Hírmorzsák 2017-03-13 (21:45)

Steph Curry szerint Harden az MVP. Larry Sanders aláírt a Cavshez - az alapszakaszban a D-Ligában fog játszani. A Cleveland Josh Smith-szel is tárgyalt. Iguodala 10.000 dolláros büntetést kapott. Mirotic nem érti, miért került ki a Bulls aktív rotációjából, nehezen fogadja el ezt a helyzetet. Butler maradni akar a Bullsnál. Porzingis szerint a Knicksnél senki nem tudja, pontosan mit is akarnak játszani, nyíltan beszélt a problémákról. Sergio Rodriguez még pár évig az NBA-ben akar maradni. Brett Brown nem lepődött meg, hogy Embiid szerint Saric az év újonca. Noel ma sem játszik (térd), a Jazznél Favors (térd) és lehet, hogy Gobert is hiányozni fog. Mack a héten visszatérhet. A BIG3 június 25-én a Barclays Centerben kezdődik.

A nap híréről beszámoltunk már - Larry Sanders a Cleveland Cavaliersnél kezdi újra karrierjét, a részleteket ezen a linken olvashatjátok, közben pedig hivatalos is lett az igazolás! David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a tervek szerint a center a Cavsszel fog edzeni, de az alapszakasz nagy részében a D-Ligában, a Canton Charge-nál játszik majd - a rájátszásra próbálják annyira felkészíteni, amennyire lehet. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Cavs tárgyalt Josh Smith-szel is.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry nyilatkozott a The Dan Patrick Show-ban, ahol azt kérdezték tőle, hogy ha magára és saját csapattársaira nem szavazhat, ki lenne nála az MVP jelenleg, amire azt mondta, hogy James Harden. Mikor megkérdezték, mi dönt közte és Russell Westbrook között, azt válaszolta, hogy szerinte a jobb mérleget díjazni kell - kérdezték, hogy kin védekezne inkább, mire mondta, hogy lényegében mindegy.

Ha már a Warriors, akkor itt említsük meg, hogy Andre Iguodalát 10.000 dollárra büntette a liga a nem megfelelő megszólalásai miatt, amiket a Minnesota Timberwolves elleni, szombat hajnali vereség után tett.

A Chicago Bulls montenegrói-spanyol erőcsatára, Nikola Mirotic kikerült Fred Hoiberg rotációjából - az előző két találkozón már egyáltalán nem lépett pályára. Mirotic azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy a tréner csak annyit mondott neki, hogy nem fog pályára kerülni - legyen kész, ha be kell állni, de hogy ez mikor lesz, azt nem mondta neki Hoiberg. Most is készen áll, és szerinte tudna is segíteni az együttesnek. Azt elismeri, hogy nem volt kiegyensúlyozott a teljesítménye, de ez szerinte az egész keretre igaz, és egyáltalán nem érti ezt a döntést, hogy kirakták az aktív rotációból. Mirotic azt is bevallotta, hogy nagyon nehéz ilyen helyzetben pozitívnak maradni, de nincs a kezében a sorsa, nem tőle függ, hogy mikor fog játszani. Mindig jó csapattárs volt és profin végezte a dolgát, ez továbbra is így lesz.

Megkérdezték tőle, hogy szerette-e volna, ha a Bullsnak sikerül elcserélni a deadline előtt (első körös picket akartak érte), amire azt válaszolta Mirotic egy pár másodperc gondolkodás után, hogy nem. Azért ment Chicagóba, mert ott akart játszani - ők draftolták, mindent megtettek, amit kellett, vártak is rá. A deadline után úgy érezte, ez még egy lehetőség, hogy bizonyítson, ezért keményebben is dolgozott, ő volt az első az edzőteremben, külön dobóedzéseket is végzett. Jobban is érezte magát a pályán, de a csapat meghozta a döntését, ez van - még egyszer hozzátette, hogy nehéz ez most így neki.

A Chicagónál lényegében senki nincs biztonságban, Jimmy Butler neve a deadline előtt és a nyáron is sokat forgott a cserepletykákban, de a swingman Sam Alipournak (ESPN) elmondta, hogy maradni akar a Bullsnál. Ő is felhozta, hogy a klub kockázatot vállalt vele, mikor ledraftoltak a 30. helyen egy nem túl jó kosarast, úgyhogy azt a kis tehetséget, amije van, szeretné chicagói színekben kamatoztatni a pályán, mert úgy érzi, tartozik az együttesnek. Nem tudthatja, mit hoz a holnap, de imádja az embereket, szeret Chicagóban lenni, és a Bulls játékosa akar maradni.

A New York Knicksnél még talán annál is nagyobb a gond, mint a Bullsnál, erről pedig nyíltan nyilatkozott Kristaps Porzingis Stefan Bondynak (New York Daily News). A lett erőcsatár szerint az egész klubnál, a vezetőségtől kezdve a játékosokig, senki nem tudja, hogy igazából mit szeretnének játszani, így pedig nehéz kosarazni. Állandóan változtatnak bizonyos dolgokon, mert sosem játsszanak úgy, ahogy akarnak. Próbálkoznak rendszeresen, hogy ez vagy az működni fog, a szakmai stáb pedig minden információval ellátja őket, ami csak tőlük telik, de összerakniuk nem sikerült eddig a nagy egészet. Porzingis szerint nem ismerik úgy a Triangle-t, amennyire kellene, csak az alapdolgokkal vannak tisztában, de így meg sokszor csak 1-1-eznek. Erőlködnek, hogy legyen valami, de nem így kellene ennek történnie - ahogy esik, úgy puffan a támadójátékuk. A lett azt is hozzátette, hogy jelenleg nem dolgoznak együtt a sikerért, és megoldásokat kell találniuk az utolsó 15-16 meccsen, hogy a szezont úgy tudják befejezni, hogy nem bánnak semmit.

A Philadelphia Sixers spanyol irányítója, Sergio Rodriguez is szabadügynök lesz a nyáron Mirotichoz hasonlóan - igaz, a magasember korlátozott FA lesz, míg a játékmester oda igazol, ahova akar -, de Rodriguez a Marca spanyol napilap munkatársának elmondta, hogy nem akar visszatérni Európába még néhány évig, szeretne az NBA-ben maradni, és szerinte erre lesz is esélye. Ez az első számú terve, és bár azt nem tudja még, hogy ez a Phillynél fog-e megtörténni vagy sem, de a világ legjobbjai ellen akar játszani.

A Sixershez több kisebb hír is tartozik. Egyrészt a Los Angeles Lakers elleni találkozó után lejárt Justin Harper 10 napos szerződése, és nem újították ezt meg, úgyhogy a játékos és a csapat útjai elváltak egymástól. Másrészt délelőtt volt már arról szó, hogy Joel Embiid szerint Dario Saric az év újonca. Brett Brown vezetőedző azt mondta, hogy nem lepte meg a dolog - korábban is hallotta már ezt a centertől, és szerinte komolyan is gondolja Embiid, amit mond, ez pedig sokat mond a játékosról. Arra is jó példa ez a tréner szerint, hogy milyen közel állnak egymáshoz a játékosaik, és szerinte majdnem biztos, hogy kettejük, tehát Embiid és Saric közül nyeri valaki a díjat. 

Ha már Embiid, akkor térjünk ki a sérülésekre. A Utah Jazznél ma este, a Los Angeles Clippers ellen biztosan nem lesz bevethető Derrick Favors, miután a bal térdében van egy csontzúzódás, míg Rudy Gobert játéka kérdéses. Szintén a Jazzhez kapcsolódik, hogy Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint irányítójuk, Shelvin Mack valamikor a héten visszatérhet bokasérüléséből. A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle bejelentette, hogy Nerlens Noel bal térde továbbra is fáj, így sorozatban a harmadik mérkőzését fogja kihagyni ma éjszaka a center. Aaron McMann (MLive) értesülései szerint a Detroit Pistonsnál Tobias Harris ma nem edzett - Favorshöz hasonlóan neki is a bal térdével vannak gondok, de Stan Van Gundy állítólag úgy számol, hogy holnap este, a Cleveland ellen játszani fog a kiscsatár.

Kijött a hatékonyság-különbség lista, amin továbbra is a Golden State Warriors vezet (+10.9) a San Antonio Spurs (+8.6) és a Houston Rockets előtt (+6.8) - érdekesség, hogy a Charlotte Hornets úgy 10. (+0.9), hogy egyébként negatív mérlegük van, és nem is állnak PO-helyen keleten. A teljes listát ezen a linken megnézhetitek!

A végére pedig a BIG3 liga maradt, amely bejelentette, hogy június 25-én, a brooklyni Barclays Centerben kezdik majd a bajnokságot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus