Jazz-Heat a Sport TV-n, a Bostont fogadja a Cavs

Kötelező előtt a keleti éllovas Wizards, idegenben javítana a Sixers és a Memphis, pályán a nagy formában lévő Clippers - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

Utah Jazz - Miami Heat 23:00 (00:00-tól Sport 2)

Mindkét csapatnak bőven lenne min javítania, a Heat sorozatban három, a Jazz pedig négyből három vereség után lép most pályára. Alapvetően két topcsapat rangadója lehetne ez, de egyrészt az aktuális forma ezt felülírhatja, másrészt a Miami oldalán továbbra sem játszhat Jimmy Butler, így vezére nélkül kellene bizonyítania a floridai alakulatnak, ami nem lesz egyszerű, ráadásul a nyugati túra negyedik meccsén nem is lesz túl pihent az együttes. A Jazz fizikálisan jobb állapotban van, a kulcsemberei mind bevethetőek, ott arra kell rájönni, hogy mi történt legutóbb, a Pacers elleni hazai vereség során. Az Adebayo-Gobert csata izgalmas lehet, a periméteren is kíváncsian várjuk, hogy Mitchell mire megy mondjuk Lowry ellen, de előzetesen azért Butler (és Morris) nélkül, otthon a Utah a favorit. 

 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixersnél legutóbb Tobias Harris és Seth Curry is visszatért, de Joel Embiid továbbra sem áll rendelkezésre és a Torontótól ki is kaptak hazai pályán, így zsinórban három vereségnél tartanak - meglátjuk, hogy mihez tudnak kezdeni idegenben, de ha csak Embiid nincs, akkor lassan vissza kellene térniük a győzelmek útjára is. A Pacers ingadozó teljesítményt nyújt, legutóbb éppen bravúrgyőzelmet aratott a Jazz otthonában, azzal a játékkal biztosan most is minden esélye meglesz a sikerre, kérdés, hogy képes-e megint azt hozni. Nehéz jósolni, egy kicsit javuló Philly vendégként is nyerhet, de a hazai pálya és a forma az Indy mellett szól - igaz, fontos hiányzó náluk is lehet Caris LeVert személyében. 

 

Orlando Magic - Washington Wizards 01:00

A keleti listavezető természetesen esélyesnek számít Orlandóban, a Washington immár egyedül áll a konferencia élén, sorozatban hármat nyert és bár a Magicnek is voltak jó meccsei, de legutóbb például a Nets ellen szörnyű volt és egyébként sem egy szint a két együttes. A Wizardsnál így 11 meccs után el kell fogadni, hogy ez bizony egy jó csapat, amely idegenben is tudott már szép győzelmeket aratni, legutóbb éppen Clevelandben nyert, egy fontos hiányzója viszont lesz: Bradley Beal biztosan nem játszik most, sőt, Montrezl Harrell is migrénnel küzd, de ő állítólag ott lehet a parketten majd. Beal nélkül nyilván sok múlik majd Dinwiddie-n és a többieken, de még nélküle is ők a favoritok. 

 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik egy vereség után, a New Orleans a vártnál jobban megszorongatta és szoros küzdelemre késztette a Brooklynt, míg a Grizzlies óriási verést kapott a Sunstól. Ezzel együtt természetesen a Memphis a jobb csapat, nem is lehet kérdés, hogy Ja Moranték sokkal előrébb tartanak, mint mostani ellenfelük, a kérdés az, hogy fejben mennyire lesznek együtt a jelenlegi gyengébb formájukban, egy súlyos pofon másnapján úgy, hogy egyébként kötelező nyerniük. A Pels zsinórban kilencszer kapott ki, jelenleg ligautolsó, ott a kérdés az, hogy lesz-e annyi tartása a gárdának, mint előző este - ha igen, akkor jelentősen megnehezítheti a Grizzlies dolgát, de a papírforma egyértelmű.

 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 01:30

Itt a Detroit játszik back-to-backet egy tükörsima vereség után, amely során még a 80 dobott pontot sem érte el a társaság és támadásban továbbra is egészen pocsék dolgokat produkál a gárda. A Raptors három vereség után legutóbb javított a Sixers ellen, úgyhogy talán leküzdötte az átmeneti hullámvölgyét és most otthon, pihentebben a leharcolt, draftcetliért induló Pistons ellen kötelező is nyerniük a kanadaiaknak. A hazaiaknál Pascal Siakam elvileg játszhat, Precious Achiuwa pályára lépése viszont kérdéses, nem biztos, hogy ott lehet majd a parketten, míg a vendégeknél a hosszú időre kidőlő Kelly Olynyk maródi. 

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 02:00

Ez rangadó lesz két jó keleti csapat között, ráadásul mindkettő back-to-backet játszik, az viszont kérdéses, hogy a Bostonban mennyi erő maradt: előző este hosszabbításban gyűrte maga alá a Milwaukee-t, Jaylen Brown amúgy sem játszhat, a rotáció nem túl hosszú, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben a kulcsemberek. A Cavs ennél sokkal könnyebben verte meg a Detroitot, de a rotáció itt is rövid a sérülések miatt, meglátjuk, hogy ki kezeli jobban ezt a szituációt. Az egész szezont nézve eddig valamivel meggyőzőbb volt a letisztultabb, kontrolláltabb játékot játszó Cleveland, úgyhogy most otthon, valamivel pihentebben szintén jó esélyeik lesznek Mobley-éknak, ha támadásban kellően fel tudnak pörögni, de a Celtics is jó formát fut, az utóbbi találkozókon egyértelműen elindult felfelé és ötből négy győzelemnél tart. 

 

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 04:30

A Minnesota a fáradtabb, hiszen Karl-Anthony Townsék egy hosszú vereségsorozatot törtek meg előző este, amikor ebben a csarnokban legyőzték a Lakerst, így most leharcoltabb állapotban kell kiállniuk a Clippers ellen. A hazaiak egyébként remek formában vannak, sorozatban hat meccset nyertek, védekezésben jelenleg top hármasok, elöl pedig Paul George mellé mostanában egy-két társ azért fel szokott nőni - ha ez most is így lesz, akkor egyértelmű lehet a helyzet. A Wolvesnak nincs könnyű dolga és bár sérültje nincs, de a húzóembereknek most másnaposan, egy jóval keményebb, fizikálisabb védekezés ellen pokoli nehéz lesz alkotni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus