegenben bőven 50% alatt van a mérlegük – érdekes meccs lesz és nagyon sok a kérdőjel.

San Antonio Spurs – Sacramento Kings 02:30

Nincs új a nap alatt, a San Antonio továbbra is veretlen otthon – 29-0-ra állnak ebben a csarnokban és összességében is sorozatban hét győzelemnél tartanak. Kawhi Leonard újra MVP-formában van, LaMarcus Aldridge szintén stabilan jól játszik, a hírek szerint ma este már Manu Ginobili is visszatérhet, így elég nehéz okot találni arra, hogy miért nyeri ezt a meccset a Kings. A vendégek védekezése legutóbb meglepően jól működött, alapvető, hogy ezt most is meg tudják csinálni – emellett természetesen őrült meccs kell Cousinstól a Spurs tornyai ellen, hogy legyen reális esélye a Sacramentónak. Érdekesség, hogy a center csak 16,9 pontot átlagol a San Antonióval szemben és csapata az utóbbi 28 egymás elleni meccsből 25-öt elveszített…

Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks 04:30

A Hawks tegnap nagyon simán verte a Lakerst, ami már rájuk fért a gyenge időszak után, de most sokkal nehezebb feladat előtt állnak Teague-ék – a back-to-back második napján kellene legyőzniük a Clipperst. A védekezés kulcsfontosságú lesz, mert az utóbbi meccseken erre tudtak építeni a vendégek és Pauléknál is ez a siker titka – kérdés, hogy mennyire tudják majd elrontani egymás játékát. DeAndre Jordannel megszenvedhetnek Horfordék a gyűrű alatt, illetve az is faktor lesz majd, hogy melyik oldal dobógépei lesznek hatékonyabbak – Jamal Crawford nagy formában van, de tegnap Kyle Korver is remekül célzott. A hazai pálya és a pihentség is a Clippers mellett szól, de szoros meccsre számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus