Texasi rangadó és a Brooklyn újabb veszte?

Ma éjjel San Antonióban méri össze tudását két, masszívan pozitív texasi gárda, a Brooklyn két legmagasabban jegyzett játékosa nélkül próbálja a 10-es diadalmenetben lévő Golden State útját állni, Dwight Howard ex-csapata ellen játszik, a Detroit pedig valószínűleg begyűjti hatodik buktáját is egyhuzamban. Nézzük, mit érdemes tudnunk a hamarosan kezdődő kilenc párosítás előtt!

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks (01:00)

Tim Duncanék back-to-back játszanak, ráadásul egy idegenbeli hosszabbításos diadalt követően, tehát a Dallas remek helyzeti előnnyel rendelkezik itt, de azért ehhez lesz egy-két szava a mindig bő rotációt alkalmazó Gregg Popovich mesternek is. Remek hangulatú, parázs meccset várhatunk, igazi favorit nélkül.

Toronto Raptors - Detroit Pistons (01:00)

A Raptors szépen menetel, de a Pacers és a Heat még nagy falat volt számára, ám a tegnap New Yorkban is kapituláló Pistons annyira mélyen van jelenleg, hogy otthon szinte kötelező a siker DeRozanék számára, bár a palánk alatt Amir Johnsonnak és Jonas Valanciunasnak meggyűlhet a bajuk a Monroe, Drummond párossal, s akkor mit mondjunk Terrence Ross mismatch-ére Josh Smith-szel szemben?!

Atlanta Hawks - Indiana Pacers (01:30)

A Hawks lassan, de biztosan megindulhat lefelé Al Horford elvesztését követően, pedig egy darabig úgy festett, hogy állja a sarat az Atlanta így is, de a Pacers azért idegenben is esélyesebb. A nagy kérdés persze továbbra is az, hogy Klye Korver tovább írja-e ma a történelmet, de persze mivel papíron rangadóról van szó, egyébként is nagyobb figyelmet vonzhat ez a találkozó.

Brooklyn Nets - Golden State Warriors (01:30)

Deron Williams sem lehet ott rossz bokája kezelése miatt ma a GSW ellen, pedig hármas sikerszériában a Lopezt eddig egészen jól pótló, de továbbra is borzasztóan lent lévő Nets, ám ha valamikor, akkor a sorozatban 10-et nyerő Golden State ellen nyugodtan pihenhet a franchise player, nem sok sansza van ugyanis otthon sem a Kidd-alakulatnak Mark Jackson lendületben lévő fiaival szemben.

New Orleans Pelicans - Washintgon Wizards (02:00)

A Pelicans is back-to-back lép fel, ráadásul egy kiadós Miami-beléi verés után nem lehet egyszerű a nem éppen topon lévő Washington ellen nyomás alatt teljesíteni, de elvárható a W otthon Anthony Daviséktől. Azért itt is kiegyenlített harc jöhet, s nagyon kéne a diadal mindkét félnek, valaki tehát különösen elégedetlenül baktathat majd le a pályáról. Mivel Jason Smith már van a Ryan Andersont még nélkülöző NOP-nél, ezért inkább a hazaiak felé billenhet a mérleg nyelve.

Houston Rockets - Los Angeles Lakers (02:00)

A Rockets egy teljesen szétesett Lakers ellen gyűjtheti be a kötelező W-t, nem sok jóra számíthat idegenben a nagyon tartalékos Los Angeles-i had, mely Kobe Bryant és a Nash, Blake, Farmar, Henry sor távollétében csak abban bízhat, hogy az extra Kendall Marshall mell más is felnő a kiegészítők közül ma, de ez is inkább csak egy tisztes vereséghez lehet elég a palánk alatt és kint is elég masszív texasiak otthonában.

Minnesota Timbewrolves - Phioenix Suns (03:30)

A Minny egy Eric Bledsoe nélkül azért hirtelen hullámzani kezdő Phoenixet fogad, s otthon muszáj is lenne nyernie az Adelman-alakulatnak, ha idén PO-zni akarnak Kevin Love-ék, ráadásul pont egy ebben közvetlen riválist kaphatnának el a hazaiak, de ehhez sok energiát és koncentrációt kell a parkettre vinniük.

Portland Trail Blazers - Orlando Magic (04:00)

A Blazers két furcsa vereséget is begyűjtött a napokban, tehát Lillardék számára otthon a már Vucseviccsel érkező Orlando ellen felüdülés lesz csatába indulni. Persze nem írható le teljes mértékben a Magic, de ezt inkább csak az oregoniak back-to-backjének, illetve frusztráló kudarcának tudnánk be.

Los Angeles Clippers - Boston Celtics (04:30)

A Clippers számára is jókor jön a Celtics vizitje, hiszen Chris Paul nélkül azért messze sem áll olyan stabil lábakon ez a gépezet, mint vele, ráadásul még JJ Redick sem tér ma vissza. A vendégek teljesen esélytelennek számítanak egykori edzőjük jelenlegi klubja otthonában, de csinálhatnak igazi presztízskérdést a párosításból, ez alapot adhat egy szórakoztató meccsnek akár.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus