Harmadszor is Rudy Gobert lett az Év Védője

Négy év alatt harmadszor nyerte meg a díjat a Jazz centere. 

Az Év Védője címmel kapcsolatban sem történt meglepetés, ismét Rudy Gobert-t választották a legjobbnak - derült ki magyar idő szerint csütörtök hajnalban. A francia center 2018 és 2019 után immár harmadszor nyerte el ezt az elismertést, ezzel a liga történetének negyedik olyan játékosa lett, aki legalább három alkalommal lett az Év Védője.

A Jazz játékosa 84 elsőhelyes szavazatot gyűjtött a százból és teljesen egyértelmű fölénnyel végzett az élen, 15 elsőhelyes vokssal Ben Simmons lett a második, szintén nagyon nagy különbséggel a többiekhez képest, míg a dobogó alsó fokára végül Draymond Green került - igaz, elsőhelyes szavazatot ő nem kapott, a "maradék" egyet (Gobert-en és Simmonson kívül) Bam Adebayo kapta, aki a negyedik helyen zárt. A top ötbe még a díj tavalyi nyertese, Giannis Antetokounmpo fért be.

Eddig tehát az lett hivatalos, hogy Nikola Jokics az MVP, Rudy Gobert az Év Védője, Jordan Clarkson az Év Hatodik Embere, Julius Randle a Legtöbbet Fejlődött Játékos, Tom Thibodeau pedig az Év Edzője - még nem ismert az Év Újonca, valamint az All-NBA, All-Defensive és All-Rookie csapatok névsora.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus