Hírmorzsák 2014-04-18 (10:30)

Melo nem kér a tankolásból. Woodson szerint ő a legalkalmasabb a Knicks vezetőedzői posztjára. A New York rámozdul nyáron Pau Gasolra? LeBron egy valamiben már megverte idén Durantet - a mezeladási lista első 5 helyezettje. Bynum nem lesz a PO első körében. Joel Anthony marad jövőre is jelenlegi szerződésében. Thaddeus Youngnak sokat érhet még 15/16-os opciója. Clifford és Joerger a hónap edzői. Vucevic és Harris sorsa csak a szabadügynökpiac után dől el. Kapós a Magic segéd GM-je. Izzo és Hoiberg mellett Stan Van Gundy is esélyes a TWolvesnál. Exum az adidasnál. Draft (Parker, Hood, Young, Adams)

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az ESPN-nek elmondta, nagyon szeretne a csapatnál maradni, tényleg nagyon szeretne, de a végső győzelem lehetősége mindennél fontosabb számára most, egyáltalán nem a pénz lesz az első döntő faktor számára nyári csapatválasztásánál - a Knicks mindenkinél többet, 5 évre 129 millió dollárt tud ajánlani Anthonynak. Felmerült már az a verzió, hogy a Knicks a következő idényt letankolja, hogy 2015-ben épülhessen újra, de Melo azt külön kiemelte, hogy pályafutása olyan pontján van már, ahol nem nagyon akar egy év rebuildet végigszenvedni.

Az idei fiaskóval kapcsolatban nyilatkozott a Wall Street Journalnek a vezetőedző, Mike Woodson, aki először is megköszönte a lehetőséget, hogy eddig is irányíthatta a csapatot, majd elmondta, hogy ha úgy döntenek a vezetők, hogy továbbra is neki szavaznak bizalmat, akkor garantálja, hogy az ebben a szezonban bemutatott pocsék szereplés nem fog megismétlődni. Woodson annyit tett még hozzá, hogy minden nagyképűség nélkül hiszi, hogy ő a legjobb a posztra, mert tudja, hogy jó az, amit edzőként csinál, és tudja, hogy működik az a rendszer, amit ő felépített.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a New York a nyár folyamán Pau Gasolnál fog bepróbálkozni. A spanyol magasember korábban két bajnoki címet nyert Phil Jackson irányítása alatt a Los Angeles Lakersnél, ám Knickshez igazolására elég kicsi az esély, mivel be kellene érnie a csapat 3.2 millió dolláros MLE-jével - ennél máshol egyrészt valamivel többet kaphat majd valószínűleg, másrészt ahogy Anthonynál, úgy nála is a bajnoki cím lehetősége lesz a legfontosabb, a New Yorknál pedig jobb együttesek is meg fogják keresni a nyáron az eddigi hírek alapján.

Az Atlantic divízióhoz tartozik, hogy Chris Haynes (Comcast) forrásai szerint nem túl nagy meglepetésre Joel Anthony lehívja jövő évi, 3.8 millió dolláros játékosopcióját, így a következő idényben is a Boston Celtics játékosa lesz.

A Philadelphia Sixers csatára, Thaddeus Young valószínűleg a draft után leül a GM-mel, Sam Hinkie-vel, illetve a vezetőedzővel, Brett Brownnal, hogy megbeszéljék, van-e közös jövője csapatnak és játékosnak, vagy minél hamarabb szétválnak útjaik. Young a Philadelphia Inquirernek elmondta, szerinte az, hogy a 2015/16-os szezonra játékosopciója van, elég hatalmat ad a kezébe. Ha úgy látja, hogy nem jó irányba mennek, kérhet cserét, mert mondhatja, hogy ki fog lépni szerződéséből a következő szezon végén, de könnyen előfordulhat az is, hogy azt mondja, maradni akar - ehhez látnia kell, mik a tervek és mi valósul meg belőle.

Az Indiana Pacers centerét, Andrew Bynumot a rájátszás első körében biztosan nem látjuk a pályán, mivel a csapat bejelentette, hogy az Atlanta Hawks elleni párharcot biztosan kihagyja a középjátékos. Frank Vogel vezetőedző is csak annyit tudott mondani, hogy minél tovább jutnak a PO-ban, annál nagyobb az esélye, hogy Bynum játékra jelentkezhet - a center mindössze két találkozón lépett pályára, mióta csatlakozott a keleti elsőhöz.

Josh Robbins (Orlando Sentinel) forrásai szerint az Orlando Magic a szabadügynökpiac lezárultáig nem dönt arról, akar-e idő előtt hosszabbítani Nik Vuceviccsel és Tobias Harrisszel, mert látni akarják, mennyi sapka alatti helyük marad az igazolásokat követően. A montenegrói center azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen maradna hosszútávon is Orlandóban, mert szereti a csapatot, tetszik neki a jövőkép, ami előttük van, szereti az edzőiket is, úgyhogy gyakorlatilag mindent a Magicnél. Hozzátette azt is, megérti, hogy várni kell, úgyhogy a hosszabbításra kicsit később kell visszatérni.

Az Orlandóhoz tartozik, hogy segéd GM-jük, Scott Perry nemcsak a Detroit Pistons megüresedett vezetőségi posztjáért indul eséllyel, hanem a Cleveland Cavaliersnél is a cikk elején már többször említett Marc J. Spears információi szerint.

A mezeladási lista élén idén a Miami Heat csillaga, LeBron James végzett - 11 éves profi pályafutása alatt hatodjára. A második helyezett Kevin Durant lett, ami nem meglepő, a harmadik és negyedik helyen viszont az a Kobe Bryant és az a Derrick Rose állnak, akik összesen 16 meccset játszottak idén. A top5-be még Stephen Curry fért be mögöttük.

Elvileg nagyon hamar, még a mai napon meglehet a döntés Rick Adelmannel kapcsolatban, ugyanis tegnapi információk alapján a tréner 24 órán belül megpróbál beszélni a Minnesota Timberwolves tulajdonosával, Glen Taylorral, illetve elnökével, Flip Saundersszel a továbbiakról. Mindenki úgy sejti, hogy Adelman jövőre már nem lesz a TWolves vezetőedzője, a már többször említett Spears infoi szerint pedig Tom Izzo, Fred Hoiberg és Stan Van Gundy vannak a lista elején, ahonnan válogatni szeretne a Minnesota. Előbbi kettő soha nem volt még edző az NBA-ben, SVG pedig 2011/12 óta nem ült kispadon.

Ha már trénerek, akkor ide tartozik, hogy a csonka áprilisi hónapban Steve Clifford és David Joerger lettek a hónap edzői. Előbbi a Charlotte Bobcats-cel 7-1-et csinált, és a keleti hetedik pozícióban kezdheti meg a rájátszást a Miami Heat ellen. Szintén hetedik lett, de nyugaton Joerger Memphis Grizzliese, akik nagy csatában utasították maguk mögé a Phoenix Sunst és a Dallas Maverickset, nem utolsó sorban 6-2-es áprilisi teljesítményüknek köszönhetően.

Az idei draft legjobban várt triója közül mindenki jelentkezett az idei draftra, miután tegnap Jabari Parker is bejelentette, hogy ott lesz az idei játékosbörzén. Parker csapattársa, Rodney Hood, illetve a Kentucky egyetem egyik legjobbja, James Young is eldöntötte, hogy ott lesznek idén a kiválasztható játékosok között. A UCLA-ről tegnap két játékos távozott a draft miatt, most egy, Jordan Adams bejelentette, hogy marad még egy évet a Bruinsnál. Szintén ide tartozik, hogy a már hetekkel, hónapokkal ezelőtt bejelentkező Dante Exum többek között Damian Lillard nyomdokaiba lépett, az adidas-szal írta alá szponzori szerződését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus