Knicks-Celtics a Sport Tv-n, javítana a Wolves

Kötelező előtt áll az Orlando, de a Minnesotának is muszáj javítania a tegnapi vereségét, a nap rangadóját viszont New Yorkban rendezik. Mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA soron következő játéknapjának mérkőzesein.

Detroit Pistons – Orlando Magic 02:00

A Pistons az All-Star szünet után is ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, bár ez kevésbé lehet meglepő: a hazaiak zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el a Pacers ellen, az utóbbi tíz mérkőzésükből pedig csak hármat nyertek meg – sokat elmond a csapat teljesítményéről az, hogy a ligautolsótól ez még nem is olyan rossz tízmecses minta. A Magic természetesen jóval nagyobb színvonalat képvisel, az Orlando ismét korábbi fényében tündököl és 7-3-mal hozta le az elmúlt tíz találkozóját, a szünetet követően a Cleveland elleni győzelemmel rögtön egy nagy eredményt ért el a csapat, jó formájának köszönhetően pedig ismét elérhető közelségbe került a keleti hatodik helyhez. A Pistons egyértelműen a liga leggyengébb csapata, gyakorlatilag senki ellen nem léphet valós esélyekkel pályára, főleg nem egy jó passzban lévő Orlando ellen – komoly meglepetés lenne, ha a feltörekvőben lévő Magicnek beletörne a bicskája a ligautolsó elleni mérkőzésbe.

 

New York Knicks – Boston Celtics 02:30 (ÉLŐ – Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, még akkor is, ha a New York formája jelentősen visszaesett az utóbbi időben. A hazaiak ugyan legutóbb a Philly ellen győzni tudtak, de ezt megelőzően hatból öt alkalommal is kikaptak, zsinórban négy vereséggel benne – kíváncsian várjuk, hogy az All-Star szünet után a csapat képes lesz-e újra arra a szintre visszatérni, ami néhány héttel ezelőtt jellemezte a New York-iakat. Azonban lehet, hogy nem a Boston lesz erre a legjobb alany, a kelták ugyanis továbbra is magabiztosan vezetik nem csak Keletet, de az egész mezőnyt, tízből kilenc sikernél és zsinórban hét győzelemnél járnak, nem igazán van jelenleg olyan csapat, aki győzelmi reményekkel vághatna neki egy meccsnek ellenük. A Knicks sem lesz ilyen, a hazai csapatnak ugyanis továbbra is Anunoby, Randle és Mitchell Robinson nélkül kell szerepelnie, így pedig azért eleve nehéz helyzetből indulnak Brunsonék, főleg úgy, hogy a Boston teljes egészséges. A felek eddig háromszor találkoztak egymással idén, mindháromszor a Boston nyert, akkor is a kelták örülhettek, amikor a NYK jobb passzban volt – most a csapatok között most viszonylag nagyobb különbség van, a hazai pálya ellenére is komoly bravúr lenne, ha a Knicks meglepetést tudna okozni.

 

Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 03:00

A Wolves a Bucks elleni rangadón elszenvedett vereség után most pihenőnap nélkül lép újra pályára, viszont jelen esetben nem kellene, hogy ez befolyásolja a hazaiak esélyeit, a Minny ugyanis annyival jobb és céltudatosabb csapat a Brooklynnál, hogy a fáradtság ellenére is hoznia kellene ezt a kötelezőt. Edwardsék zsinórban négy győzelem után kaptak ki tegnap a Milwaukee ellen, viszont még így is vezetik Nyugatot a szoros élmezőnyben – bár már csak holtversenyben osztoznak az első helyen az OKC-vel. A Brooklynnál egyelőre az edzőváltás sem hozta meg a várt változásokat, Kevin Ollie debütálása a Raptors ellen nem sikerült túl jóra, a csapat semmiféle ellenállást nem mutatott még a keleti alsóházi riválisával szemben sem, ennek eredménye egy közel harmincpontos zakó lett. A Wolvesnak most ez egy remek lehetőség lesz arra, hogy ismét lépéselőnybe kerüljön a nyugati élbolyban, a tegnapi komoly rangadó még biztosan benne van a lábakban, de a hazaiak egyszerűen vannak annyira képzettek és versenyképesek, hogy ezt is menedzselni tudják és a fáradtság ellenére is érvényesíteni tudják a papírformát, óriási blama és csalódás lenne Chris Finch csapatától, ha valamilyen módon a Brooklyn tudna örülni a nap végén – ha meglepetés születik, akkor oda a nyugati első hely, ez pedig egy ilyen kiélezett versenyfutásban nagyon veszélyes lehet.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus