DeMarcus Cousinst a Pelicanshez cserélte a Kings

A Sacramento Kings a New Orleans Pelicanshez cserélte DeMarcus Cousinst.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Sacramento Kings DeMarcus Cousinst és Omri Casspit a New Orleans Pelicanshez cserélte Buddy Hieldért, Langston Galloway-ért, Tyreke Evansért, a Pelicans 2017-es Top3 védett első körös draftjogáért és a Philadelphia Sixers 2017-es második körös drafjogáért.

Cousins jövő nyáron lejáró lesz, de elvileg a Kingsnél hosszabbított volna már idén nyáron a szupermaximummal - hogy ezek a feltételek hogyan változtak így, hogy Sacramentóból New Orleansba került, az majd kiderül, de másfél év még a jelenlegi szerződéséből is van, a Pelicans pedig Hielden és egy valószínűleg első kör közepére, talán a 10. hely környékére szóló picken kívül lényegében nem adott fel érte semmit. A Kings részéről pont ezért érthetetlen a csere, hiszen Cousins maradni akart - úgy tűnik, Vivek Ranadive tulajdonos viszont tényleg nem akarta neki kifizetni 5 évre a 200+ millió dollárt.

A Pelicans természetesen megpróbálja kitakarítani a PF-C posztot, Terrence Jonest a hírek szerint már elkezdték árulni, valószínűleg egy hátvéd kell nekik, mert ott elfogytak, de ez a csere ha idén nem is fizetődik ki nekik egy komolyabb eredményben (a nyugati 8. helyre még odaérhetnek azért bőven), jövőre, illetve Jrue Holiday megtartásánál nagyon jól jöhet nekik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus