Daryl Morey újabb öt évre a Rocketsnél

A folyamatosság hívei Texasban, a kiváló GM a helyén marad.

A Houston Rockets harmadik fontos építőkockája is a helyén marad, James Harden és Chris Paul után ugyanis Daryl Morey GM-mel is megegyeztek a texasiak - a vezető öt évre kötelezte el magát a Rakétákhoz, a hírt először Jonathan Feigen (Houston Chronicle) hozta le. 

Már a szezon eleje óta munkálkodtak a felek egy új megállapodáson, nem arról van szó tehát, hogy az utóbbi időben egyre inkább formáába lendülő csapat játékát látva szánta el magát a hosszabbításra a gárda menedzsmentje. Morey 2007 óta a klub alkalmazottja, ekkor váltotta Carroll Dawsont - bár volt szó róla a közelmúltban, hogy a Philadelphia 76ers környékezi, végül a maradás mellett döntött, a Philly pedig Elton Brandet nevezte ki General Manager-nek.

Az analitika egyik meghonosítója a ligában, ő találta ki a "true shooting percentage"-et (vagyis a TS%-ot), illetve az MIT Sloan Sports Conference egyik társalapítója. Bár a hőn áhított bajnoki címet még nem sikerült elhoznia Houstonba, követendő példát állított fel a liga többi csapata számára azal, hogy nem tankolásra, középszerre rendezkedett be a Golden State-érában sem - folyamatosan próbálja erősíteni csapatát, hol kisebb (Carmelo Anthony, korábban Dwight Howard), hol nagyobb (PJ Tucker, a rendszerbe jól passzoló role playerek) sikerrel. Tavaly franchise-rekord 65 mérkőzést nyertek az alapszakaszban, majd a rájátszásban egyetlen meccs válaszotta el őket a döntőtől - bár idén lassan, 11-14-gyel kezdtek, már 42-25-tel állnak, és ismét komoly kihívói lehetnek a Warriorsnak.  

 

Fotó: hoopshype.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus