Harmadszor is lenyomja a GSW-t a Memphis?

Nehéz feladat előtt áll a tartalékos Warriors - Washingtonban rangadózik a Pacers - kötelező előtt a Heat - Detroitban a Spurs.

 

Brooklyn Nets – Miami Heat 01:30

A liga legrosszabb formában lévő csapata fogadja a legjobb formában lévőt, így természetesen országos kettes az összecsapás – a Nets sorozatban 11 vereségből, a Heat pedig 12 győzelemből érkezik. A vendégeknél Dion Waiters sérülése okozhat problémát, most is kérdéses a játéka, de ha valahol, akkor Brooklynban el kell ezt bírniuk – ugyan Lopezéknél voltak biztató félidők mostanában, de összességében rengeteg labdát adnak el, védekezésben pedig nem nagyon tudnak hozzászólni a meccsekhez. Az ő reményük az „egyszer minden sorozat megszakad” elv lehet, hiszen ők sem kaphatnak ki mindig, ahogy a Heat sem nyújthatja a végtelenségig a szériáját…

New York Knicks – Denver Nuggets 01:30

A New York sorozatban három vereségből érkezik, míg a Nuggets szintén kikapott legutóbb, de így is jóval előrébb tartanak a vendégek – pontosabban tartanának, ha nem lenne ennyi sérültjük. Gallinari és Mudiay valószínűleg most sem tud majd pályára lépni náluk, de Faried is sérült, míg a hazaiaknál Joakim Noah hiányozhat ismét. Kérdés, hogy mire megy egymással Porzingis és Jokics, bár az utóbbi időben egyértelműen utóbbi van jobb formában, ahogy az is érdekes lehet, hogy hogyan alakul az Anthony-Chandler harc hármas poszton – jósolni elég nehéz, védekezésben egyik fél sem túl megbízható, így valószínűleg a dobóforma dönthet. A Denver jobban egyben van alapvetően, de a hiányzók jelentősen gyengíthetik a gárdát.

Detroit Pistons – San Antonio Spurs 01:30

Az utóbbi időben elindult felfelé a Detroit, az elmúlt öt meccsből négyet megnyert a gárda, jól ki tudták használni Andre Drummondot, és több extra egyéni teljesítményt is láthattunk náluk – hazai pályán most sem esélytelenek a San Antonióval szemben. A texasiak egy memphisi vereséggel kezdték hosszú túrájukat, amelyet javítottak legutóbb, de így sincsenek kirobbanó formában – Pau Gasol továbbra is hiányzik, igaz, a többiek valószínűleg ott lesznek a parketten. Kérdés, hogy mihez tudnak kezdeni Aldridge-ék Drummonddal és a Pistons benti játékával, illetve hogy a hazaiak mennyire tudják megfogni (Morris, Harris, Caldwell-Pope révén) Kawhi Leonardot – ezek lehetnek a kulcspárharcok, hiszen a Detroit 136 pontot szerzett a festékből az előző két meccsen, a Spurs pedig nagyon erősen függ Leonard játékától. Ha ugyanolyan energiával játszik a Pistons, mint az elmúlt időszakban, akkor jó esélyei lehetnek, igaz ez különösen a védekezésre.

Milwaukee Bucks – Los Angeles Lakers 02:00

A Bucksnál Khris Middleton örvendetes visszatérésével egy időben kidőlt egy teljes évre Jabari Parker, ez pedig komoly érvágást jelent – amellett, hogy szakmailag nagyon fog hiányozni, kérdés, hogy mentálisan mit hoz ki ez a társakból. Legutóbb gyenge játékkal kikaptak a Heattől, és bár előtte megverték a Phoenixet, összességében hetek óta gyengék, ráadásul általában csak Parker tudott felnőni Antetokounmpo mellé – most tovább nőhet a görög szerepe, míg Beasley vagy Teletovic is több lehetőséghez juthat. A Lakers sincs sokkal jobb állapotban, az utóbbi 14 meccsből 11-et elveszített, legutóbb Detroitban bukott el 19 ponttal, és idegenbeli túrán van, fáradtabb is a társaság – Jordan Clarkson nem is 100%-os, de minden bizonnyal ott lesz a parketten. Luke Walton legutóbb felforgatta kezdőcsapatát, de ez nem hozott eredményt, és D’Angelo Russelltől sokkal több kell, ha meccseket akarnak nyerni.

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a ligaelső idén már kétszer is kikapott a Memphistől, legutóbb ráadásul egy félig megnyert meccset elbukva - most mindenképpen fűtheti a bizonyítási vágy Curry-éket, mérleg ide vagy oda. Nincsenek azonban könnyű helyzetben, mert magas posztokon még több a sérültjük, Pachulia és West után McGee is kidőlt, kérdéses, hogy közülük tudja-e valaki vállalni a játékot - ha nem, gyakorlatilag szigorúan vett magasember nélkül kell kiállniuk. Ez elég borzalmas matchup lenne Marc Gasol és Zach Randolph ellen, akik legutóbb is domináltak a festékben, igaz, Randolph sem 100%-os, legutóbb nem is játszott, bár a hírek szerint most ott lesz a parketten. Ezt a hátrányt a Curry-Thompson-Durant sorral és a periméterről kellene ellensúlyozniuk a vendégeknek, de a Grizzlies jó formában van, és minden adott ahhoz, hogy "kisöpörje" idén a GSW-t az alapszakaszban - ez azért hatalmas blama lenne Curry-ék számára.

Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 02:00

Nehéz jósolni erre a meccsre, két nagyon ingadozó együttesről beszélünk, amely az előző öt meccséből egyet-egyet nyert meg - a Wolves éppen legutóbb, a Raptors ellen, ők vannak tehát papíron jobb formában. Ezzel együtt annyira kiegyensúlyozatlanok Wigginsék, hogy simán hozhatnak egy újabb akaratgyenge estét, ezt pedig kihasználhatja a Pelicans, ahol ilyen jellegű probléma kevésbé van, szimplán csak gyengék mostanában - védekezésben sincs meg a kellő pontosság, támadásban pedig semmit sem fejlődtek most már jó ideje. Izgalmas csata alakulhat ki Davis és Towns között, míg a periméteren a hazaiaknál LaVine és Dunn, a vendégeknél pedig Evans sérült - utóbbi kettő játékára lehet esély.

Washington Wizards – Indiana Pacers 02:00

Mindkét csapat hatalmas formában volt és sorozatban hét győzelemnél járt, amikor találkoztak a Cavsszel, és mindketten ki is kaptak a címvédőtől - a különbség, hogy a fővárosiak azóta már nyertek egy meccset. Ami viszont fájhat nekik az az, hogy mindkét előző találkozójukon hosszabbítást játszottak, az egyébként is borzasztóan rövid rotáció nagyon megérezte a Nets ellen, hogy hiányzott Morris, aki lehet, hogy most sem lesz ott a parketten - pedig fontos dolga lenne Paul George-dzsal szemben. Az Indiana rendkívül hatékony védekezést művel most már hetek óta, kivéve a Cavs ellen, mert ott nem találtak megoldást - kérdés, hogy újra korábbi arcukat mutatják-e hátul, és ha igen, az elég lesz-e az otthon félelmetes Washington ellen. Két nagyon jó csapatról beszélünk, a hazai pálya a Wizards, az egészség a Pacers mellett szólhat - érdekes lehet a Wall-Teague csata, és hogy a kulcsjátékosok közül ki tud extrát hozni.

Sacramento Kings – Atlanta Hawks 04:30

Két "érthetetlen" győzelem közé becsúszott egy vereség is a Kingsnél, hiszen a Warriors legyőzése után kikaptak a Bullstól, majd Cousins nélkül simán megverték a Bostont - kérdés, hogy most milyen lábbal kel fel a társaság. A Hawks a Jazz elleni kiütést jó játékkal és győzelemmel javította a Denverrel szemben, és ha ezt tudják most is hozni Bazemore-ék, akkor idegenben is jó esélyeik lehetnek - persze ezt a Kingst most megtippelni sem lehet, majd csak a parketten derül ki, hogy mennyire fegyelmezettek hátul és elöl az eladott labdákat tekintve. Cousins Howarddal találja majd magát szemben, ez mindkét csapat szempontjából döntő párharc lehet, ahogy az is, hogy Schröder betörései mennyire fognak ülni.

Phoenix Suns – Chicago Bulls 04:30

A Chicagót alaposan "elkapták" a sérülések, Jimmy Butler kidőlése ellenére azonban megverték a Sacramentót és nem játszottak alárendelt szerepet az Oracle-ben sem - most viszont már bíznak abban, hogy pályára léphet a vezér. Dwyane Wade is pihent legutóbb, de ő valószínűleg ott lesz a parketten, nem teljesen egészséges viszont Zipser és Canaan sem, ez rövidítheti a rotációt. Ezzel együtt a Chicago a jobb csapat, egy-két "véletlen" sikert leszámítva nem sok sót eszik meg mostanában a Phoenix, kiegyensúlyozatlanok a húzóemberek, a védekezés pedig maximum egy-egy negyedre áll össze - ugyan tűzerővel jól állnak, ezt a Bulls még Butler nélkül is ellensúlyozhatja, pláne vele. Fontos lesz majd, hogy Gibson és Lopet mit hoz Tyson Chandler és Chriss ellen a festékben, mindkét oldalon sokat számítanak a magasemberek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus