Jön az NBA-alapszakasz utolsó játéknapja

Sok kérdés nyitott még, tizenöt meccset rendeznek, egyet pedig a Sport TV is közvetít - nézzük, hogy mit érdemes tudni a derbik előtt. 

New York Knicks - Boston Celtics 19:00

Ezen a meccsen a New York számára van tét, a hazaiak egy győzelemmel akár negyedikek is lehetnek, ha viszont kikapnak és a Heat győz, akkor a hatodik helyig csúszhatnak le - a Bostonnak már mindegy, viszont ők a saját önbecsülésükért és önbizalmukért küzdhetnek, előző este ennek láthattuk már jeleit. Mindkét gárda back-to-back lép pályára, viszont a Knicks egy jóval keményebb, fizikálisabb, ráadásul hosszabbításba torkolló meccs után, míg a Boston egy "lehaknizott" sima győzelmet követően, ahol bőven pihenhetett, akinek az kellett. Van esély Walker, Smart és Thompson visszatérésére is náluk, ha ezek így történnek és az előző esti magabiztosságuk megmarad, akkor lehet esélyük, kihasználva a New York erőltetett menetét, de Randle-ék számára a tényleges tét azért jelenthet pluszt. 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 19:00

A Raptors számára nincs tét, az utóbbi meccseket teljességgel a B, néha a C csapatukkal játszották le, most is erre számíthatunk tőlük, míg a Pacers ugyan back-to-backet játszik és szintén elég tartalékos kényszerből, de még helyezkedik a keleti 8-10. helyen, nyernie kell. A meccs kérdése tehát az, hogy az Indy számára meglévő tét és a Raptors könnyed, tehermentes hozzáállása hogyan viszonyul ahhoz, hogy a hazaiak pihentebbek, a vendégek viszont valamivel jobbak.

Washington Wizards - Charlotte Hornets 19:00

Ez abszolút ki-ki meccs lesz, a felek jelenleg a 8-10. helyen állnak Keleten a Pacersszel holtversenyben, aki veszít, az 10. lesz, aki nyer, az pedig egyértelműen jobb helyzetből várhatja a playint. A Charlotte back-to-back lép pályára a New Yorkban elszenvedett hosszabbításos vereség után, míg a Washington pihentebb, ráadásul otthon játszhat, úgyhogy erőben, frissességben nagy lehet a különbség Westbrookék javára - ha ezt érvényesítik és lendületből át tudnak rohanni a Hornetsen, akkor nyert ügyük lehet. Bradley Beal játéka hivatalosan kérdéses, de ez már javulás az eddigiekhez képest, valószínűleg megpróbálják majd bevetni ezen a találkozón a házi pontkirályt. 

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 20:00

A csapatok előző este ugyanitt, ugyanígy találkoztak, de a Spursnél annyira nem érdekelt senkit a meccs, hogy több kulcsembert sem vetettek be és Gregg Popovich is inkább Tim Duncan HoF-beiktatásával foglalkozott, nem volt ott a mérkőzésen. Az erőviszonyok ugyanolyanok, a tét is ugyanaz, a Sunsnak nyernie kell azért, hogy maradjon esélye az első kiemelésre, mert a később játszó Jazz veresége esetén ez még összejöhet - nagy csodára nem számíthatunk, a Spursnek minden mindegy, a Phoenix pedig jóval minőségibb és amúgy is készül a rájátszásra, úgyhogy amit kell, azt valószínűleg kihozza magából. 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 21:30 (Sport 1)

Ez egy igazi PO-hangulatú meccs lehet, a csapatok ugyanis éppen egálra állnak a nyugati nyolcadik-kilencedik helyen, aki nyer, az lesz a nyolcadik és a playinben sokkal jobb helyzetben lesz, mint a mostani vesztes. Mindkét csapat jól játszott mostanában, egyaránt zsinórban ötöt nyertek, egyik sem back-to-back lép pályára, úgyhogy kiélezett rangadóra számíthatunk, amelyre mindkét gárda nagyon készül - a Curry-Green páros rutinja sokat érhet ilyen helyzetben, de úgy összességében azért mindkét csapat inkább fiatalokból áll. A Curry-Morant csata, Valanciunas semlegesítése és a határozottabb védekezés is döntő lehet majd - új problémák elvileg nincsenek, a vendégeknél Grayson Allen fog hiányozni a fontosabb emberek közül. 

Atlanta Hawks - Houston Rockets 01:00

Itt kötelező nyernie a Hawksnak, aztán lehet nézni, hogy mit csinál a New York - illetve előbb kiderül, hogy mit csinált a New York és utána, annak tudatában léphet pályára az Atlanta. A cél természetesen a negyedik kiemelés és az elsőkörös pályaelőny megszerzése, de igazából óriási különbség van Trae Youngék javára a jelenleg nem feltétlenül NBA-szintű Houstonnal szemben, úgyhogy ordas nagy meglepetés lenne, ha most kikapna a hazai csapat és győzelemmel zárna a sereghajtó. 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:00

Itt is hasonló a helyzet, a back-to-backet játszó Nets feladata egyszerű, hozni kell ezt a kötelező győzelmet és ha ez sikerül, akkor megvan a keleti második hely, lehet készülni a Boston ellen - vereség esetén viszont a Bucks utolérheti és meg is előzheti őket. A Cavs számára már rég nincs tét, minőségben, tudásban, motivációban sincsenek a Brooklyn szintjén, a hazaiak pedig elmondták, hogy igenis rá fognak menni a győzelemre, illetve arra is, hogy három sztárjuk jól mozogjon együtt, úgyhogy itt leginkább erre számíthatunk. 

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00

Itt már semmi sem számít, a Magicnek rég nincs tét és most már a Sixersnek sem, a hazaiak legutóbb bebiztosították a keleti első helyüket, onnan várhatják a rájátszást, így itt valószínűleg a sérülés elkerülésre lesz a céljuk. Ennek ellenére Joel Embiid állítólag játszani fog és Ben Simmons pályára lépése is elképzelhető, Green, illetve Curry kap pihenőt a hírek szerint, ők kiülik a találkozót - a Magicnél rengeteg a hiányzó, de erre a meccsre tényleg maximum csak azért érdemes ránézni, hogy megússza-e baj nélkül a keleti első kiemelt. 

Detroit Pistons - Miami Heat 02:00

Itt a Heat back-to-backet játszik a Bucks elleni vereség után, a tét pedig annyi, hogy ha korábban a New York kikap, akkor itt egy győzelemmel még meglehet a keleti ötödik hely - ezt a feldobás pillanatában már tudni fogják Goran Dragicék, ha nyer a New York, akkor valószínűleg elengedik az estét. Jimmy Butler tegnap nem játszott és ha nem érzi magát 100%-osnak, akkor most sem fog, míg a Detroit pihentebb és bár számára régóta nincs tét, de otthon szeretne egy szép szezonzárást a fejlődő fiataljaival. Meglátjuk, ha a Miaminak számítani fog még az eredmény, akkor azért bőven képes lehet hozni azt. 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 03:00

Itt mindkét gárda back-to-back lép pályára, a Bulls számára abszolút nincs már tét, míg a Milwaukee-nak lehet, hogy eddigre már nem lesz - két órával korábban játszik a Nets és ha nyer, akkor a Bucksnak teljesen mindegy az eredmény, csak akkor van értelme feszülniük Gianniséknak, ha a Brooklyn kikap. Így itt nehéz jósolni, a Milwaukee nyilván jobb csapat, amúgy is igyekszik élesen megérkezni a rájátszásba, jó formában van, egészséges is, szóval még a Nets győzelme esetén is esélyesebb lenne, de akkor azért valószínűleg nem játszana túl sokat a kezdő. 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 03:00

A Dallas a nyugati ötödik hely nagy esélyese, míg a Minnesota csak egy szép lezárást szeretne, de előző este a Boston ellen nagyon rosszul dobott a társaság kintről, hasonló mutatóval most sem lesz sok keresnivalója, ezen mindenképpen javítania kell. Nagy tét nincs, a Dallas mindenképpen elkerülte a playint, az 5-6. kiemelés kérdése az, ami még nem dőlt el, de jó formában vannak Doncicék, pihentebbek, minőségibbek és Porzingis visszatérése óta már egyértelműen egyben is van a keretük, szóval a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 03:00

Itt a Lakersnek kell nyernie azért, hogy hatodik lehessen Nyugaton és elkerülhesse a playint, ha győz, a Portland pedig kikap a Denvertől, akkor eléri ezt a pozíciót a címvédő, ha viszont a rivális is nyer, akkor mindegy, hogy mit csinál. Előző este James, Davis és Schröder visszatérésével kiegészült a keret, nekik nagyon kellene is a sok játékperc együtt, hogy kicsit meglegyen a ritmus, de mivel nem 100%-osak, ezért a b2b-et mégis okosan, óvatosan kell megközelíteni, hiszen a nagy cél nem a 6. hely. A Pelicans számára már nincs tét, az alapemberek közül jó páran nem is játszanak, viszont pihentebbek, otthon lesznek és lehet, hogy ők is akarnak még így utoljára egy jól meghajtott meccset. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 03:00

Itt nem nagyon lehet kérdés a Clippers sikere, az OKC ellen mindenkinek kötelező nyernie és Kawhi Leonardéknek a legutóbbi vereség ellenére még van esélyük a nyugati harmadik helyre - itt azért jegyezzük meg azt, hogy "ha az a céljuk", mert hogy ki melyik ágra kerül és hogy számol, az egy másik kérdés. Ha nyernek, a Denvernek akkor is ki kell még kapnia ahhoz, hogy George-ék legyenek a harmadikak, de már Ibaka is visszatért, igazából mindenkit be tudnak élesíteni a PO előtt (ha akarnak), játékerőben pedig szakadéknyi a különbség a javukra, úgyhogy ha mégsem nyernének, akkor annak oka lesz...

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 03:00

Ez kiemelt rangadó lesz két jó csapat között, amelyek számára egyaránt van még tét - amelyik nyer, az el is éri ezt, amelyik kikap, az jó eséllyel nem. A Portland a playin elkerüléséért és a hatodik helyért lép pályára, a Denver pedig a harmadik pozícióért és mindkettő jó passzban van annak ellenére, hogy a Blazers legutóbb némi balszerencsével kikapott a Sunstól - előtte rangadókat is nyert, most otthon megint mindene adott lehet a sikerhez. A Nuggetsnél hátvédposzton vannak sérültek, ott büntetheti őket Lillard és McCollum vezetésével a Portland, míg a túloldalon kérdés, hogy Nurkicék mire mennek Nikola Jokiccsal - idei első két meccsüket egyaránt szoros csatában húzta be a Nuggets, meglátjuk, hogy mire mennek majd egymással. Ami a Blazers mellett szól mindenképpen, az a hazai pálya és az, hogy két teljes napot pihenhetett, készülhetett a gárda erre a debire, míg a Denvernek csak egy szünnapja volt az idegenbeli túra után. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 03:00

Itt nem nagyon lehet kérdés, amennyiben a Jazz nyer, úgy megnyeri az alapszakaszt és végig pályaelőnyben lehet a playoffban, ha viszont a Suns korábban győz, a listavezető pedig itt kikap, akkor egyforma mérleggel, de rosszabb egymás elleni mérleggel a második helyre csúszik le Quin Snyder legénysége. A több játékosát is nélkülöző, már tét nélkül játszó Kings ellen papíron persze kötelező a vendégek sikere, Mike Conley már visszatért és bár Donovan Mitchell még nem, de így is nekik áll a zászló, ha nem remegnek meg, akkor ez az ő kezükben van.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus