Sixers-Nuggets és Clippers-OKC rangadókat rendeznek hajnalban

A Kings pedig Phoenixbe utazik: nézzük, hogy mit várhatunk a következő NBA-játéknaptól.

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 01:30

A liga két legnagyobb MVP-jelöltje feszülhet egymásnak Joel Embiid és Nikola Jokics révén, úgyhogy jöhet a két gigász újabb nagy csatája centerposzton. A Sixers viszont back-to-back érkezik, előző délután a Houstont fogadta és gyűrte le Embiid visszatérő meccsén, amelyen a pontkirály 41 egységet termelt, de kérdés, hogy a b2b második felén mennyi erő lesz benne és az egész Phillyben. A Nuggets a Jazz elleni vereség óta nyert két hazait, de idegenben csak 11-9-re áll, és azért vendégként hajlamosabb volt gyengébb mérkőzésekre, mindenesetre a két center párharca mellett a Maxey-Murray csata is érdekes lehet, de azt is jó lesz nézni, hogy mire megy egymással például Harris és Gordon, vagy hogy Batum meg tudja-e fogni Porter Jr.-t. A denveri kispad sem túl hosszú, de a pihentség mellette szól - igaz, hivatalosan a teljes kezdő státusza "game time decision", meglátjuk, hogy végül lesz-e fontos hiányzó a társaságnál. 

 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 03:00

A Suns két győzelemből, a Kings pedig két vereségből érkezik, a vendégek amúgy is az idegenbeli túra ötödik állomásán lépnek pályára, és összességében hetek óta elég kérdéses a formájuk - vannak jobb napjaik, de főleg rosszabbak vannak. A Phoenix mostanában inkább kezd épülni, kezd kicsit stabilizálódni a rotáció, és a fontosabb játékosok közül ezúttal is mindenki ott lehet majd a pályán, úgyhogy elvileg a Booker-Beal-Durant trió számára otthon, frissebben megoldhatónak tűnik ez a feladat, de a Sacto támadógépezete a jobb napjain bármire képes, és azért például Durantnek Sabonis ellen nem lesz könnyű dolga. Decemberben mindkét meccsüket a Kings nyerte, de most inkább a Phoenix van jobb passzban, és inkább Bealélk az esélyesebbek - főleg, hogy a vendégeknél Keegan Murray egy kisebb csípősérülés miatt nem biztos, hogy ott lesz a parketten. 

 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez is kiemelt rangadó lesz két nyugati topcsapat között, és lesz is tétje a mérkőzésnek. Az OKC back-to-back érkezik, előző este a Lakerstől kapott ki, és Shai Gilgeous-Alexandernek van egy kisebb bokasérülése is, úgyhogy nincsenek tökéletes állapotban most. A Clippers szépen halad előre, az utóbbi hetekben a liga egyik legeredményesebb csapata lett, de ez a Thunderről is elmondható, az aktuális formák között nagy különbség nincs. A Los Angeles mellett a hazai pálya és a frissesség szól, ebben a helyzetben fájdalmas lenne egy vereség Leonardék számára, de az OKC-nek sem jönne jól a b2b pofon LA-ben - főleg hogy csak két meccs közöttük a különbség, Clippers-siker esetén nagyon megközelítheti ellenfelét Tyronn Lue alakulata. A hazaiaknál nagy hiányzó lesz Ivica Zubac, nélküle várhatóan nagyon sokat fognak small-ballozni (kérdéses hatásfokkal...), míg az OKC-nél elvileg mindenki ott lesz majd a pályán.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus