Hajnalban Portlandben folytatódik a nyugati döntő

Gyakorlatilag az életben maradásért lép pályára otthon a Blazers, a 3-0-s előnyt célozza a Warriors - mutatjuk, hogy mit kell tudni a Sport TV által is közvetített mérkőzésről előzetesen.

 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 3:00 (Sport 2)

A sima első meccs után a másodikra felszívta magát a Blazers, nagy előnyben volt és nagyon sokáig vezetett is, de a végjátékot nem tudta megoldani és a GSW a második derbit is behúzta - Steve Kerr úgy fogalmazott utána, hogy bár ők voltak otthon, mégis ők "lopták el" a győzelmet, mert jobb volt náluk a Portland, úgyhogy kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a két csapatra. A Warriorsnál eddig a Splash Brothers és Draymond Green is remek formában van, bár legutóbb az első félidőben a védekezésük nem volt rendben, de utána feljebb kapcsoltak és a padról is kaptak olyan segítséget, mint Kevon Looney, vagy Jordan Bell teljesítménye, míg a Blazersnél azért okozhat némi törést az, hogy ennyire közel álltak a sikerhez legutóbb, mégsem tudtak végigérni. 

Ha az energiaszintet fenn tudja tartani a címvédő, akkor idegenben is esélyesként kell kezelnünk még úgy is, hogy a portlandi hazai pálya nagyon erős, ugyanis amíg Damian Lillard és CJ McCollum nem nő fel arra a szintre, hogy "kihívják" a Splash Brotherst, addig nagyon nehéz dolguk lesz. Steph Curry fantasztikus meccseket hozott le egymás után, ha ő nem hűl ki, akkor borzasztóan nehéz megverni ezt a Warriorst és azt sem igazán látni, hogy taktikailag Terry Stotts mihez tud nyúlni - leginkább az eddig is használt játékosoknak kell jobban csinálni az eddig (a második meccsen) alkalmazott dolgokat elöl-hátul, ha sikerül eljutni egy szoros, vagy akár előnyös végjátékhoz, ott pedig Lillardéknak vezérhez méltó teljesítménnyel kell lezárniuk a meccset.

A tétet felesleges túlmagyarázni, ha nyer a GSW, akkor a továbbjutás gyakorlatilag eldől, ha a Blazers győz, akkor pedig egyelőre csak annyi történik, hogy életben marad a gárda - a sérültekkel kapcsolatban nincs változás, ugyanazok hiányoznak, akik eddig. 

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus