Los Angeles-i városi rangadó a Sport TV-n

A Brooklyn Dallasban próbál javítani, pályára lép a Hawks, a Warriors és a Wizards is.

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:00

A Bulls már igazából lemaradt a playinről, csak matematikailag nem, de túl sokat az sem ér a csapatnak, ha most esetleg nyer - négy vereség után ez maximum szépségtapasznak lenne jó. A Hornets viszont ott van a playinben, se előre, se hátra nem nagyon tud mozogni ebből, az azon belüli helyezkedése viszont még kérdéses, így a hazaiak számára azért van tét ezen a derbin. A gond az, hogy megint tele vannak hiányzóval, Ball és Monk visszatérése után most Bridges és Graham dőlt ki, bár legalább Washington már játszhat, rá számíthatnak - közben a túloldalon Vucsevics az, aki most visszatérhet, illetve az előzetes hírek szerint Zach LaVine játékára is van némi esély, ezt azért kezeljük még fenntartásokkal. Túl magas színvonalra nem számíthatunk, a Bulls főleg kérdéses, de a Charlotte képes remek meccsekre, ha éppen olyan napot fog ki, Ball és Rozier akár most is elég lehet a győzelemhez. 

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 01:30

A Brooklyn sorozatban három vereség után szeretne javítani, továbbra is James Harden nélkül, de ez a mérkőzés is nehéz feladatnak ígérkezik a két Bucks és egy Blazers elleni pofont követően - viszont a Milwaukee egy meccsre közelített, úgyhogy muszáj lenne nyerni, különben elúszhat a második kiemelés is. A Dallas legutóbb Miamiban nyert és a Sacramentót leszámítva mindenkit legyőzött az utóbbi hetekben annak ellenére, hogy Kristaps Porzingis alig-alig állhatott rendelkezésre - a magasember most sem léphet még pályára, ezúttal is nélküle kell megoldaniuk a feladatot. Fenhetjük a fogunkat a Doncic-Irving csatára és arra, hogy mihez kezdenek a hazaiak Duranttel, de az biztos, hogy látványos összecsapásra számíthatunk, ahol a Mavs számára is komoly tét van, hiszen a playint kellene valahogy elkerülni. 

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:30

A felek között három meccs a távolság a keleti 10-11. helyen, úgyhogy ha nyer a Raptors, akkor életben tartja a matematikai esélyeit a playinre, de azért az a valószínűbb, hogy a Wizards nem rontja már el innen és ott lesz a legjobb tízben. Ettől még most győzhet a Toronto, a fővárosiak back-to-backet játszanak a Bucks elleni egypontos vereség után és bár most már hosszú hetek óta egyértelműen jobb formában vannak a Torontónál, de a fáradtság így is faktor lehet. A vendégeknél új sérült nincs, a hazaiaknál pedig elvileg csak Anunoby fog hiányozni, a többiek most bevethetőek, Lowry és Trent Jr. is ott lehet a pályán - azért Lowryék lassíthatják a fáradtabb Westbrookékat, ha ez sikerül, akkor az ő szájízük szerint alakulhat a meccs. 

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 02:00

A Grizzlies back-to-backet játszik a Minnesotában aratott pontzáporos győzelmet követően és a játékerőt, illetve a motivációt tekintve nyilván más szinten is van, mint a Pistons, meglátjuk, hogy ezt a fáradtság mennyire ellensúlyozza. A Detroitnál mindig van valaki fiatal, aki összerak egy jó meccset és bennük is lehet a bravúr, főleg otthon, pihentebben, de ez a mérkőzés a Memphis kezében van - ha hozzák magukat Moranték, akkor nekik kell nyerni, függetlenül Beyék teljesítményétől. A vendégeknél Allen biztosan nem játszik és Jaren Jackson Jr. játéka is erősen kérdéses, míg a Pistonsnál Diallo, Ellington, Grant, Josh Jackson, Joseph és Plumlee sem bevethető, tényleg csak a fiatalok oldhatják meg a feladatot. 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 02:00

Itt mindkét fél back-to-backet vív, a Hawks remek játékkal szedte szét a Phoenixet, míg a Pacers ismét kikapott, ezúttal a Sacramentótól, méghozzá pocsék támadójátékkal. Az erőviszonyok így az Atlanta mellett szólnak, a vendégek elöl-hátul sokkal jobbak, kiegyensúlyozottabbak ellenfelüknél, ráadásul bár náluk furcsa helyzet ez, de egészségesebbek is - Brogdon, Turner és Lamb elvileg még mindig nem játszhat az Indynél, míg a Hawks oldalán a kulcsemberek azért rendelkezésre állnak. Az Atlanta jelenleg a keleti negyedik helyért, egyúttal az elsőkörös pályaelőnyért támad, nagy szüksége van az ilyen nyerhető meccsekre, a Sabonis-Collins csatát leszámítva pedig igazából minden egyértelműen mellettük is szól.

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:00

Itt kötelező a győzelem a Warriors számára, a minél jobb playin-pozícióért küzdő hazaiak nem hibázhatnak a szezont már sok-sok hete elengedő Thunderrel szemben. Új sérültjük nincs, ugyan Wiseman és Oubre Jr. nélkül így is hiányozni fog két fontos játékosuk, de Curryéknek ettől még meg kell oldaniuk a feladatot - a Pelicans elleni vereség után különösen kellene ez a kötelező, de az OKC az előző két összecsapását helytállt, ott jelezte, hogy ingyen azért nem adja a győzelmeket. Meglátjuk, mindenesetre komoly blama lenne, ha nem nyerne a GSW...

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:00 (Sport 1)

A városi derbi jelen állás szerint könnyen összejöhet a playoff első körében is, most mindeneseter a Clippersnek áll a zászló - a Lakersnél LeBron James és Dennis Schröder sem tud játszani, így bár legutóbb megverték a Denvert, de akkor is erősen tartalékosak lesznek. A Nuggets elleni védekezésre persze most is építhetnek és Anthony Davis is komoly károkhat okozhat az ezen a poszton talán kicsit vékonyabb Clippers számára, de összességében ebben a felállásban kompletebb csapatot alkot Tyronn Lue legénysége - Leonard után Beverley is visszatért, jóval egészségesebbek és nekik is nagyon kellene a győzelem. A Lakers csak akkor nyerhet, ha a legutóbbi védekezését húzza elő és Davis remeklése mellett kintről is jól dob, de komoly meglepetés lenne, ha Harrellék meg tudnák nyerni a városi rangadót.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus