Hajnalban Grizzlies-Warriors a Sport TV-n

Idegenben zárhatja le a párharcot a GSW, 2-2-ről folytatódik a Celtics-Bucks csata - íme a játéknap felvezetője. 

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:00

Most egyértelműen a Boston van "felül" ebben a szériában, hiszen az első hazai meccs elvesztése óta csak "futott" a Bucks után a gárda, de az előző találkozó negyedik negyedében és főleg annak utolsó hat percében Al Horford vezetésével minden eddigi hibáját lenullázta - elvitte azt a nagyon értékes győzelmet, így 2-2-vel, visszavett pályaelőnnyel térhetett haza.

Ezek után magabiztosan, kisebb teherrel léphetnek pályára Tatumék, míg a Milwaukee most először van nehezebb szituációban a széria során. A megoldandó problémák is inkább a Bucks oldalán jelentkeznek, egyrészt most már nagyon kellene egy jó kinti dobóforma, amire viszont idegenben nyilván kisebb az esély, másrészt a szinte vállalhatatlanul dobó Jrue Holidaytől is nagyon fontos lenne egy jó mérkőzés - pocsék százalékokkal dolgozik, nem tudja érdemben segíteni Giannis Antetokounmpo egyszemélyes háborúját.

Taktikailag nagy csodákat nem várhatunk, mindkét fél kiterítette már, amije van, a Milwaukee-nak támadásban az említett dolgokkal még lehet esélye javulni, a Celticsnél pedig természetesen főleg a kinti dobóforma az, ami meghatározza az eredményességet. Ebben a helyzetben, ilyen hullámzás után, a legutóbbi győzelemtől feltüzelve, saját lelkes közönsége előtt benne van a pakliban, hogy a Boston magabiztos lesz és szétdobja ellenfelét, de eddig azért nagyrészt a kemény, fizikális védekezésekről és a küszködésről szól a párharc, most is erre van nagyobb esély. A Celticsnél Robert Williams III legutóbb nem játszott és most is kérdéses az állapota, de akkor is megoldották a hiányát Horfordék.

A párharc állása: 2-2.

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 03:30 (Sport 1)

Nagyon bánhatja a negyedik meccset a Memphis, ugyanis 47 percig vezetett vagy minimum egálban volt Ja Morant nélkül is idegenben, de az utolsó játékokat elrontotta, a GSW pedig Steph Curry vezetésével nagyon rutinosan bedobálgatta a clutch büntetőket és gyakorlatilag ellopta a győzelmet - ezzel pedig 3-1-es, döntőnek tűnő előnybe került a szériában. Emiatt most a Grizzlies az életben maradásért kapaszkodik, hiszen amennyiben a Golden State nyer, úgy véget ér a széria.

A vendégek sem lehetnek maradéktalanul elégedettek azért eddig, a négy meccsből tulajdonképpen egyszer, a harmadikon voltak csak meggyőzőek, azt simán meg is nyerték, a többin erőlködtek, hibázgattak és sem elöl, sem hátul nem voltak igazán jók - csak a három szoros végjátékból kettőt is megnyertek, ez pedig eddig nagyon sokat ér. A fő kérdés nyilván az, hogy Morant nélkül tud-e jobban támadni a Memphis, mert a hírek szerint ő nem állhat rendelkezésre és bár nélküle sem volt rossz legutóbb a csapat, de a végjátékban nagyon kellett volna ő is. A Golden State-nél Steve Kerr koronavírusos, ő biztosan nem lehet ott a kispadon, így ismét Mike Brown meccselhet - kérdés, hogy ennek milyen hatása lesz most, legutóbb teljességgel enerváltan, tompán, akaratgyengén mozogtak Curryék. 

A papírforma azt jósolja, hogy amennyiben a GSW összeszedi magát dobásban és főleg sebességben a legutóbbihoz képest, akkor Morant nélkül lezárulhat a párharc, de otthon biztos, hogy vért fognak inni Jaren Jackson Jr.-ék, úgyhogy küzdenie kell a Warriorsnak a továbbjutásért.

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus