Phoenixbe utazik a Minnesota, jön a Mavs-GSW visszavágója

12 meccses játéknap vár ránk, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte.

Charlotte Hornets - Orlando Magic 01:00

Márciusban kétszer is találkoztak a felek, mindkétszer magabiztosan nyert a Magic, és a realitás most is az, hogy a vendégek a favoritok - ők az előző három meccsüket behúzták, és fél sikerre vannak a keleti harmadik helytől, úgyhogy óriási csatában vannak a playoff-pozíciókrét. A Hornets érdemi szezonja már régen véget ért, nem egyforma a felek motivációja, a keretek minősége, nagyjából semmi - ráadásul az Orlandónál nincs is érdemi sérült, úgyhogy ha mindehhez még a jó formát, és a mostanában többször látott agresszív védekezést is megtartják Bancheróék, akkor ujjgyakorlat lehet nekik az összecsapás.

 

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 01:00

Mindkét együttes számára fontos mérkőzésről van szó, a Pacers megpróbálja maga mögött tartani a Miamit és a Sixerst, ezzel bejutni a rájátszásba, de ehhez most is nagyon kellene neki a győzelem - míg az OKC a nyugati 1-3. helyeken csatázik és szintén minden egyes találkozója kulcsfontosságú. Shai Gilgeous-Alexander és Jalen Williams nélkül az előző két meccsüket ráadásul elbukták a vendégek Philadelphiában és Bostonban, most már a nehéz keleti túra negyedik állomásához érkeztek, úgyhogy közel sem frissek, de mégis nagyon kellene nekik a győzelem. Az Indy két győzelem után legutóbb kellemetlen vereséget szenvedett Brooklynban, a védekezése egyébként sem túl acélos, Myles Turner játéka pedig erősen kérdéses - meglátjuk, hogy a Thunder mennyire tud stabilan támadni úgy, hogy SGA biztosan, Williams pedig valószínűleg most sem léphet pályára.

 

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 01:00

Lényegtelen alsóházi meccs, egyik csapat számára sincs semmilyen tét már hetek (hónapok) óta, és így a színvonal terén sem várhatunk semmit. A Portland egy hétmeccses idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, a Wizards pedig a sokadik hazai meccsét vívja egymás után, de a blamázó Bucks elleni meglepetést leszámítva túl sok babér így sem termett neki. Egyik csapat sem üti meg a komolyan vehető NBA-szintet, ebben pedig a sérülések is benne vannak, most sem láthatunk majd teljes kereteket - maradjunk annyiban, hogy választhatunk jobb meccset a kínálatból...

 

Boston Celtics - Sacramento Kings 01:30

A Celtics két napja már matematikailag is megnyerte az alapszakaszt, innentől a világon semmilyen tét nincs számára, de úgy néz ki, hogy Joe Mazzulla még nem engedi el a gyeplőt - Jaylen Brown és Derrick White nem 100%-os, az ő játékuk így azért kérdéses, de összességében nem számíthatunk még pihentetésre. A kérdés a hozzáállás lesz, megfelelő fordulatszámon pörögve, otthon mindenki ellen esélyes ez a keret, de a Kings papíron motiváltabb lehet, hiszen a nyugati 5-9. helyen csatázik, még bárhova odaérhet a hajrától függően. Viszont back-to-back érkezik az előző esti, New York-i vereség után, ahol igazából egy jó negyed után nem sokat mutatott a gárda - meglátjuk, hogy fáradtabban mennyire érzi át a helyzete súlyát a gárda, illetve hogy a Boston mennyi teret ad a vendégek csillogásának. 

 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

A Knicks back-to-backet vív a Sacto elleni győzelem után, immár hivatalossá vált, hogy Julius Randle-re nem számíthatnak, de még OG Anunoby is sérült, így azért esetlegesebb a játék - még akkor is, ha a Brunson-Hart páros a Sacramentót nagyon meg tudta szórni. A Bulls pihentebb, otthon játszhat, és egészségesebb is, cserébe viszont nyilván más szintet képvisel, és az utóbbi mérkőzésen is ingadozó formát mutatott, áprilisban eddig például nyert Minnesotában, majd kikapott otthon az Atlantától. Nehéz jósolni, a Bulls számára igazából már csak annyi a tét, hogy a 9., vagy a 10. helyen kezdheti-e meg a playint, de azért otthon nyilván oda fogja tenni magát a gárda - míg a Knicks a hazai pályáért hajt, ahhoz a verhető ellenfeleket bizony meg kellene verni...

 

Houston Rockets - Miami Heat 02:00

Mindkét együttes back-to-back érkezik, ráadásul mindkettő egy igazi éles ki-ki meccs után lép pályára, méghozzá egyaránt vereség után - a Rockets a GSW elleni kulcsfontosságú derbit bukta el meglehetősen simán, így már csak matematikai sansza maradt a playinre, míg a Heat a mögötte lévő Sixerstől kapott ki fájdalmas módon. Mindkét együttesnek kellene a győzelem, de a kérdés az, hogy a Houston mennyire veszi még komolyan a lehetőségeit, mert Greenéknél azért innentől már csoda kellene a playinbe jutáshoz - míg a Heat azért kapar, hogy valahogy utolérje a Pacerst és maga mögött tartsa a Phillyt. Tyler Herro játéka most is erősen kérdéses a floridaiaknál, míg a Rocketsnél Amen Thompson bokája rakoncátlankodik, nem biztos, hogy ott lehet a parketten. Szoros meccsre lehet kilátás, a Miami jobb csapat, de nem túl stabil, idegenben pedig bármi megtörténhet...

 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 02:00

Ez is egy tét nélküli alsóházi összecsapás két olyan csapat között, amelyek már lezárták a szezonjukat korábban, igazából jóval korábban - ketten együtt nem nyertek eddig 40 meccset, ehhez illő játékra számíthatunk. Egyénileg Jaren Jackson Jr. vagy Cade Cunningham részéről előfordulnak szép teljesítmények, de összességében túl magas színvonalat ne várjunk - pár napja találkoztak egymással Detroitban, akkor 110-108-ra nyert a Memphis, most is valami hasonló forgatókönyv a realitás, egy szoros, kiélezett, izgalmas, tehermentes derbi. 

 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 02:00

Muszáj nyernie a Bucksnak, amely továbbra is rendkívül instabil, sokat hibázik, a játéka és az energiaszinte is iszonyatosan ingadozó, de a Toronto zsinórban tizenötször kapott ki és teljesen elengedte a szezont, elképesztően nagy égés lenne Giannisék számára, ha most sem tudnának győzni. Viszont Antetokounmpo és Lillard játéka is kérdéses, ez azért befolyásolhatja az esélyeiket, de a jelenlegi Raptors annyira szétzuhant és annyira nem akar nyerni, hogy a liga legrosszabb formában lévő csapatává vált - ráadásul a Milwaukee inkább vendégként futott bele kínos pofonokba, otthon azért többé-kevésbé hozza, amit kell. Ez most sem lehet másképp...

 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 02:00

Kötelező meccs a Pelicans számára, amely Brandon Ingram sérülése óta süllyed, így már kiszorult a playoff-helyekről, és a playinben is nehéz helyzetben lesz, ha nem tudja összeszedni magát. A Spurs továbbra is nyugati utolsó, és bár vannak jó meccsei, szoros találkozói akár kifejezetten jó csapatok ellen is, de nyerni ritkán tud, igaz, éppen mostanában tudott meglepni többeket is Victor Wembanyama vezetésével. Mindenesetre akármit csinál a SAS, a New Orleansnak akkor is nyernie kell, a kérdés inkább az, hogy Zion Williamson hozzá tud-e ehhez tenni - legutóbb megsérült, de nem kizárt a játéka, és Ingram nélkül rá azért hatványozottan szükségük lenne ehhez a harchoz. 

 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 02:30

Mindkét együttes back-to-back érkezik azok után, hogy három napja találkoztak már egymással is a GSW otthonában, és most mindkettő jól hangolt erre az estére: a Mavs az Atlantát győzte le, a Warriors pedig a Rockets csarnokában nyert kulcsmeccset. Nyilván döntő lesz, hogy kiben maradt több energia, papíron az otthon játszó Dallas lehet előnyben, de Doncicék is csak most estek haza a maguk túrájáról, majd most négy nap alatt három hazai meccset vívnak meg, ők sincsenek optimális állapotban. Legutóbb kifejezetten jó mérkőzést játszottak egymással a felek, és remek védekezéssel, szoros végjátékban tudott felülkerekedni a GSW, az utóbbi időben egyéni extrák nélkül, stabil csapatjátékkal halad előre és nyert sorozatban hatot, de a Dallas is győzött 12/14 alkalommal, és hasonlóan stabil - most itt a lehetőség a hazai visszavágásra a texasiak számára.

 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 04:00

Kiemelt nyugati rangadó, amihez a Suns mostanában hozzá van szokva, több jó csapattal is találkozott az elmúlt időszakban, nem könnyű az alapszakasz vége a csapat számára, de nem vizsgáznak rosszul Devin Bookerék - a hátvéd például közel 100 pontot dobott az utóbbi két meccsén, de Kevin Durant is jól játszott legutóbb. A Minnesota az előző két hazaiját megnyerte, a legutóbbi idegenbelijét Denverben húzta be, szintén nincs rossz formában, sőt a játéknapot nyugati első helyezettként kezdi, de ennek megtartásáért most alaposan meg kell harcolnia, Phoenixben nehéz győzni mostanság. Egyik csapat sem lehengerlő jelenleg, de mindkettő mentálisan kemény, egymással pedig november óta nem találkoztak, úgyhogy éppen itt az ideje megvívni - mindkettő tud nagyon jól védekezni, és periódusokra nagyon jól támadni, mindkettőnél vannak bármilyen védekezés ellen megőrülni képes scorerek, úgyhogy izgalmas és jó meccsre van kilátás. A Sunsnál Allen és Nurkic játéka kérdéses most is, míg a Minnynél nincs változás, Townsra természetesen továbbra sem számíthatnak. 

 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

A Clippers back-to-backet játszik, előző este nagy védekezéssel legyőzte a Denvert, úgyhogy a fáradtság ellenére most is esélyesként léphet pályára azzal együtt is, hogy Kawhi Leonard a hírek szerint ezúttal sem segítheti csapatát. A Jazz viszont részben a sérülései miatt is zsinórban tízszer kapott ki, most sem számíthat majd a Markkanen-Collins-Clarkson trióra, és lehet, hogy Kesslerre sem, úgyhogy bár papíron frissebb, de komoly meglepetés lenne, ha megviccelné a Clipperst. Tét már nincs a vendégek számára, a hazaiaknak viszont még nézegetniük kell maguk mögé, az ilyen papírforma meccsek nem úszhatnak el, ha meg akarják őrizni a nyugati negyedik pozíciójukat.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus