Pels-Lakers és Kings-GSW a programban, kezdődik a playin

Hajnalban lejátsszák a nyugati playin első napját, nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 01:30

A mérkőzés győztese hetedik kiemeltként bejut a playoffba és a Denverrel találkozik majd az első körben, míg a találkozó vesztese a nyolcadik kiemelésért küzdhet majd meg a Kings-GSW összecsapás győztesével, tehát itt még senki nem esik ki végleg. Két jó csapat feszül majd egymásnak, viszont alig két napja találkoztak egymással pontosan ugyanebben a csarnokban, és akkor az Anthony Davis, LeBron James páros remeklésének köszönhetően 124-108-ra nyert a Los Angeles - a Pels amiatt nem jutott be hatodikként a playoffba, ha ott nyer, akkor most a Suns lenne itt a playinben. 

Ez most nyilván más helyzet lesz, élesebb a szituáció, ebben egyértelműen tapasztaltabb a Lakers, de éppen a két nappal ezelőtti mérkőzésből tanulhat a New Orleans - kiderült, hogy Zion Williamson túl passzív volt, és az egész támadójáték megállt, de azt kielemezve most előállhatnak valamiféle válasszal, amivel megváltoztatják a játék képét. Ez már csak azért is fontos lenne, mert a playoff erről szól, ha el akarnak jutni bárhova, akkor az ilyen lépéseket egyébként is meg kell majd húzniuk - kíváncsian várjuk, hogy mit tudnak tenni.

Brandon Ingram már visszatért, most pedig már valószínűleg rozsdamentes állapotban lehet ott a parketten, így nem lesznek fontos hiányzók, mindkét együttes a jelenlegi legerősebb keretét küldheti a csatába - meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 04:00

A másik mérkőzéssel ellentétben itt nincs második esély, nincs új feladat: aki ezen a találkozón vereséget szenved, annak véget ér a szezon, és egyetlen összecsapással jut csak tovább, mint azok, akik nem szereztek indulási jogot a playinben. A pályaelőny a Sacramentónál van, de az aktuális forma inkább a Golden State mellett szól: Steph Curryék leszegték a fejüket az elmúlt hetekben, feljebb tekerték a védekezésüket és a koncentrációjukat, ennek köszönhetően pedig egy 10-2-es "futással" zárták az alapszakaszt. A Kings ennél jóval ingadozóbb formát mutatott, az utolsó tizenegy találkozóján 4-7-es mutatót hozott össze, több szoros vereséget is szenvedett, és nem igazán akart összeállni a játéka. 

A felek 2-2-re végeztek egymással az alapszakaszban, de utoljára januárban találkoztak, azóta azért sok minden változott, úgyhogy annak nincs sok jelentősége. A GSW mellett a védekezés szól, amit nagyon felcsavartak Draymond Greenék, míg a Sacto rendkívül hektikusnak bizonyult ezen a területen, sokszor volt átjáróház, és csak néha tudott igazán jól teljesíteni hátul - de itt most egyszer is elég lehet ahhoz, hogy továbbjusson. A Curry-Fox és a Sabonis-Green párharcokat is érdemes lesz fiygelni, mindenesetre pályaelőny ide vagy oda, a Warriors több meccset nyert idegenben, mint a Kings otthon, úgyhogy ezt is érdemes kicsit árnyalni. A felek tavaly is nagy csatákat vívtak egymással, most is parázs hangulatra van kilátás, de a pályahátrány ellenére most jó esélyekkel várhatja a feldobást a Golden State.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus