Miamiban küzd tovább az életéért a Dallas, a Pelicans a Clipperst fogadja

Két mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA következő játéknapján, ahol az Irving-Doncic duót ezúttal a Miami védekezése ellen nézhetjük meg, míg az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő Pelicans a Clippersszel játszik rangadót. Mutatjuk a hajnali játéknap programját.

Miami Heat – Dallas Mavericks 01:30 (ÉLŐ - Sport 1)

Mindkét félnek nagy jelentőséggel fog bírni ez a találkozó, a Heat kétmeccses hátrányát próbálná a hátralévő időben ledolgozni a hatodik hely elérése érdekében, míg a Dallasnál még égetőbb az eredmények elérése, hiszen fennáll annak a veszélye is, hogy a playinbe sem kvalifikálja magát Jason Kidd csapata. A Miami több, mint egy hete nem tudott nyerni, legutóbb a Knicks elleni rangadón arattak győzelmet Butlerék, azóta viszont háromszor is kikaptak, köztük egy különösen fontos meccsen a Brooklyn ellen, ami újra nagyobbra nyitott az ollót a két csapat között. Kétmeccses lemaradásuk azonban még nem behozhatatlan, most egy olyan Dallast fogadnak, ahol méteres lángokkal ég a ház és rég volt ennyire vészjósló a közhangulat. A vendégek az elmúlt tíz meccsükből csak hármat tudtak megnyerni, és hiába szakították meg négymeccses vereségsorozatukat nemrég a Pacers ellen, azt követően a Philly a papírformának megfelelően legyőzte őket, így továbbra is csak a playin-vonal alatt helyezkednek el Doncicék a tabellán. A hazaiaknál Bam Adebayo és Kyle Lowry játéka egyelőre kérdéses, különösen a centerre lenne nagy szüksége a Heatnek, ha ő játékra jelentkezik, jóval komolyabb esélyeik nyílnak a győzelem megszerzésére. A Mavsnél nincs hiányzó, vagyis pontosabban igen, a védekezés, hiába hozza a tőle elvárt szintet a Luka és Kyrie Irving, a csere óta 23. védekezésükkel szinte esélyük sincs meccseket nyerni. Ezért is lesz kifejezetten érdekes a mai összecsapás, hiszen míg a Dallas leginkább a két sztár támadórepertoárjára, addig a Heat éppen a csapatvédekezésére tud építeni. Persze egyelőre sok a kérdőjel, elsősorban Adebayo játékát illetően, de az Irving-Doncic aktuális formájától is függ, hogy képesek lesznek-e labdába rúgni a vendégek. Kíváncsian várjuk, hogy képes lesz-e áttörni a dallasi páros által irányított támadójáték a hazaiak védelmét.

 

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 02:30

A Pelicans úgy néz ki, hogy az alapszakasz végére feltámad hamvaiból, éppen akkor, amikor a leginkább szükség van rá, ennél jobb formaidőzítésről nem is álmodhattak New Orleansban. Ugyanakkor hiába nyerték meg hét meccsüket is az elmúlt tíz pályára lépésükből, teljesen nyugodtak még nem lehetnek, ugyanis az egyik legnehezebb sorsolás vár még várjuk a hátralévő időszakban, ami Zion Williamson nélkül biztosan nem lesz egyszerű feladat, bár idáig várakozáson felül vették az eddigi akadályokat. A hazaiak egy négymeccses idegenbeli túráról érkeztek haza, ahol a 3-1-es mérlegük kifejezetten jónak számít, legyőzték például mai ellenfelüket is, de legutóbb például a nyugati első Denvert is elkapták. A Clippersnél egy kisebb lépéstévesztés figyelhető meg, de az utóbbi öt meccsükön hozott három győzelem nem számít rossznak. Az eredmények helyett azonban ismét nagyobb aggodalmat okoz a sztárok rendelkezésre állása, Paul George az alapszakasz hátralevő meccsein már semmiképp sem léphet pályára, de az utóbbi meccseken Kawhi Leonard sem volt a legbiztosabb pont Lue rendszerében: a Clippers vezére az utóbbi két Memphis elleni meccsen nem sokat játszott, az első találkozón egyáltalán nem lépett pályára, a tegnapi fordulóban pedig mindössze 18 percet töltött a pályán. A hírek szerint sérülése nincs, ott lehet a keretben a back-to-back ellenére is, amire nagy szüksége is van a vendégeknek, George nélkül nem fér bele pihentetni Leonardot, ha nem szeretnének izzadni a playin-vonal körül. A két csapat néhány napja csapott össze egymással, akkor meglepően simán tudott nyerni a NOP, nem fért bele a Leonard-Westbrook páros kevésbé hatékony estéje. A hazaiak formáját elnézve ez ezúttal sem fog, a Pels egy győzelemmel a hetedik helyre tudna felzárkózni, ráadásul egyre közelebb kerülne a LAC-hoz is, akik természetesne szeretnék ezt elkerülni – fontos meccs előtt állnak tehát a csapatok, éppen ezért egy színvonalas, playoff-hangulatú mérkőzésre számítunk, amely bármelyik irányba eldőlhet.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus