Hírmorzsák 2017-11-16 (21:15)

Durant szerint James átadta neki a stafétabotot a döntő harmadik meccsén dobott triplájánál - egy szinten van már LeBronnal. Durant büszke a 2016-os csapatváltására - nagyon örül annak, hogy a Golden State arca Steph Curry, és nem neki kell a vezérnek lennie. Joel Embiid történelmet írt. Kyle Kuzma szeretné, ha Kobe Bryant lenne a mentora. A Nuggets közel állt Eric Bledsoe megszerzéséhez, Irvingért nem adták oda Jamal Murray-t, Jameer Nelsonért pedig inkább nem kellett nekik egy védett második körös, mert így oda mehetett az irányító, ahova akart. A Dallas leigazolta Clevelandet. Zach LaVine jövő héten ütközésekkel együtt edzhet. Markkanen marad a Bulls kezdő négyese Mirotic visszatérése után is. Noah hiába térhetne vissza, inaktív listán van a Knicksnél. Eltört Okaro White lábfeje. 

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant hosszabb interjút adott. A kiscsatár Zach Baronnak (GQ) azt mondta, hogy élete legszebb pillanata volt az, amikor az előző döntő harmadik meccsének végjátékában a triplájával megnyerte a meccset a Warriorsnak, amivel 3-0-ra elléptek. Durant LeBron James fölött dobta be azt a triplát, amire külön kitért, hogy a példaképe ellen sikerült ez, és úgy érezte, hogy James átadta neki a stafétabotot azzal. Négy évvel idősebb nála LeBron, tehát ő a nagytesó, de amúgy ugyanazon a szinten van már, mint a Cleveland Cavaliers ikonja - a pályán kívül tud tanulni tőle, de a pályán 1A és 1B-nek érzi kettejüket, amit óriási eredménynek tart a saját szemszögéből.

Elmondása szerint majdnem minden nap gondol arra a dobásra, de mikor a meccsek vannak, félreteszi ezt. A 2016-os csapatváltásáról azt mondta, hogy saját kezébe vette az életét - nagy lépés volt az számára, és büszke is rá. Még mindig próbál hozzászokni az oaklandi élethez, az új csapattársakhoz, a városhoz - időbe telik ez számára. Kiemelte, hogy nagyon fontos és sokat segít neki, hogy Steph Curry a franchise arca, így neki nem kell ezt a szerepkört betölteni - ő nem egy vezér típus, nem tudja azt mondani, hogy álljatok be és kövessetek. Ő sokkal inkább példát mutat, ezzel próbál segíteni és "vezetni, és olyan játékos, aki azt mondja, hogy dolgozzanak együtt, csinálják meg együtt, amit kell.

A ma hajnal embere a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid volt, aki történelmet írt - soha senki nem hozott még 46 pontos, 15 pattanós, 7 gólpasszos és 7 blokkos meccset, igaz, 1973/74 előtt nem jegyezték utóbbit. Embiid annyit mondott, hogy imádja Los Angelest és a Staples Centert, úgyhogy szeretett volna nagy műsort csinálni, ami sikerült is neki. Hozzátette egy félmosollyal, hogy nagy kár, hogy nem volt egy trash talker sem a Lakersnél, de így is jól érezte magát, és végig agresszív tudott maradni - saját bevallása szerint ez az új mentalitása, és alig várja már, hogy hasonlóan folytathassa. Bryan Colangelo azt nyilatkozta Ramona Shelburne-nek (ESPN), hogy Embiid sok szempontból különleges, ráadásul még nem is 100%-os - a szezon elején az is meglátszódott rajta, hogy szeptemberben még nem tudott együtt edzeni a csapattal.

A Lakersnél Kyle Kuzma kedden együtt vacsorázott Kobe Bryanttel, akivel próbál jó kapcsolatot kiépíteni, és szeretné, ha az aranysárga-lilák csillaga a mentora lenne. Kuzma Bill Oramnek (Orange County News) elmondta, hogy annyi volt számára Bryant üzenete, hogy csak dolgozzon - ez egy klisé, de Kobe ebben hisz, ő is ebben hisz. Azt is elmondta, hogy a kicsi, de nagyon fontos dolgokról is sokat beszélgettek Bryanttel. Kobe a volt ügynökével, Rob Pelinkával is tartja még a kapcsolatot, és a klub GM-je azt mondta, hogy nagyon tetszett Bryantnek az, ahogyan nekikezdett Kuzma az első idényének, a pályán mutatott mentalitása - hozzátette, hogy felbecsülhetetlen értékkel bír az, hogy Kuzma leült beszélni Bryanttel. Maga az érintett annyit mondott még, hogy minél jobb akar lenni, akkor meg miért ne tanulna az egyik legjobbtól? 

A Denver Nuggetshez több hír is tartozik Zach Lowe-tól (ESPN). Egyrészt közel álltak ahhoz, hogy megszerezzék Eric Bledsoe-t - Emmanuel Mudiay és egy első körös pick ment volna a Phoenix Sunshoz, de a tárgyalások egyszercsak megálltak. Tim Connelly GM azt nyilatkozta, hogy sok ajánlatot kapnak a fiataljaikra, és nagyon vékony a határ aközött, hogy túlértékeli valaki a saját játékosát, illetve aközött, hogy túl agresszíven próbál meg rövid távon hasznos üzleteket kötni. Másrészt nem akarták odaadni Jamal Murray-t Kyrie Irvingért - ha odaadták volna Murray-t, Wilson Chandlert és a Top3 védett első körös draftjogukat, akkor ott lehettek volna ők is a licitháborúban.

Harmadrészt pedig Jameer Nelsonért kaphattak volna egy "lottó védett" második körös picket (tehát 31-44-ig védett draftjog lett volna), de inkább úgy döntöttek, hogy kiteszik a keretből, mert így Nelson oda igazolhatott, ahova akart. Connelly erről azt mondta, hogy nem hozhat csak szívből döntést az ember, de nem tekinthetik a játékosokat csak cserealapként - éppen ezért szerinte minden egykori játékosuk kifejezetten jó véleménnyel van róluk. Michael Malone vezetőedző annyit mondott, hogy nagyon nehéz volt elengedni Nelsont, a róla szóló megbeszélésen érvelt is a megtartása mellett, de végül is nem volt veszekedés ebből, a végén mind megegyeztek arról, mi lesz a döntés - a nagy egészet kell mindig nézni, nem csak a rövidtávú dolgokat.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki megint elmondta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy attól függ, hogy folytatja-e pályafutását, hogy majd hogyan érzi magát egészségileg a szezon végén - szeretne játszani, még mindig élvezi a kosárlabdát, de nyáron tér vissza erre a témára és arra, hogyan tovább. A Mavs tulajdonosa, Mark Cuban azt mondta, hogy szeretné, ha Dirk 40 éves koráig játszana, és szerinte így is lesz, mert a német meg akarja dönteni az egy csapatnál lehúzott szezonok rekordját.

Szintén a Mavshez tartozik, hogy leigazolják a G-Ligából Antonius Clevelandet.

KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Chicago Bulls dobóhátvédje, Zach LaVine jövő héten elkezdhet ütközésekkel együtt is edzeni. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy Nikola Mirotic mikor térhet vissza, de annyit Fred Hoiberg vezetőedző már kijelentett, hogy Lauri Markkanen marad a kezdő négyesük akkor is, ha a spanyol-montenegrói bevethető lesz.

A New York Knicksnél Joakim Noah mindkét meccsen az inaktív listán volt, mióta visszatérhetett volna. Erről Jeff Hornacek vezetőedző azt nyilatkozta, hogy még Willy Hernangomeznek sem nagyon tudnak játéklehetőséget biztosítani, annyi centerük van. Noah csapatember, látja, hogyan muzsikálnak most a többiek, és nem akarja megakasztani ezt a sorozatot, azt akarja, hogy továbbra is nyerjenek - persze hozzátette Hornacek, hogy Noah-ban is nagy a versenyszellem, és szeretne pályán lenni, de nem hisztizik emiatt.

A végére pedig a Miami Heat játékosa, Okaro White maradt, akinek eltört egy csont a lábfejében, így határozatlan ideig nem játszhat - állítólag semmi különös nem történt vele a csütörtöki edzésen, nem ment ki a bokája vagy esett rosszul, egyszerűen ugrott és eltört a csontja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus