Hírmorzsák 2014-05-12 (22:00)

Mike Brownt menesztette a Cavs, David Griffin az állandó GM. Adrian Griffin, D'Antoni, Del Negro vagy Gentry lehet Brown utódja. A Timberwolves a nyáron Shaun Livingstonra fog rámozdulni. Amíg Sterlingék irányítják a Clipperst, nem igazolnak oda a játékosok. LeBron vezeti a ligát a PO-ban a PER mutatóban. T-Mac bemutatkozott, mint profi baseball-játékos.

A Cleveland Cavaliers menesztette Mike Brown vezetőedzőt, David Griffint pedig hivatalosan is állandó GM-nek jelölték ki. Dan Gilbert tulajdonos nyilatkozatában kiemelte, hogy nehéz volt a döntés számukra, és bár Brown sokat dolgozott az elmúlt egy évben, és volt is némi előrelépés a korábbi szezonokhoz képest a játékukban, úgy érezték, más irányba kell továbbhaladniuk. Természetesen a trénernek és családjának is a legjobbakat kívánják. Brown tavaly 5 évre 20-25 millió dollárért írt alá, úgy tűnik, a Los Angeles Lakers után most sem jár rosszul - munka nélkül is dollármilliókat tesz majd zsebre.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Griffin igazi Suns-nevelt, gyorsabb játékot akar és több triplát, Brown pedig egyértelműen a korábbi GM, Chris Grant embere volt. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Chicago Bulls egyik segédedzője, Adrian Griffin az egyik favorit Brown utódjának. Marc Stein (ESPN) szerint a phoenixi kapcsolatok miatt erősen esélyes a posztra Mike D'Antoni, Alvin Gentry és Vinny Del Negro is.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves rá fog mozdulni a nyáron Shaun Livingstonra - a kosarasnak van közös múltja az elnökkel, Flip Saundersszel, ugyanis utóbbi az edzője volt a Wizardsnál 2009/10-ben. A Brooklyn Nets GM-je, Billy King korábban hangsúlyozta, hogy Livingston megtartása a legfontosabb nyári feladatuk, ám mindössze 20%-kal több fizetést adhatnak neki jövőre a Non-Bird jogokkal, és a luxusadós MLE-vel is csak 3.2 millió dollárig mehetnek fel, míg a Timberwolves a sima MLE-vel akár 5 millió környékén is tud áldozni a hátvédre.

Egy komoly játékosokkal foglalkozó, de meg nem nevezett játékosügynök Sean Deveney-nek (Sporting News) azt mondta, hogy az ügyfelei nem írnak alá a Los Angeles Clippershez, ha csak nem szabadulnak meg nyárig teljesen a Sterling családtól. Egy másik ügynök szerint nincs túl sok esély arra, hogy Donald Sterling irányítja majd egy napon újra a Clipperst, de sajnos minimális sansz erre is van, márpedig senki nem akar Sterlingnek dolgozni, ha van választása. Deveney-nek ligaforrások azt mondták, hogy akármi történik, Doc Rivers nem hagyja ott az együttest, akkor is marad ő a vezetőedző, ha nem sikerül kitúrni Sterlingéket a következő idényig - amire egyébként komoly esély van.

A PO eddigi részéhez tartozik, hogy LeBron James vezeti a ligát a rájátszásban a PER mutatóban (31.2). Mögötte Russell Westbrook (25.6), Chris Paul (24.6), LaMarcus Aldridge (23.8) és Kevin Durant állnak (23.8).

A végére pedig egy kicsit rugaszkodjunk el a ligától. Tracy McGrady bemutatkozott a profi baseball világában, a Sugar Land Skeeters csapatában - igaz, kevesebb mint két inninget dobott. Ahogy mondani szokták: nem volt ez rossz, de a jó nem ilyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus