Wade-LeBron találka Chicagóban, Towns-'Zingis New Yorkban

Idegenben, back-to-back "lazíthat" a Cavs, a LAC és a Rockets – ifjú titánok csatája NY-ban –Vörös Kód: hazai pályán a Spurs

 

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 01:00

Látszólag két borzasztó mérleggel rendelkező csapat találkozik, ez azonban becsapós. A Magic változtatásokat hajtott végre a kezdőcsapatban, Vucsevics és Payton helyére Biyombo és Augustin került be, amivel kicsit jobb lett az egyensúly a pad és a kezdők között. San Antonióban győzni tudtak, és a Memphis otthonában is csak saját maguknak köszönhetik a vereséget. A Philly idegenben ugyan nyeretlen, de otthon már 4 győzelmet összekapartak, Joel Embiidre is igyekeznek úgy vigyázni, hogy a hazai, nyerhető meccseken fent lehessen a pályán. Most nem lesz könnyű dolga, mert Ibaka, Vucsevics és Biyombo személyében elég masszív magasember-kontingenssel rendelkezik az Orlando, és ha Embiidet meg tudják fogni, gyakorlatilag kihúzzák a Sixers támadójátékának alapját – figyelembe kell azonban venni, hogy a Magic back-to-back játszik, és a kemény védekezésben bizony el lehet fáradni, a Grizzlies ellen is a negyedik negyedben nemes egyszerűséggel összeomlott a játékuk mindkét oldalon.

Boston Celtics – Sacramento Kings 01:30

Mostanában idegenbe jár nyerni a Boston, utóbbi 5 meccsükön győztek Minnesotában, Brooklynban és Miamiban, viszont kikaptak otthon a Spurstől és a Pistonstól. Különösen az utóbbi volt fájó vereség, hiszen éppen kezdtek volna kilábalni egy hullámvölgyből. Most abban bízhatnak, hogy Al Horford a sérülése és gyermeke születése után teljes értékű harcosként hoz le egy meccset, különösen azért, mert Cousinst szinte csak ő tudja lefogni. A palánk alatt lehet keresnivalója a Kingsnek, ráadásul négynapos pihenőbe „futottak bele” (a Sixers elleni mérkőzés a pálya csúszóssága miatt elmaradt), volt idejük kicsit szusszanni. A Boston pattanózása továbbra is nagyon gyenge, ezen kell változtatniuk, a vendégeknek pedig keményen kell játszaniuk és bedobálni a kinti helyzeteiket, mert bár a Celtics idei periméter-védekezése közel sem olyan acélos, mint tavaly, Isaiah Thomas szokása szerint nagyon oda fogja magát tenni volt csapata ellen. Ha pedig ő fel tud pörögni, a Boston is.

Toronto Raptors – Los Angeles Lakers 01:30

A Lakersnél továbbra is maródi a kezdő hátvédpáros, D’Angelo Russell és Nick Young, de a Torontónak nem szabad félvállról vennie a mérkőzést, mert könnyen a Hawks és a Bulls sorsára juthat – Luke Waltonék előző három meccsükből kettőt nyertek. Julius Randle kezd formába lendülni, vele nem lesz könnyű dolga a Raptors védelmének, mert nem igazán van rá opciójuk, a kispad pedig a sérülések ellenére is elég mély a Lakersnél, ráadásul idegenben sem csokizzák össze a nadrágjukat, eddig 10-ből négy mérkőzést behúztak. Mielőtt azonban kétségbe esnének a Raptors-drukkerek, emeljük ki, hogy ha a kanadaiak játsszák a saját játékukat, vagyis keményen védekeznek, járatják a labdát, és DeRozan hozza az idei All-NBA szintű támadójátékát, akkor ők fogják irányítani és megnyerni az összecsapást. Ebben pedig bízhatnak a szurkolók, mert a jelenlegi Toronto arról híres, hogy a kötelező győzelmeket általában abszolválják, különösen az Air Canada Centre-ben.

New York Knicks – Minnesota Timberwolves 01:30

Egy nap pihenőt kaptak a csapatok, hogy kielemezzék egymás játékát, hiszen csütörtök hajnalban Minneapolisban találkoztak – akkor szoros meccsen, Carmelo Anthony nagy kosarával győzött a Knicks. A meccs a két fiatal spíler, Karl-Anthony Towns és Kristaps Porzingis csatájáról marad emlékezetes, hiszen Towns 47 pontos karriercsúcsot repesztett, de a lett mindenes is közel 30-ig jutott – kíváncsian várjuk, hogy mi maradt a tankban. A múltkorihoz hasonló parázs, izgalmas, de sportszerű összecsapásra számítunk, könnyen benne van a revans lehetősége is, bár hozzá kell tennünk, hogy hazai pályán meglepően magabiztos eddig a New York (7-3).  

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavaliersnél van baj bőven, mert az elmúlt meccseken egyszerűen nem működött a csapat játéka. Pár napja még mindenki Kevin Love pontzuhatagáról beszélt, az a forrás azóta elapadt – a nagy trió nem igazán érzi a támadásokat, a védekezésükről legyen elég az elmúlt két mérkőzésen kapott pontok száma: 118, 113. A Bulls végre-valahára letudta ilyenkor szokásos idegenbeli túráját (egészen jó mérleggel, hiszen 6-5-re állnak az otthonuktól távol), de a hazatérésben nem volt sok köszönet, kikaptak az ezer sebből vérző Lakerstől. Lehet, hogy már a bajnokcsapat elleni míting járt a fejükben, hiszen a két jó barát, LeBron James és Dwyane Wade először találkozik úgy a pályán, hogy már egyikük sem a Miami Heat alkalmazottja. Ráadásul pár hete James és Wade fogadott saját városa csapatára a baseball-bajnokság döntőjében – a Chicago Cubs nyert a Cleveland Indians ellen, így Jamesnek Cubs-mezben kell megjelennie Chicagóban. Önmagában már ezért megéri megnézni a meccset, ugyanakkor sportszakmailag is csemege lehet, mert ha a Cavs megint kikap, magára rántja a komplett keleti üldözőbolyt, élén a Torontóval – és a Chicagóval…

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers nem remekelt a keleti csapatok ellen, három vereséget szenvedett el (igaz ebből az egyiket teljesen a saját hibájukból - Blake Griffint pihentették a Nets ellen, és ráfáztak), ám a keleti túrát szépen zárták: legyalulták a címvédő Clevelandet. Most hazafelé tartva megállnak New Orleansban, de nem biztos, hogy Chris Paulék innen hasonló szép emlékekkel távoznak. A Pelicans (akkor még Hornets) korábbi klasszis játékmestere azért abban bízhat, hogy a back-to-back ellenére nem annyira fáradtak, mert Griffin 31, Jordan 30, Paul mindössze 25 percet játszott Clevelandben. A Pelicans viszont kifejezetten jó formában van, a masszív Lakerst nagyon simán verték otthon, Anthony Davis parádés, Jrue Holiday pedig kiválóan fogja össze a csapatot, méltó ellenfele lehet CP3-nek. Játékban jobb a Clippers, de ha kiszakad a zsák a Pelicansnél, nem biztos, hogy végig bírni fogják a tempót.

Atlanta Hawks – Detroit Pistons 02:00

Nagyot fordult a világ a Detroittal, hiszen a szezon elején mindenki arról beszélt (joggal), hogy képtelenek levetkőzni a görcsösségüket idegenben, emiatt megint nem lesz igazán sikeres szezonjuk. Aztán elkezdtek nyeregetni más csarnokokban, most pedig már ott tartunk, hogy zsinórban harmadszor győzhetnek. Charlotte és Boston után egy harmadik közvetlen keleti rivális otthonából is el akarják vinni a győzelmet, és erre meg is van minden esélyük. A jelenlegi Andre Drummond ellen egy egészséges Dwight Howard is gondban lenne, a Hawks magasembere viszont kiseb-nagyobb nyavalyákkal küzd, Paul Millsap is sérülés miatt hiányzik mostanában, Dennis Schröder pedig egyelőre nem konzisztens a játékszervezésben. A Hawks három alapemberéről beszélünk, így nem csoda, hogy 10-9-es mérlegre estek vissza, és nagyon össze kell kapniuk magukat, ha nem akarják, hogy a jelenleg 10-10-zel álló Pistons beérje őket. A vendégek kezdőötöse nagyon összeállt (és ne feledjük, hamarosan Reggie Jackson is teljes értékű lesz), a védőguru Caldwell-Pope olyan erényeket csillogtat támadásban, amire Stan Van Gundy legvadabb álmaiban sem számított, a kispad is rendben működik – összességében a Pistons tűnik e remek kis keleti belharc esélyesének.

San Antonio Spurs – Washington Wizards 02:30

Aki kicsit felületesen követi idén a ligát, az kapásból rávágja, hogy ez bizony egy országos egyes – pedig nincs így. Hiába áll most is impresszív, 15-4-es mérleggel a San Antonio, mind a négy vereségüket otthon szedték össze, és bizony néhány esetben nem világverő sztárcsapatok ellen. Talán a koncentráció ingadozása, talán néhány húzóember kora, mindenesetre a csapatok lassan elhiszik, hogy van keresnivalójuk itt, és ha Gregg Popovich újra fel akarja építeni a San Antonio hazai nimbuszát, akkor keményen oda kell állni a Wizards ellen. A vendégek eddig egyetlen győzelmet arattak, Orlandóban, ami intő jel lehet a Spursnek, hiszen legutóbb éppen Ibakáéktól zakóztak. Wall és Beal nincs egyébként rossz formában, ráadásul alig egy hete Washingtonban Leonardék nyertek, a revans vágya is fűtheti kicsit az utóbbi öt meccsükből hármat nyerő fővárosiakat.

Denver Nuggets – Houston Rockets 04:30

A sors(olás) kegyetlen játékot űz idén a Houstonnal, hiszen nem elég, hogy 19 mérkőzésükből 13-at játszottak idegenben, most egy kétszeri hosszabbításos meccs után utaznak Oaklandből Denverbe, ráadásul back-to-back. A Nuggetsra nézve azonban nem jó hír, hogy még így sem teljesen esélytelenek Hardenék: Colorado büszkeségei eddig 3-6-tal állnak otthon. A Nuggets rotációja irgalmatlanul kaotikus, sérülések, formahanyatlások mellett bizonyos játékosok alkalmatlansága is közrejátszik ebben, Mike Malone még mindig csak keresi az ideális rotációját. A Houstonnál viszont ilyen gond nincs, mindenki tudja a dolgát: támadásban nincs túlbonyolítva a rendszer, James Hardenhez igazodnak a tripladobók a periméteren és Clint Capela a palánk alatt, amikor pedig Harden pihen, ugyanezt alkalmazzák pepitában, csak Eric Gordonnal. Ha pontpárbajba torkollik a meccs, akkor ez bevált recept, és sajnos a Denvernek nagyon kevés fegyvere van a triplaeső megakadályozására vagy ellensúlyozására – abban bízhatnak, hogy Gallinari mellett legalább 2-3 ember elkapja a fonalat támadásban, leginkább az újonc Jamal Murray, Wilson Chandler, illetve Nikola Jokics az, aki képes erre. Persze ha Mudiay éppen rossz lábbal kel fel, akkor szinte mindegy is…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus