Hajnalban Bucks-Nets és Raptors-Sixers rangadó

Lesz Nuggets-Lakers és Blazers-Heat is, a Spurs Minnesotába látogat, a Jazz pedig a Houstont fogadja.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

A Cavsnél Donovan Mitchell már-már MVP-formában mutatkozott be és hozza a 30+ pontos meccseket, egyelőre nincs rá válasz az ellenfelektől és a Cavs meg is nyerte az előző két meccsét annak ellenére, hogy Darius Garland nem elérhető. Az irányító most sem játszhat majd, így ismét nagy teher lesz Mitchell vállán, de ha hozza magát, LeVert is felnő mellé, a magasemberek pedig teljesítik az eddigieket, akkor a Magic ellen hazai pályán így is esélyesek lesznek. Az Orlando eddig még nem nyert, bár senki ellen nem játszott igazán alárendelt szerepet, az 1/1-es Banchero kifejezetten jól mozog és nagyon eredményes, valamint kiegyensúlyozott eddig, de a védekezésük nem stabil és minden meccsen van komolyabb hullámvölgyük. A Cleveland a favorit, a Magic sikeréhez az említett hullámvölgyek teljes kiiktatása elengedhetetlen. 

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

A Pistons back-to-backet játszik a washingtoni fellépése után, ahol végül vereséget szenvedett, míg az Atlanta már három napja nem lépett pályára, így rendkívül kipihenten várhatja az összecsapást. A Hawks egyébként is magasabban rangsorolt csapat, ez a pluszpihenő bőven elég lehet ahhoz, hogy idegenben is egyértelmű favoritként kezeljük, bár az első két győzelem után legutóbb váratlanul sima vereséget szenvedett a gárda a Hornetstől. Bogdanovics még mindig nincs és Justin Holiday játéka is erősen kérdéses egy megbetegedés miatt, de a Young-Murray páros, valamint a jó formában lévő Collins elég lehet a sikerhez - blama lenne, ha a b2b-es Detroitot nem tudnák legyőzni ebben a helyzetben.

 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

A New York jól kezdett, a hosszabbításos memphisi vereség után két sima győzelmet aratott a gárda, jó ritmusban, agresszíven támad, úgyhogy most a Hornets ellen is jó esélyei lesznek, főleg hazai pályán. A Charlotte legutóbb teljesen váratlanul verte meg az Atlantát úgy, hogy több fontos playmakere is hiányzott, de a Ball-Rozier páros még mindig bevethetetlen, így a Knicks kerete egyértelműen jobb, úgyhogy megint váratlan, és jelentős bravúr lenne, ha nyerni tudnának a vendégek. A New York oldalán továbbra sincs komoly sérült, bár két nappal kevesebbet pihentek Barrették, mint a Charlotte, de ők sem leharcolva lépnek pályára. 

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

Ez rangadó lesz Keleten, ugyan a Sixers 0-3 után csak legutóbb tudott először nyerni, de potenciálban nyilván topcsapatról beszélünk, amelynél James Harden négyből háromszor szenzációs volt, és Joel Embiid is felszívta már magát, így pedig bárki ellen, bárhol van esélyük. A Raptors is jól mozog, legutóbb Miamiban tudott nyerni, a védekezése eddig elég harcias és harapós, ez ellen Hardenéknek is nehéz lesz alkotni, meglátjuk, hogy mennyire sikerül. A kanadaiaknál elvileg van esély Scottie Barnes visszatérésére, de még csak lábadozik a sérüléséből, jelen pillanatban nem tudni, hogy vállalja-e a játékot, bár a kérdés úgyis inkább az lesz, hogy mire mennek Embiiddel magas poszton - ha őt sikerül hatékonyan csapdázniuk, akkor könnyen lehet, hogy ők fogják irányítani a játékot. Persze a mostani Hardennel már ez sem biztos, hogy elég, legutóbb is szétlőtte aktuális ellenfelét a Sixers távolról, de mindig az sem mehet, főleg nem idegenben...

 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, két keleti bajnokesélyes feszül egymásnak, bár egyelőre mindkét csapat játéka erősen kérdéses. A Bucks nagyon lazán kezdte a szezont, hiszen eddig összesen két mérkőzést játszott, most már három napja készülhetett erre a találkozóra, így abszolút frissen, erőtől duzzadva léphet pályára, míg a Nets 1-2-vel áll úgy, hogy kétszer is legalább 130 pontot kapott, egyszer pedig szoros meccsen gyűrte le a Torontót. A Ben Simmons-projekt még nem az igazi, kicsit formálódó csapatnak tűnnek Duranték, míg a Bucksnál nincs ott Middleton és Connaughton, Giannis mellé pedig eddig kevesen tudnak felnőni, még nincs meg az igazi ritmus. A Durant-Giannis és az Irving-Holiday csata így is igazi csemegének ígérkezik majd és egyelőre persze a Milwaukee a letisztultabb, amelyet ráadásul a hazai pálya is segít, de a Netsnél van esély Curry és Morris játékára is, akikre nagy szükség lenne Steve Nash csapatánál. 

 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

A Pacers eddig négyből hármat bukott és nem igazán tudja borítani a papírformát, míg a Bulls két vereség után legutóbb szétszedte a Bostont, így összességében magabiztosan léphet pályára. Nem fáradt, DeRozan és LaVine is játszhat, megvan a hazai pálya, az Indy pedig nem feltétlenül számít most hasonló játékerejű csapatnak, így már-már kötelező győzelem ez a Chicago számára. A vendégeknél Daniel Theis most sem játszhat, de Myles Turner pályára lépése kérdéses, nincs kizárva, hogy ott lesz a parketten, vele azért több közük lenne Nik Vucsevicshez, nélküle meglehetősen nehéz dolguk lesz a jó formában lévő centerrel. Minden a Bulls mellett szól, baki lenne, ha kikapnának Carusóék.

 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

Nagyon eltérő úton haladnak eddig a csapatok, a Spurstől tankolást vártunk, erre zsinórban három győzelemmel, szenzációs játékkal lepte meg az egész ligát, míg a Wolvesban komoly potenciál látszott, erre négyből kettőt bukott a gárda és eddig csak az OKC-t tudta legyőzni - ráadásul a játék sem az igazi, nem igazán találják még a helyüket a játékosok a kicsit megújult felállásban, illetve itt-ott némi kibeszélés is elhangzott már a főszereplők részéről. Nagyon fontos lenne számukra, hogy hazai pályán most behúzzanak egy megnyugtató győzelmet, a közönségük is elégedetlenkedik nagyon rövid idő alatt, és igazából semmi sem szól ellenük, mindenki bevethető, nincsenek problémáik - csak le kellene játszaniuk egy meccset nagy áramszünet nélkül, megfelelő energiával és védekezéssel. A felek ráadásul két napja ugyanebben a csarnokban találkoztak és akkor kiütéssel nyert a Spurs, a Wolves csak a végeredményt tudta kozmetikázni, így kiemelten fontos, hogy most vissza tudjanak vágni. Ebben segítségükre lehet, hogy Devin Vassell nem tudja vállalni a játékot a San Antoniónál, de az utóbbi meccseken látott Spursnél sosem lehet tudni...

 

Utah Jazz - Houston Rockets 03:00

A Jazz legutóbb három győzelem után elszenvedte az első vereségét, míg a Rockets három vereség után megszerezte az első győzelmét, ráadásul mindezt épppen egymás ellen követték el, így most érdekes találkozóra van kilátás. A Utah egyértelműen bravúrcsapat eddig, de a múltkori vereség során is nagyon komoly ellenállást fejtett ki holtfáradtan, egy hosszabbításos back-to-back második felén, így most pihentebben abszolút benne van a pakliban, hogy könnyedén visszavág. A Houston ingadozó, de a potenciál megvan benne, ezt igazolta legutóbb is, de a kérdés a védekezés lesz: 117, 129 és 125 pontot kapott a gárda a három veresége során, a fáradtabb Jazzt 108-on tartotta, de egy pihentebb csapat ellen még nem tudott jól védekezni a társaság. Ha ez most sem sikerül, akkor a Utah természetesen esélyes - ráadásul a Rocketsnél Sengün nem játszik és Tate visszatérésének is kérdésesre romlott.

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers 0-3-mal rajtolt, a játéka finoman szólva sem az igazi, de védekezésben viszonylag stabil, csak támadásban nincs spacingje, és szoros helyzetben nem hoz jó döntéseket - meglátjuk, hogy sikerül-e ezen változtatni, de már három meccs után fellángolt a Westbrook-cirkusz és Anthony Davis szerint már most kezdik érezni a nyomást. A Nuggets sem tökéletes, csak 2-2-vel áll, legutóbb Nikola Jokicsnak is gyenge meccse volt és ki is kaptak Portlandben úgy, hogy 135 pontot engedélyeztek, úgyhogy nekik is bőven lenne min javítaniuk. A Denver persze összességében előrébb tart, egységesebb csapat, mint a szerkezetileg és mentálisan is kérdéses Los Angeles, a denveri hazai pálya egyébként is legendásan erős, úgyhogy LeBron Jameséknek megint nehéz dolguk lesz - viszont Westbrook valószínűleg nem játszik, meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz a csapat teljesítményére.

 

Portland Trail Blazers - Miami Heat 04:00

A Blazers eddig szenzációs, Chauncey Billups csapata 4-0-val jelenleg vezeti a ligát és rajta kívül csak a 2-0-s Bucks veretlen még, ráadásul négy este alatt legyőzte a Suns-Lakers-Nuggets triót, úgyhogy van mire büszkének lenni. A Heatnél kevésbé: egyelőre két eltiltás és egy győzelem a csapat mérlege négy meccs alatt, gyenge, erőtlen, pontatlan, akarat nélküli, az együttestől teljességgel idegen játékkal, és rossz eredményekkel - nagyon kellene Butleréknek egy önbizalomnövelő idegenbeli győzelem. Ettől viszont előzetesen távol vannak, az esélyes az aktuális forma és a hazai pálya alapján is a Blazers, ahol Damian Lillard pokolian jó szériában van, Anfernee Simons bármire képes, Jusuf Nurkic is kőkemény feladat elé állítja majd Bam Adebayót, és bár a Miaminak papíron mindene adott a sikerhez (Lowry Lillardre, Adebayo Nurkicra, Butler és Herro elöl, korábban működő, agresszív csapatjáték, stb.), de egyelőre alig ismerhetünk rájuk a játékuk alapján. Nagy kérdés, hogy Erik Spoelstra fel tudja-e rázni a társaságot, ha igen, akkor bármi elképzelhető, az eddigi produkció viszont egészen biztosan kevés lesz most is.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus