Hírmorzsák 2013-11-20 (21:30)

Shumpert és a Knicks is úgy érzi, most már elkerülhetetlen a csere. Frazier szerint meglátszanak Shumpert játékán a cserepletykák. Anthony nem érti, mi történik a pályán. Kiddet Donnie Walsh és Rod Thorn is megvédte. Brook Lopez nem játszik ma este, Terry sorsa pedig a meccs előtt dől el. A Kings nagyon szeretne cserélni. Jimmy Butler 2-3 hétre kidőlt. Al Jeffersont frusztrálja a bokasérülése. Kobe ezen a héten még biztosan nem tér vissza. Pau Gasol jótékonykodik. Trey Burke bemutatkozhat ma a Jazzben, MCW visszatérhet a Philly-nél. Barbosa Brazíliában játszik, NBA kilépési lehetőséggel. A Warriors Dedmont, Kuzmicot és Nedovicsot is leküldte a D-Ligába.

Először nem Frank Isola hozott le egy pletykát Iman Shumperttel kapcsolatban - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a játékos és a New York Knicks is úgy gondolják, hogy most már elkerülhetetlen a fiatal kosaras elcserélése. A csapat úgy érzi, hogy JR Smith és Tim Hardaway Jr. személyében elég tehetségük van Shumpert posztján, így legértékesebb cserealapjukkal megmenthetik még a szezont.

A franchise ikonja, Walt Frazier azt mondta Marc Bermannek (New York Post), hogy úgy tűnik, mintha Shumpert nem élvezné a játékot, és ennek köze lehet az elcserélésével kapcsolatos pletykákhoz. Frazier szerint nem meglepő, hogy a harmadéves kosarasról szólnak a hírek, mivel értékes cserealap, és a nagyon kevés játékos közé tartozik, akiket a Knicks értékké tud tenni. A legenda azt is elmondta, hogy szerinte idén nagy fejlődést kellene mutatnia a swingmannek. Újoncként nagyon jó volt, a sérülés visszavetette, de tavaly visszatért, idén azonban tovább kellene javulnia a játék több elemében is.

A Knicks egyébként zsinórban harmadik meccsét vesztette el ma hajnalban, miután hazai parketten a Detroit Pistons verte őket 92-86-ra. Carmelo Anthony azt nyilatkozta, hogy nagyon gyorsan megoldást kell találniuk. Úgy érzi, hogy vezérként többet is tehetne azért, hogy a csapat sikeresebb legyen. Anthony azt is hozzátette, hogy nehéz bármi pozitívumot felfedezni abban, ahogy jelen pillanatban játszanak. Nincsenek összhangban, és egyáltalán nem érti, mi történik a pályán. Elveszítik a meccseket, és csak bizonyos szakaszokban képesek keményen játszani.

A másik New York-i együttesnél, a Brooklyn Netsnél is nagyon gyengén kezdték az idényt, de Donnie Walsh és Rod Thorn is megvédték Jason Kiddet attól a délelőtti, meg nem nevezett megfigyelőtől származó komment ellenében, miszerint az újonc tréner nem csinál semmit a Nets kispadján. Walsh szerint nagyszerű edző lesz Kidd, és nem lehet megítélni 10 mérkőzés alapján. Thorn szerint Kidd érti a kosárlabdát, azonnali tisztelet tud kivívni magának azzal, amit játékosként letett az asztalra, és Thorn is elmondta, hogy szerinte Kidd jó edző lesz.

A Netsnél egyébként holnap hajnalban, a Charlotte Bobcats ellen nem játszik Brook Lopez, Jason Terry-ről pedig közvetlenül a meccs előtt döntenek majd.

Scott Howard-Cooper (nba.com) forrásai szerint a Sacramento Kings nagyon gyorsan szeretne cserélni, legalább egyet. A hírek szerint a 3-7-es mérleggel rendelkező kaliforniai együttes egy fronton már jócskán túlhaladt a puhatolózó beszélgetéseken, úgyhogy hamarosan akár végre is hajthatnak egy cserét.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler 2-3 hétig nem lesz bevethető nagylábujj-sérülése miatt - Butler így nem utazik el a csapattal a hat meccses idegenbeli túrára.

A Charlotte Bobcats magasemberének, Al Jeffersonnak a bokája sincs jó állapotban, állítólag egyre jobban fáj neki megint. A kosaras elmondása szerint Bostonban még minden rendben volt, edzett is, majd elindultak Clevelandbe, és már amikor a cipőjét felvette, érezte, hogy valami nincs rendben, utána pedig egyre rosszabb állapotba került. Jefferson úgy érzi, hogy cserben hagyja a csapattársait, mert nem fair, hogy hol játszik, aztán hol nem. Nagyon idegesíti is a dolog, mivel emiatt a sérülés miatt többet kell kihagynia, mint az előző három szezon bármelyikében.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant elárulta, kizárt dolog, hogy hétfő hajnalban pályára lépjen a Staples Centerben a Sacramento Kings ellen - a Lakers ezt követően három meccses idegenbeli túrára indul. Bryant kedden, a csapat edzését követően a riportereknek elmondta, hogy őszintének kell lennie önmagával. Ha valami nem megy, amit korábban meg tudott csinálni, akkor azt most már nem erőltetheti, más módját kell találnia annak, hogy hasznos legyen a Lakers számára.

Az aranysárga-lilák szombat hajnalban a Golden State ellen lépnek pályára, és Pau Gasol felajánlást tett - ahány pontot szerez a mérkőzésen, annyiszor 1.000 dollárt utal majd a Fülöp-szigeteki tájfun miatti károsultak számára.

Két fiatal, újonc irányító holnap hajnalban pályára léphet. Pár mérkőzés kihagyás után újra a Philadelphia Sixers rendelkezésére áll Michael Carter-Williams, Trey Burke pedig bemutatkozhat a Utah Jazz színeiben. A Philly a Torontóval játszik, míg a Jazz a Pelicansszel.

Leandro Barbosa aláírt Brazíliában - a februárban ACL szakadást szenvedő veterán hátvéd szerződésében NBA kilépési lehetőség van, úgyhogy amennyiben sikerül formába lendülnie, van még némi esélye, hogy láthatjuk a ligában.

A Golden State Warriors Ognjen Kuzmicot, Nemanja Nedovicsot és Dewayne Dedmont is leküldte a D-Ligába, a Santa Cruzhoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus