Spurs-Warriors a Sport TV-n, eldőlhet a New Orleans-Portland

A Blazersnek idegenben, a San Antoniónak otthon kellene felállnia 0-2-ről - előnybe kerül a Heat, vagy visszaveszi a pályaelőnyt a Philly?

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:00

Itt döntetlenre áll a párharc és eddig két elég szélsőséges meccset láthattunk: az elsőn extra formában dobott a Philly, míg a másodikon borzasztóan, utóbbi ráadásul Dwyane Wade kiváló napjával is párosult, így el tudta lopni a pályaelőnyt a Heat. Érdekes lesz látni, hogy merre indul tovább a párharc, de az eddigiek alapján számíthatunk rá, hogy ismét a dobóforma lesz a döntő: a Sixers Embiid nélkül továbbra is rohanni, triplázni fog, a Miami pedig eddig abszolút alkalmazkodott ehhez szerkezetben, elsőre rosszul, másodikra már jól. Az említett Embiid valószínűleg ezt a meccset is kihagyja, minimális esély mutatkozik csak arra, hogy pályára lép, márpedig nélküle nagyon más lehetőségük nincs Redickéknek, mint élni Ben Simmons nagy labdáival és szétdobni a Heatet - ha ez nem sikerül, túl sok más opciójuk nem adódik, maximum Simmons tud pozícióból dolgozni, de az nagyon éles váltás lenne, ha ez lenne az alapfegyver. A Miami oldalán nincs különösebb gond, otthon nyugodtan játszhatnak és ha Wade-től nem is várhatják megint a csodát, azért legutóbb megmutatták, hogy van válaszuk a Phillyre - náluk nincsenek sérültek, megvan a pályaelőny és otthon azért nagyon magabiztosak tudnak lenni, míg a Sixers sokáig szenvedett az alapszakasz során vendégként. 

A párharc állása: 1-1. 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 03:00

Itt most már ki lehet jelenteni, hogy élet-halál meccs következik a Portland számára, hiszen Terry Stotts alakulata mindkét hazai mérkőzését elvesztette, 0-3-nál valószínűleg véget érne a párharc, viszont ha idegenben sikerülne szépíteni, az új erőt adhatna a társaságnak. Könnyű helyzetben így sincs, mert a New Orleans eddig szenzációsan bontja le a Lillard-McCollum kettős játékát, Rondo és Holiday extrája mellett a Davis-Mirotic duó is villog, míg a túloldalon egyszerűen nem működik a rendszer és a sérülések sem segítenek - legutóbb éppen a változtatás két eszköze, Nurkic és Turner dőlt ki, pedig ők voltak a kulcsszereplők az átalakított játékban. Nagy kérdés, hogy melyikük milyen állapotban lesz és döntő faktor is lehet, hogy vállalni tudják-e a játékot, az előző meccsen Nurkic erőltetése volt Stotts válasza és az, hogy Turner többet szervezett, így vagy Lillard, vagy McCollum szabadabban mozoghatott, most is ez lehetne a megoldás, hogy megszabadítsák a két fő playmakert Rondótól és Holidaytől. Ezzel együtt a Pelicans nagyon erősnek, taktikailag felkészültnek, mentálisan frissnek tűnt az első két meccsen, most kellő önbizalommal, kényelmes helyzetben, hazai pályán fogadhatja ellenfelét, ha nem fáradtak még el Davisék, vagy ha nem jön egy 40-50 pontos este Lillardtól (ez mindig benne van), akkor ezúttal is jó esélyeik lehetnek. 

A párharc állása: 2-0 a Pelicans javára. 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 03:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Egy tragédia után lépnek pályára a csapatok és ennek lehet is hatása a mérkőzésre, hiszen Gregg Popovich feleségének halála mindkét oldalt megérinti érzelmileg - Kevin Durant arcán is jól látszott ez, amikor közölték vele, biztos, hogy a Warriors is megérzi a dolgot. Az is biztos, hogy ez a hangulat fogja körbe lengeni az összecsapást, amelyen Ettore Messina irányítja a San Antoniót - azt a San Antoniót, amely egyértelműen azért küzd, hogy valahogy még partiban maradjon és ne dőljön el a párharc. A második meccsre javulni tudtak Gasolék, a rotációban eszközölt változtatások és LaMarcus Aldridge teljesítménye sokáig elég volt ahhoz, hogy vezessen a gárda, de győzelmet nem ért, a hazai pálya viszont borzasztóan sokat jelent az együttesnél, az alapszakaszban náluk volt a legnagyobb a szórás az eredményekben a pályaválasztástól függően. Ez és az érzelmi plusz lehet a Spurs esélye, egyébként ez a GSW bizonyította az első két meccsen, hogy képes extra védekezésre és kellően jó támadójátékra ahhoz, hogy gond nélkül hozza a párharcot - igaz, Javale McGee játéka kérdéses, pedig neki nagy szerepe volt az eddigiekben. 

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus