Ki-ki meccsek Nyugaton, pályán a Raptors és a Pacers Keleten

A két nappal korábbi meccsek közül többnek is most rendezik a visszavágóját, de ezeken felül is találunk érdekességeket - mutatjuk, hogy mit kell tudni az összecsapások előtt. 

 

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 1:00

Két napja Brooklynban óriási csatában, dupla hosszabbításban nyert a Nets és akkor Dinwiddie-ék sikerének titka a Kemba Walker lassítására irányuló zónavédekezés volt - a negyedik negyed végén és mindkét hosszabbításban teljesen levették az addig tarthatatlan Hornets-vezért a pályáról, most is az lesz a fő kérdés, hogy James Borregóék kitaláltak-e erre valamit. Kétszer ugyanazzal azért nehéz lesz nyernie a Netsnek, főleg hogy a titkos fegyver tulajdonképpen ennyire egyszerű, hiszen most volt már ideje erre készülnie a Charlotte-nak, ráadásul otthon játszhat, újabb sérülése nincs, úgyhogy jó esélyei lehetnek a visszavágásra - viszont azért a dupla hosszabbítást is vegyük bele az egyenletbe, mert ugyan volt egy nap pihenni, de az nem biztos, hogy elég volt a teljes regenerálódásra.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 1:00

Zsinórban három, összességében 12-ből tíz győzelemmel a háta mögött fogadja ellenfelét a Pacers, amely óriási formában száguld a liga legjobb csapatai között, így otthon természetesen esélyesnek számít - a Detroit ugyan legutóbb megverte a Washingtont, de összességében hetek óta gyengélkedik és erőlködik, az elmúlt 12 meccséből csak hármat tudott megnyerni. A legnagyobb különbség a felek között a védekezés, az Indiana 2., a Pistons 11-12. ezen a listán és bár támadásban mindketten a liga alsó feléhez tartoznak, a Pacers olyan stabil hátul, annyi labdát szerez és annyi fegyverhez nyúlhat elöl, hogy jóval kiegyensúlyozottabb teljesítményre képes. Nyilván kérdés, hogy a Griffin-Drummond párossal mihez kezdenek Turnerék, de magas posztokon a hazaiak is nagyon erősek, úgyhogy ha most is hozzák magukat védekezésben, meglesz a kellő keménység náluk, akkor abszolút esélyesnek számítanak. 

Orlando Magic - Toronto Raptors 1:00

Kötelező meccs a Raptors számára, hiszen a Magic jelenleg a liga egyik leggyengébb formában lévő csapata, az előző négy meccsét zsinórban elvesztette és bár legutóbb már javulni látszott a támadójáték, ez még mindig nem az a szint, amivel meg lehet verni a ligaelsőt. Persze a Toronto sincs csúcsformában, Lowry és Valanciunas most sem fog játszani, de legutóbb nélkülük nyertek Miamiban, van elég fegyverük és van elég jó védekezésük is ahhoz, hogy most is győzzenek. Ugyan az idegenbeli túra harmadik állomásához érkeztek Leonardék, de a vendégként hozott 13-6-os mérleg impresszív, nekik kevésbé számít az, hogy hol kell pályára lépni, ráadásul az elmúlt 12 orlandói látogatásukból 10-et megnyertek, idén az akkor jó formában lévő Magic ellen 93-91-re tudtak győzni ebben a csarnokban. 

Washington Wizards - Chicago Bulls 1:00

Két idegenbeli vereség után, otthon próbálja összeszedni magát a Washington és erre minden esélye meg is lesz, hiszen hazai pályán azért 9-6-ot hoztak eddig Bealék, a Bulls pedig továbbra is az NBA egyik legrosszabb mérlegével bíró csapata. Lauri Markkanenék két győzelem után legutóbb simán kikaptak a Minnesotától és annál sokkal többre lesz szükségük most, ha győzni akarnak, tűzerőben, akaratban, mindenben kevesek voltak, pedig előtte a Dunn-Arcidiacono-Markkanen trió egész jól nézett ki együtt, ráadásul már LaVine is visszatérhetett. A Wizardsnak természetesen kötelező lenne hoznia ezt a meccset, Porter és Howard nincs, egyébként a többiek bevethetőek, ha itt is kikapnak, az egy újabb komoly blama lesz számukra. 

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 2:00

Ez előzetesen egy tipikus kevéspontos, "csúnya" meccsnek ígérkezik, ahol azért a Heat esélyesebbnek tűnik - Richardsonék védekezése most már mérkőzések óta lebont bárkit és bár legutóbb egy dobással kikaptak a Torontótól, ez még nem jelenti azt, hoyg ne működne a játékuk. Márpedig a Cavs-offense olyan szinten van, amit ennél jóval szerényebb védekezések is megsemmisítenek, úgyhogy hacsak nem fognak ki nagyon extra napot Clarksonék, vagy nem veszik túl lazára a dolgot a hazaiak, akkor a Miaminak hoznia kellene a győzelmet. Ami a sérülteket illeti, a vendégeknél a megszokottakon felül Hood és Nwaba sem fog játszani, Tristan Thompson viszont elkezdett edzeni, de egyelőre az azért meglepő lenne, ha vállalná a játékot - a Heatnél Dragic és Waiters fog hiányozni.

Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 2:00

A Minnesota több borzalmas meccs után legutóbb back-to-back idegenbeli győzelmeket jegyzett, méghozzá jó játékkal, most pedig otthon léphet pályára, ahol 12-5-ös mérleget tudhat magáénak - papíron jó esélyeik vannak Rose-éknak, főleg hogy az Atlanta az ellenfél. A Hawks viszont szintén jó passzban van, zsinórban három meccset nyert, majd legutóbb nyolc ponttal kikapott a liga egyik legjobbjának számító Pacerstől, az is teljesen vállalható produkció volt és bár védekezésben van min finomítaniuk, leírni egyáltalán nem lehet őket. Mindét csapatot érdeklődve várhatjuk, mert nem nagyon lehet megjósolni, hogy mit kapunk majd, otthon azért a Wolves stabilabb szokott lenni és bár Teague most sem játszhat, ő az előző két győzelem idején sem lépett pályára. 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 2:00

Két napja találkoztak a felek Dallasban, akkor a Mavs Luka Doncic pontjaival 122-119-re nyert, most viszont New Orleansban lesz a meccs, ami azért fontos, mert mindkét együttes tipikus hazai csapat - jelen esetben ez a Pels (11-5 otthon) javát szolgálja az idegenben 2-14-gyel szerénykedő Dallasszal szemben. Anthony Davisék egy hosszabb, nyeretlen idegenbeli túrát zártak le, míg a Mavericks a zsinórban elszenvedett hat veresége után tudott nyerni legutóbb, de ahhoz, hogy reális esélye legyen a playoffra, bizony vendégként is hoznia kellene most már az eredményeket. Ezúttal is látványos, pontgazdag meccsre számíthatunk, ahol főleg a Pelicans oldalán nagy a nyomás, de az idegenbeli mérleg miatt a Mavsen is bőven van teher - a vendégek dolgát nehezíti, hogy bár Smith játéka "csak" kérdéses, de Matthews biztosan nem léphet pályára, míg a hazaiaknál Payton és Mirotic maródi továbbra is.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 3:00

Itt is két napja randiztak a felek, akkor San Antonióban jó játékkal győzött a Spurs, most pedig idegenben is megverné a még mindig nyugati listavezetőt - a Nuggets karácsonya nem alakult jól egymás után két idegenbeli vereséggel, de a 13-3-as hazai mérlegben most bízhatnak Nikola Jokicsék. Főleg úgy, hogy a SAS 5-11-et hozott eddig idegenben, ott vannak gondjaik DeRozanéknak, de azért az elmúlt tíz meccsükből nyolcat megnyertek és ami a Denver számára aggasztó, hogy legutóbb Aldridge-ék négy ponton tartották Jokicsot, ha a szerb center nem hozza magát és a megszokott játékát, akkor most is bajban lesznek. Új sérült egyik oldalon sincs, kíváncsian várhatjuk, hogy a Nuggets vissza tud-e vágni saját közönsége előtt. 

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 3:00

Első ránézésre sima vendégnek tűnhet a meccs, de a helyzet ennyire azért most már nem egyszerű - a Suns 3-2-vel hozta le idegenbeli túráját és idei legjobb formájában van, míg a Thunder zsinórban kétszer kikapott és ezek során nem tudta hozni a korábban legnagyobb erősségének számító védekezését. Most is az lehet a kulcs, hogy hátul visszatalál-e önmagához a vendégcsapat, mert ha nem, akkor ezúttal is lehetnek meleg pillanatai és a Suns győzelme is benne lehet a pakliban - a hazaiaknál Booker parádézik, de a Warren-Ayton duó is hozzáteszi, amit kell, így ha hagyják őket kibontakozni, ők hozni fogják a pontokat. A vendégek dolgát nehezíti Paul George kisebb sérülése is, jelenleg az sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 4:30

Városi derbi, ahol több dolgot is érdemes tudni előzetesen. Először is: a Lakersnél továbbra sem bevethető a James-Rondo duó, sőt, McGee is, másrészt back-to-backet játszanak az arany-lilák, előző este egy félig megnyert meccset buktak el a dudaszó pillanatában Sacramentóban, úgyhogy fizikálisan és mentálisan sincsenek a topon. A Clippers jobb formában van és bár idegenben kevésbé megy a csapatnak, ez most azért csak papíron vendégszereplés, hiszen nem kell utazni sehova, meglátjuk, hogy ebből mi sül ki. A vendégeknél nagy előny, hogy mély a keret és az is, hogy több rutinos vezérre is számíthatnak, az pedig Sacramentóban is látszott, hogy egy ilyen játékos mennyire hiányzik ebből a Lakersből.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus