Hírmorzsák 2018-04-18 (11:15)

Eric Bledsoe: "Ki a ****** az a Terry Rozier?". Mitchell mellett Paul George játéka is kérdéses ma este. Még mindig úgy tűnik, hogy a Spurs nem cseréli el Kawhi Leonardot. Leonard bizonyos csapattársaival tartja a kapcsolatot, másokkal egyáltalán nem. Aldridge szerint Leonardnak azt kell tennie, ami számára a legjobb - jelenleg olyan játékosokra kell támaszkodniuk, akiknek nem a támadójáték a fő profiljuk. A Suns két napig interjúzott Mike Budenholzerrel, ma David Fizdale következik, de Blatt, Clifford és Vogel is beszélt már az arizonaiakkal. A Sixers és a Mavs két előszezon meccset játszanak Kínában.

Nincs nap mostanában Kawhi Leonard nélkül, és nincs ez másként most sem. Marc Stein (New York Times) azt írta cikkében, hogy egy belső informátora szerint a San Antonio Spurs továbbra is olyan jelzéseket ad a színfalak mögött, hogy nem fogják elcserélni a kiscsatárt. Stein azt is hozzátette, hogy a csapat egészen biztosan azt szeretné, ha Leonard ezt gondolná, de odáig fajult a történet, hogy semmivel nincs kisebb esélye annak, hogy elboltolják az egykori döntő MVP-t, mint annak, hogy leül Gregg Popovich-csal, és megoldják a jelenlegi helyzetet.

Ailene Voisin (Sacramento Bee) is írt egy cikket Leonardról, amiben eredetileg az volt, hogy hetek óta nem válaszol a Spurs megkereséseire. Ezt követően módosították a cikket, amiből ez már kimaradt, az viszont bekerült, hogy néha beszél bizonyos csapattársaival, másokkal azonban egyáltalán nem, legalábbis Pau Gasol szerint.

Még mindig a Leonard-téma: a Golden State Warriors elleni második mérkőzésen kiválóan játszó LaMarcus Aldridge-ot kérdezték a kiscsatárról és a kialakult helyzetről. LMA azt mondta, hogy azért borzasztóan nehéz ez a jelenlegi szituáció, mert olyan emberekre kell támaszkodniuk, akik nem támadásban jók, és ez ki is ütközött a Warriorsszal szembeni második összecsapáson. Vannak olyan játékosaik, akiknek egyáltalán nem profilja a pontszerzés, ezt pedig ki is használják az ellenfeleik, ezeket az embereket kényszerítik arra, hogy próbálkozzanak. Azt is hozzátette Aldridge, hogy mindenki nagyot küzd, szeretne fejlődni, és ezt is értékelni kell - nehéz helyzetben vannak, de Leonardnak azt kell tennie, ami számára a legjobb.

A Phoenix Suns edzőkeresése volt a másik napi téma. Az előbb említett Marc Stein forrásai szerint ma interjúzik az arizonai együttes David Fizdale-lel, aki az egyik legkeresettebb edző jelenleg a piacon. Az Atlanta Hawks trénere, Mike Budenholzer hétfőn és kedden is meetingelt a Sunsszal - Ryan McDonough GM-mel és Robert Sarver tulajdonossal is találkozott a tréner. Budenholzer és a Hawks is készek véget vetni a közös munkának, de lehet, hogy a Sunsnak így is kompenzációt kell fizetni a szakvezetőért, hiszen még 2 év és 13 millió dollár van a szerződéséből. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy már David Blatt-tel, Frank Vogellel és Steve Clifforddal is beszélt a Phoenix, de ezek nem voltak olyan komoly diskurzusok, mint az elmúlt két napban Budenholzerrel folytatott párbeszéd.

A Utah Jazz dobóhátvédjének, Donovan Mitchellnek továbbra is kérdéses a játéka a ma esti, Oklahoma City Thunder elleni találkozón - mint ismert, a bal lábán a kislábujja zúzódott meg az első összecsapáson. A túloldalon is van egy sérült - elképzelhető, hogy az első mérkőzés hazai hőse, Paul George nem tudja vállalni ezt a meccset, mert az első ütközetben meghúzódott a csípője. A negyedik negyedben ápolták is az oldalvonal mellett, de tegnap sem edzett túl sokat George.

A Dallas Mavericks és a Philadelphia Sixers két előszezon meccset játszik majd egymással Kínában. Október 5-én Sanghajban lesz az első találkozó, három nappal később pedig Sencsenben csapnak össze a felek a felkészülés és az NBA China Games jegyében.

A végére pedig a Milwaukee Bucks irányítója, Eric Bledsoe maradt, akitől a ma hajnali, második Boston Celtics elleni zakó után megkérdezték, hogy személyesre vette-e a Terry Rozier elleni párharcot. Bledsoe visszakérdezett, hogy ki? Mondták neki megint, hogy Terry Rozier, erre azt válaszolta, hogy "azt se tudom, ki a f*szom az". Roziernek beszámoltak erről, de neki csak annyi volt a kommentárja ehhez, hogy nem megy bele ilyesmibe. Bledsoe-nak azért üzennénk, hogy Rozier az, aki 23 pontot dobott róla 14 mezőnykísérletből, kiosztott 8 gólpasszt, miközben 12 pontot tartotta őt 13 mezőnykíséretből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus