Lakers-Cavs rangadó a Sport Tv-n, folytatná menetelését a Philly

A Lakers a kiegészülő Cleveland ellen játszik újra ki-ki meccset, a Sixers Memphisben áll kötelező győzelem előtt, a Nuggets pedig a Hawks ellen stabilizálná újra formáját - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA soron következő négy alapszakasz-mérkőzésén.

Los Angeles Lakers – Cleveland Cavaliers 21:30 (ÉLŐ – Sport 1)

A játéknap rögtön egy rangadóval indul, bár a Cavaliers nincs éppen élete formájában, de szépen lassan minden sérültje felépül és játékra jelentkezik – ennek ellenére a csapat eredményei így is csalódást keltőek, az elmúlt öt mérkőzéséből csak kettőt sikerült megnyernie, ezen pedig ideje lenne javítani, hiszen így akár a pályaelőnyt jelentő negyedik helye is veszélybe kerülhet. A Lakers mindent megtesz annak érdekében, hogy minél jobb helyzetből várhassa a playint, a hazaiak tízből nyolc győzelemnél járnak, jelenleg pedig egy hárommeccses veretlenségi sorozat birtokosai – a Nets, a Raptors és a Wizards elleni győzelem is kötelező volt a csapat számára, most azért ezeknél egy néhány fokkal erősebb ellenfél következik a programban. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy jelenleg a Los Angeles-iek vannak jobb formában, viszont a Cavsnél Okoro kivételével az aktív rotáció minden tagja felépült, ami azt jelenti, hogy ma is ott lesz a pályán Donovan Mitchell is. Így azért könnyű mérkőzésre semmiképpen sem számíthatnak Jamesék, akiknél Vanderbilt és Wood továbbra sem bevethető. Érdekes és kiélezett mérkőzésre számíthatunk, nagy kérdés, hogy a magasabb szerkezetű Cleveland ellen elég lesz-e a hazaiak oldalán egyedül Anthony Davis a festékben – a felek előző derbijét novemberben a LAL nyerte, és bár a forma és a lendület megint a Lakers oldalán áll, de azért merész lenne, ha egyértelmű esélyesként kezelnénk a hazaiakat egy egészséges Cavs ellen.

 

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 01:00

Bár a Brooklyn ötből három meccsét is megnyerte az utóbbi időszakban, de ettől függetlenül még a keleti alsóház oszlopos tagja, gyakorlatilag egy csapat ellen sem léphet jó esélyekkel pályára a gárda – ma viszont egy back-to-back érkező, a liga leggyengébb mérlegével rendelkező Pistons elleni mérkőzésnek győzelmi reményekkel vághat neki a hazai csapat. A Pistons már nagyon várja a szezon végét, 13-64-es mérlege minden idők legrosszabb teljesítményei közé sorolható, az elmúlt tíz meccséből az egyetlen győzelmét a szintén csapnivaló szezont teljesítő Washington otthonában aratta a gárda – azóta viszont egyszer a Hawks és kétszer a Grizzlies ellen is viszonylag simán kikaptak a vendégek, legutóbb éppen a tegnapi játéknapon, alig 90 pontot dobva. A Brooklyn annak ellenére szinte kötelező győzelem előtt áll, hogy egyébként a hazaiak szezonja is nagy csalódás, alig egy hónapja még mai ellenfelük ellen is alulmaradtak, Bridgesék azonban ettől függetlenül most hazai pályán így is komoly esélyekkel indulnak, a Detroit Cade Cunningham nélkül, ráadásul fáradtabban nem valószínű, hogy labdába tud rúgni.

 

Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers 02:00

A Sixers eddig mindkét mérkőzését megnyerte Joel Embiid visszatérése óta, ráadásul a Thunder és a közvetlen rivális Heat legyőzése komoly fegyverténynek bizonyul azok után, hogy mennyire mélyen volt a társaság az MVP nélküli hónapokban. Most ezeknél papíron egy merőben könnyebb mérkőzésen muszáj lenne a társaságnak folytatnia a győzelmi sorozatát, hiszen még mindig komoly harcokat kell vívnia a keleti hatodik hely eléréséért – egyelőre még a vonal másfél meccsre van tőlük, jelenleg továbbra is a nyolcadik helyen áll a gárda. Egyelőre hivatalosan Embiid, Maxey és Harris is kérdéses besoroláson van, de várhatóan azért mindhárom kulcsember ott lesz a pályán, a Philly most nem engedheti meg magának, hogy kisebb sérülések vagy pihentetések miatt meccseket bukjon, pláne nem ilyen nyerhető mérkőzéseket. A Grizzlies meglepetésre zsinórban három győzelemnél jár, az elmúlt napokban kétszer is megverte a Detroitot, de az igazán nagy bravúrt Milwaukee-ban aratta a nyugati alsóházi csapat – ez a pozitív széria viszont torzít az összképen, a ligautolsó elleni két győzelemből, valamint egy topcsapat elleni masszív meglepetésből nem érdemes messze menő következtetéseket levonni. Jaren Jackson Jr. és Desmond Bane újbóli sérülésével a gárda továbbra is legfeljebb G-League-szintű ötösöket tud feltenni a pályára, amivel egy ennyire győzelmi kényszerben lévő, ráadásul sztárjaival is kiegészülő Philly ellen nem lehet reális esélye a győzelemre – vélhetően a hazaiak a back-to-back második felében nem fogják nagyon megerőltetni magukat, ezt pedig a Sixersnek kutya kötelessége kihasználnia, hiszen a keleti hatodik helyért zajló versenyfutás célegyenesében minden sikernek kiemelten fontos jelentősége van, több botlás nem fér bele Nurse csapatától.

 

Denver Nuggets – Atlanta Hawks 04:00

A Nuggets némiképp váratlanul egy kisebb hullámvölgybe került, a címvédő csak két mérkőzését nyerte meg az utóbbi öt találkozójából, de még így is csak egymás elleni eredménye miatt második Nyugaton a Minnesota mögött, komolyabb aggodalomra valószínűleg azért nincs ok. Az Atlanta viszont egy kifejezetten jó időszakot fut, a tízből hat győzelem a csapat idei teljesítményéhez képest jó eredménynek számít, ezzel pedig karnyújtásnyira megközelítette a kilencedik Chicagót – viszont az, hogy hanyadik helyen fut be a társaság, legfeljebb a playin-mérkőzésük hazai pályája miatt fontos, a Hawks szinte biztos, hogy a Bullsszal játszik majd a pótselejtező első körében, az alapszakasz utolsó meccseinek már más tétje nincsen. A Nuggets az elmúlt alkalommal a Kawhi Leonard nélküli Los Angeles Clipperstől kapott ki egy szoros végjátékban, de korábban a Minnesota és a Phoenix ellen is bukott rangadókat – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jamal Murray már egy ideje nem bevethető, az ő játéka pedig ma is kérdéses. Ettől függetlenül a hazai pályán, 31-8-cal hasító Nuggets számára kötelező ma a győzelem, ha meg szeretnék nyerni a Nyugatot – a Hawks továbbra sem számíthat Young és Okongwu játékára, a liga egyik legerősebb csapata otthonában így a papírforma nem az ő győzelmüket jelentené.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus