Hírmorzsák 2018-05-15 (21:30)

D'Antoni szerint ugyanilyen stílusban játszottak az alapszakaszban is - Capela szerint több mozgás kellene, hogy ne csak Hardenre és Paulra hagyatkozzanak. Durantnek nagyon nem tetszett, amikor ma hajnalban Kerr a jó sorozata ellenére is lecserélte. Marcus Morris viccet csinált a Raptors és a Pacers játékosaiból. Mbah a Moute válla még mindig nincs rendben. A Bucks ma tárgyal Messinával és Budenholzerrel. Jay Triano a Charlotte-nál? Mike Woodson távozik a Clipperstől. Ma éjszaka draft lottery. 10 részes dokumentumfilm-sorozatot készítenek Michael Jordanről.

A Houston Rocketsnél gyakorlatilag minden arról szólt a ma hajnali, Golden State Warriors elleni első meccs után, hogy túl sokat egy-egyeztek. Mike D'Antoni vezetőedző szerint ezt csinálták az alapszakaszban is - ők így kosárlabdáznak. Clint Capela elmondása szerint csak arra vártak, hogy James Harden és Chris Paul meghozzák a döntéseiket, de ennél többet kellene tenniük. Gyenge oldalon több elzárást kell adniuk, hogy üresen legyenek a játékosok, és több mozgás kell, hogy az egész védelem ne tudjon a két sztárra figyelni.

A Rockets kiscsatára, Luc Mbah a Moute alapvetően a védekezéséért lett leigazolva, de 0/6 volt a mezőnyből az első találkozón, és három ziccert is kihagyott. Mbah a Moute-nek több komoly vállsérülése is volt a szezon során, és elmondása szerint továbbra sem 100%-os - nem tud például zsákolni, mert nem bízik a vállában, és a kihagyott helyzeteinek jó része olyan volt, amit egyébként be lehetett volna húzni. Egyelőre még hezitál a zsákolás a ziccer között, mikor jön a védő, de saját elmondása szerint alkalmazkodni fog nagyon gyorsan. Nem volt túl sok lehetősége visszarázódni, így kapkod a dobásoknál. Úgy érzi, ez inkább mentális probléma most, mert mindkét alkalommal akkor sérült idén a válla, amikor zsákolt, és nem akar kockáztatni. Túl kell ezen jutnia, de ehhez edzések kellenek, és játszania kell.

A Golden State-nél Kevin Durantet lecserélték 2:23-mal a harmadik negyed vége előtt, miután ötödik mezőnykosarát is megszerezte a felvonás során. Durant már ekkor is a Fluimucil reklám főszerepére pályázott, és azt kiabálta folyamatosan, hogy "de miért?" - 13 pontos előnyt szerzett kosarával a Warriors, és miután lecserélték, 5-0-t futott a Houston, amikor megint rákezdett, Jarron Collinsnak és David Westnek kellett lenyugtatnia. Az érintett azt mondta, hogy nagyon szeretett volna pályán maradni, de bízik az edzőjében, és az a jó, hogy az ilyen eseteken gyorsan túl tudnak lendülni, egyébként pedig örül, hogy nyertek.

A Boston Celticsnél Marcus Morris megnézte a Cleveland Cavaliers Indiana Pacers és Toronto Raptors elleni felvételeit is, hogy felkészüljön LeBron Jamesre. Megkérdezték tőle, hogy mit tanult azokból a videókból, amire azt mondta, hogy arra jött rá, hogy ennek a két csapatnak a játékosai nem tudnak védekezni, ennyi jött le neki.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee Bucks tulajdonosi köre ma találkozik New Yorkban Mike Budenholzerrel és Ettore Messinával a vezetőedzői poszt miatt - úgy tűnik, hogy kettejük közül kerül majd ki a wisconsini alakulat új trénere.

Szintén az edzőkhöz tartozik, hogy Wojnarowski információi szerint Mike Woodson nem tér vissza a Los Angeles Clippershez a következő idényre, új csapatot keres magának - 2014-ben lett Doc Rivers segédedzője, miután a New York Knickstől menesztették.

Még egy edzőhír: David Pick forrásai szerint a Charlotte Hornets komoly tárgyalásban áll Jay Trianóval, aki James Borrego szakmai stábjához csatlakozhat. Triano a Phoenix Suns ideiglenes vezetőedzője volt, de idén nyáron nem őt nevezték ki véglegesen a gárda élére.

Ma éjszaka, magyar idő szerint 01:30-tól draft lottery sorsolás - eldől, hogy melyik csapat hol húzhat majd az idei játékosbörzén. A klubokat az alábbi emberek képviselik majd a sorsoláson:

Atlanta Hawks: Jami Gertz, tulajdonos
Boston Celtics: Rich Gotham, elnök
Charlotte Hornets: Mitch Kupchak, elnök és GM
Chicago Bulls: Michael Reinsdorf, elnök
Cleveland Cavaliers: Nick Gilbert, a tulajdonos fia
Dallas Mavericks: Michael Finley, alelnök
Denver Nuggets: Jamal Murray, játékos
Detroit Pistons: Luke Kennard, játékos
Los Angeles Clippers: Jerry West, tanácsadó
Memphis Grizzlies: Elliot Perry, kisebbségi tulajdonos
New York Knicks: Scott Perry, GM
Orlando Magic: Jeff Weltman, elnök
Philadelphia 76ers: Elton Brand, a G-Ligás csapat, a Delaware Blue Coats GM-je
Phoenix Suns: Josh Jackson, játékos
Sacramento Kings: De'Aaron Fox, játékos

Érdekesség, hogy a Magic társalapítója, Pat Williams elmondta, hogy ő egy olyan beszélő Penny Hardaway babát visz majd magával a hátsó szobába, ahol ténylegesen megtörténik majd a sorsolás, amelyet az egyik 90-es években készített Nike reklámban láthattunk utoljára.

A végére pedig Michael Jordan maradt ezúttal - az ESPN Films és a Netflix közreműködésével 10 részes dokumentumfilm-sorozatot készítenek a legendáról, ami a "The Last Dance" nevet kapja, és 2019-ben kerül vetítésre. A többrészes filmben olyan felvételeket láthatunk majd az 1997/98-as Chicago Bulls meneteléséből, amelyeket eddig még nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus