Sorsdöntő rangadó Sacramentóban, a Knicks Bostonba utazik

Elképesztően fontos rangadót játszik egymással a Kings és a Pelicans, kötelező győzelem előtt áll a Warriors, de érdekes lehet a Knicks bostoni vendégjátéka is - mutatjuk, hogy mit várhatunk az NBA következő fordulójának meccseitől.

Detroit Pistons – Chicago Bulls 01:00

A Pistons az utolsó mérkőzéseire készül az alapszakaszban, a hazaiak az elmúlt tíz meccsükből kilenc alkalommal is kikaptak, jelenleg pedig egy ötmeccses negatív szériában vannak – az NBA történetének egyik leggyengébb teljesítményét hozták a detroitiak idén, minden mérkőzésen masszív esélytelenként léptek pályára, ezt pedig az idén vérrel-verítékkel összekapart 13 győzelem is mutatja. A Bulls másfél meccses előnyben van a Hawks előtt a kilencedik helyen, nagy valószínűséggel hazai pályán játszhatja majd az első körös playin mérkőzését, ha itt is sikerült hozniuk a papírforma szerinti győzelmet DeRozanéknak, akkor kvázi be is biztosíthatják helyüket a tabellán. A vendégek azonban nincsenek jó formában, az elmúlt négy meccsükből háromszor is kikaptak, legutóbb a Magic és a Knicks is felülmúlta őket – most azonban a ligautolsó ellen ez nem sokat számít, így is toronymagas esélyese a mérkőzésnek a Bulls.

 

Boston Celtics – New York Knicks 01:30 (ÉLŐ - Sport 1)

Ez egy érdekes mérkőzés lehet alapvetően két felsőházi keleti csapat között, bár a Boston már egy ideje biztosan megnyerte az alapszakaszt és hátradőlhet a rájátszás kezdetéig, de a New Yorknál még van miért izgulni, hiszen bár harmadik a csapat a tabellán, de szorosan követi őt a Cleveland, így még nem biztos a dobogó Brunsonék számára. A vendégek egy hullámvölgy után most kezdenek jó formába lendülni, négyből három mérkőzést is behúztak, többek között a Kings és a Bucks ellen is nyerni tudott a gárda, ez mindenképpen biztató – most egy újabb nehéz derbi vár rájuk, viszont a Celtics az elmúlt alkalommal egy már tét nélküli rangadón kikapott a Milwaukee-től, ez alapján pedig akár ma is elképzelhető, hogy tartaléklángon fognak égni a kelták. Ezt a sérültlista is jól tükrözi, hiszen a kulcsemberek zöme hivatalosan kérdéses besorolást kapott, így Tatum, Brown, Porzingis, Holiday, Horford és Tillman játéka sem garantált. Nagy kérdés, hogy a Boston milyen csapattal fut ki a pályára, ha a kezdők játszani fognak, azért hazai pályán az esélyek egyértelműen a bostoniak felé billennek el – viszont a túloldalon a Knicksnek óriási szüksége lenne egy győzelemre, hiszen azzal hatalmas lépést tehetnének a keleti harmadik hely bebiztosítása felé, meglátjuk, hogy mit hoz ez a keleti derbi.

 

Utah Jazz – Houston Rockets 03:00

Ez nem lesz több, mint egy tét nélküli nyugati alsóházi mérkőzés, ahol a Jazz a tizenkettedik, a Rockets pedig a tizenegyedik helyen végez majd az alapszakaszban – előbbinek reális esélye igazán sosem volt arra, hogy elérje a playint, míg a Rockets az elmúlt hetekben zsinórban tizenegy mérkőzést megnyerve indított egy utolsó rohamot a GSW beérésére, de a lendület alábbhagyott és már a texasiak is elengedték a szezont. A Utah jelenleg egymás után tizenhárom zakónál tart, könnyen elképzelhető, hogy idén már nem nyernek meccset a hazaiak, a Rockets pedig bár a legutóbbi alkalommal bravúrgyőzelmet aratott a Magic ellen, de összességében őket is inkább az foglalkoztatja már, hogy mikor ér véget az idény. Most alapvetően így is a Houston lesz az esélyesebb, a Jazz végérvényesen behúzta a kéziféket és esze ágában sincs még csak véletlenül sem nyerni, a vendégek azért alapvetően magasabb színvonalat tudnak nyújtani és még a pocsék idegenbeli mérlegük ellenére is nagyobb esélyük van ma a győzelemre – elnézve, hogy a Jazznél Markkanen, Sexton, Clarkson, Dunn és Kessler is kiüli a meccset, talán még papírformának is lehetne nevezni egy esetleges Houston-sikert.

 

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 04:00

Miután a Warriors legutóbb egy nagyon fontos győzelmet tudott aratni a Lakers ellen, így elérhető távolságba került a csapat számára a kilencedik hely elérése, ha most tudja hozni a kötelezőt Steve Kerr gárdája, akkor utol is érheti a csapat a Los Angeles-ieket, ami a playin első körének hazai pályája miatt lenne nagyon fontos. Ahhoz azonban ezt a mérkőzést is meg kell nyerniük Curryéknek, ehhez minden adott a vendégcsapat számára, a GSW remek formának örvend, tízből nyolc meccsüket megnyerték, a Portland pedig a mezőny végén kullog, sorra gyűjti a vereségeket és már nagyon várja, hogy lefújják ezt a szezont. Bár hivatalosan Thompson, Green és Saric játéka sem biztos a GSW-nél, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy ilyen nagy győzelmi kényszerben kiülik a meccseket a kulcsemberek – ellenben a Blazersnél Ayton kivételével minden fontos játékos sérültlistán van, Simons, Brogdon és Grant ahogyan eddig sem, úgy ma sem lesz ott a pályán. Mindent egybevetve toronymagas favoritnak számít a Warriors, eddig mindhárom egymás elleni mérkőzésüket a San Francisco-iak húzták be, a várakozások alapján pedig ma is csak a különbség lehet kérdés – kifejezetten jó helyzetbe kerülnének a vendégek, ha ma is tudnák folytatni remek sorozatukat.

 

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 04:00

Mindkét csapat számára talán a szezon legfontosabb derbije következik, hiszen mindketten szeretnének odaérni a stabil playoff-indulást jelentő hatodik helyre – a Kings jelenleg a nyolcadik, a Pels pedig a hatodik helyen áll, de mindössze csak két meccs a felek között a különbség. A Sacramento egyébként nincs jó formában, csak két mérkőzését nyerte meg az utóbbi öt meccsén, a komoly ellenfelek ellen rendre kudarcot vallott Mike Brown csapata, hiszen New Yorkban, Bostonban és Oklahomában is alulmaradt, így csúszott le tehát a nyolcadik pozícióba. A Pelicans sincs jó időszakon túl, bár az utolsó két meccsét a Suns és a Blazers ellen megnyerte a csapat, de előtte egymás után négy alkalommal kapott ki, közte például a Spurstől is – egyelőre még így is hatodik a vendégcsapat, de elképesztően szoros versenyfutás és rangadódömping lesz az alapszakasz utolsó napjaiban ott a nyugati középmezőnyben, így semmi sem biztos egyelőre. Az viszont fix, hogy Brandon Ingram ma sem lesz ott a pályán, de a túloldalon Malik Monk személyében is van egy fontos hiányzó – egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy ki az esélyesebb, gyakorlatilag már hónapok óta fej-fej mellet haladnak a csapatok és szinte teljesen azonos szintet tudnak nyújtani. A két csapat annyira hasonló tudású, hogy még a hazai pálya sem lehet döntő faktor, hiszen a Kings hazai mérlege és a Pelicans idegenbeli teljesítménye is szinte ugyanolyan, itt az dönthet, hogy a vendégek hogyan tudják megfogni a festékben Domantas Sabonist, valamint mennyire tudják limitálni az utóbbi meccseken kifejezetten jó formába lendülő De’Aaron Foxot – persze ugyanez elmondható a Kings oldaláról is, náluk is elmehet a meccs azon, hogy ha nem tudják kellőképpen lassítani a Williamson-McCollum párost. Mindenképpen szoros, kiélezett és elképesztő kompetitív rangadóra számíthatunk, ahol mindkét csapat számára élet-halál fontosságú lesz a győzelem megszerzése, kíváncsian várjuk, hogy a forduló végére hogyan módosul az állás a nyugati 6-10. helyeken.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus