Hajnalban jön a Warriors-Thunder újabb felvonása

23:00-tól a Sport TV is közvetíti a Sixers-Magicet - visszaülne a lóra a Jazz - pályán a Celtics és a Wolves.

 

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 23:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Zsinórban hat győzelemmel és impozáns hazai mutatóval a tarsolyában egyértelmű favorit otthon a Philadelphia, csak az gátolhatja meg a gárdát az újabb sikerben, ha nem megfelelően áll a meccshez - ha 100%-os pörögnek Simmonsék, akkor nem kérdés, hogy jobbak a Magicnél. A vendégeknél Vucsevics és Gordon is visszatérhetett már, de így is kikaptak otthon a New Yorktól, idegenben egyébként is csak 7-23-ra állnak és az előző négy meccsüket sorozatban elvesztették, nincsenek éppen jó formában. Érdekes lehet majd az Embiid-Vucsevics csata, de a szoros keleti playoff-harcban ez a meccs mindenképpen kötelező a Sixers számára - igaz, korábban több ilyet is elbukott már a gárda, kérdés, hogy most képes-e kiegyensúlyozottan hozni azt, amit hozni kell. 

Miami Heat - Memphis Grizzlies 01:30

Mindkét együttes back-to-backet játszik, de a Heat számára ez most így nagyon rosszul jön ki, hiszen a Grizzlies ellen alapvetően kötelező lenne a győzelem hazai pályán, de egy hosszabbításos vereség másnapján nem túl nagy öröm pályára lépni - főleg, hogy egyébként is gondban van az együttes, az utóbbi tíz mérkőzéséből nyolcat elveszített. A Memphisnél Tyreke Evans sérült meg előző este és egyébként sorozatban nyolc vereségnél jár a társaság, ráadásul Gasolék sem pihentek, tehát még a fent említett gondok ellenére is esélyesebb a Miami, de úrrá kell lenni a gondokon Dragicéknak, különben egyre jobban meginog a playoff-részvételük. 

New York Knicks - Boston Celtics 01:30

Itt a Boston játszik back-to-backet, de előző este senkit nem terhelt túl Brad Stevens, senki nem játszott 30 percet sem, így kevésbé lehet fáradt a gárda - igaz, a Knicks így is pihentebb, ráadásul egy önbizalomnövelő győzelmet aratott az All-Star után. Kérdés, hogy Kanterék képesek-e azt a formájukat hozni és tovább javulni otthon, Trey Burke-nél azért mindig bizonytalan, hogy van-e egymás után két jó meccse, márpedig rá és a stabil védekezésre mindenképpen szükségük lenne most is. A Celticsnél a kezdőötösnek kellene jobban felpörögnie, de Aron Baynes valószínűleg nem játszhat, meglátjuk, hogy hogyan variálja meg a rotációt Stevens - back-to-back ide vagy oda, a Toronto vereségét ki kell használniuk, nyerniük kell. 

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 02:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a címvédő fogadja egyik legnagyobb ellenfelét, már ami az egymás elleni meccseket illeti - a Thunder az elmúlt két szezon során mindig nagyon felszívta magát a Golden State ellen és idén eddig 2-0-ra veri a bajnokot, egyszer 17, egyszer pedig 20 ponttal győzte le. Curryéknek most már illene visszavágni, főleg hazai pályán, de ehhez nekik is hasonló fordulatszámon kell pörögniük, mint Westbrookéknak, különben ismét megéghetnek - márpedig ezzel rendszeresen volt gondjuk mostanában és legutóbb a Clippers ellen sem a kőkemény védekezésük miatt nyertek. Draymond Greennek van egy kisebb sérülése, de a hírek szerint ott lesz a pályán, a vendégeknél mindenki bevethető Andre Robersont leszámítva, így érdekes csatára számíthatunk - kiemelendő a Curry-Westbrook, a Durant-George, vagy akár a Green-Anthony párharc is.

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 03:00

Jimmy Butlert egyelőre elveszítette a Wolves, nem léphet pályára ezen az estén és kérdés, hogy erre hogyan reagál a gárda - hazai pályán kötelező lenne a győzelem a Bulls ellen, már csak azért is, mert iszonyatosan szoros a nyugati közelharc. A Chicagónál most már abszolút a fiatalok kerültek előtérbe, Lopez és Holiday nem is játszott legutóbb, kérdés, hogy Markkanenék mennyire lesznek meggyőzőek vendégként, mindenesetre Butler nélkül a Towns-Wiggins-Teague triónak feljebb kell kapcsolni és főleg a védekezést kell majd megoldani - ezzel sokszor gondjaik voltak azokban a percekben is, amikor Butler éppen pihent. A Wolves 24-7-es hazai és a Bulls 7-21-es idegenbeli mérlege is mutatja, de egyébként is egyértelmű, hogy alapvetően óriási a különbség a két csapat között, a teher és a nyomás viszont nehezítheti a Minny dolgát - most kell megmutatniuk, hogy már képesek ezt kezelni. 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

Back-to-backet játszik mindkét együttes, a Suns a Clippers ellen szenvedett pontzáporos vereséget, míg a Portland nagy győzelmet aratott Salt Lake Cityben, remek védekezést bemutatva - kérdés, hogy melyik fél tudja diktálni a tempót és ráerőltetni akaratát a másikra. Egy dobópárbajban nem esélytelenek otthon Devin Bookerék annak ellenére, hogy sorozatban nyolc vereségnél járnak, de ha nem tüzelnek kiváló hatékonysággal, nem figyelnek az eladott labdákra, vagy egyszerűen más ritmusban zajlik a meccs, akkor vendégként is egyértelmű favorit a Blazers. Sérült csak a hazaiaknál van, de "új" nincs náluk sem.

Utah Jazz - Dallas Mavericks 03:00

Itt is back-to-backet vív mindkét társaság, a fő kérdés, hogy a Jazz visszaül-e a lóra, vagy végleg elveszti a fonalat - sorozatban tizenegy győzelem után előző este gyenge játékkal szenvedtek sima vereséget. Ricky Rubio visszatért, bár azt még meglátjuk, hogy a back-to-backet is vállalja-e, mindenesetre támadásban biztos, hogy több kell tőlük annál, mint amit a Portland ellen mutattak. Igaz, a Mavs jelenleg nem komoly tényező, a Lakerst sem tudta megszorítani a pályán kívüli gondokkal küzdő texasi alakulat. a back-to-back miatt lehet, hogy nem is lesz teljes a keret, kellemes partner lehet egy újabb nagy Utah-széria kezdetéhez. 

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers három vereség után előző este ismét nyerni tudott, méghozzá simán verte a Dallast, így a back-to-back ellenére jó esélyei vannak Sacramentóban is - bár a hazaiak legutóbbbbb kis híján megfogták a Thundert, azzal a játékkal most ők is képesek lehetnek a győzelemre. Ehhez nagyon kellene Zach Randolph újabb remek estéje, de ő most egy hasonló játékstílusú, hasonlóan jó formában lévő fiatallal, Julius Randle-lel fog sokat találkozni, kettejük párharca kiemelten fontos lehet a meccs végkimenetelének szempontjából. Az biztos, hogy támadásban több potenciál van a Los Angelesben, a kérdés az, hogy fáradtabban ebből mit tudnak megmutatni Isaiah Thomasék - Lonzo Ball a back-to-back miatt most nem játszik, a Kingsnél pedig valószínűleg Fox és Koufos nem lesz bevethető.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus