Hírmorzsák 2018-05-17 (21:15)

Paul Pierce-nek nagyon tetszik, hogy Jayson Tatumot hozzá hasonlítják, dicsérte a Celtics újoncát. Steve Kerr szerint végig jobb volt náluk a Rockets. A Houston smallball ötöse a Tuck-wagon becenévre hallgat, PJ Tucker szerint a legjobb alacsony szerkezetük van az egész ligában. Robert Covington ujját megműtötték. Luka Doncic még nem döntötte el, hogy azonnal átmegy-e az NBA-be vagy sem. Metta World Peace a fogadás legalizálásáról beszélt.

A Boston Celtics legendája, Paul Pierce Chad Finn-nel (Boston Globe) beszélgetett arról, hogy sokan hasonlítják hozzá Jayson Tatumot. Pierce azt mondta, hogy ő is hallotta ezt - ő nem volt a legatletikusabb játékos, Tatum jóval jobb ebben a szegmensben nála, mindkét kezét kiválóan használja, és nagyon kell vele vigyázni, ha egy kicsit erősebb lesz, mert sokkal okosabb, mint amit az életkora sugallna. Pierce azt is megemlítette, hogy ő 21 évesen ment a draftra, Tatum pedig a szezon nagy részében 19 volt - nem tűnik soknak a különbség, de 1.5-2 évnyi fejlődés rengeteget számít. Ő három évet töltött az egyetemen, Tatum egyet, és már most is erre képes - PP szerint szupersztár lesz belőle, és egy ilyen srácot bármikor hasonlíthatnak hozzá.

Arról ma délután írtunk már, hogy Kevin Durant szerint egyáltalán nem volt sokkoló, hogy a legjobb ötösüket lejátszotta a Houston Rockets. A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr is elmondta véleményét - a tréner úgy gondolja, hogy az egész találkozó során jobb volt náluk a Rockets. Egy olyan csapat az ellenfelük, amely 65 mérkőzést nyert az alapszakaszban, jók, és ezt most be is bizonyították ellenük. Kerr azt is hozzátette, hogy ki lehet ragadni egy-egy rotációt vagy ötöst, de teljesen mindegy volt, hogy ki volt a pályán, jobb volt a Houston.

A Houstonnál is megvan egyébként a smallball sor, amely úgy alakul ki, hogy Clint Capela helyett Eric Gordon kerül a pályára, és a Paul-Harden-Gordon-Mbah a Moute-Tucker sorral áll fel a Rockets PJ Tuckerrel a centerben. Tucker a második találkozó után elmondta, hogy ez a kedvenc felállása, ami a Tuck-wagon becenevet viseli. Úgy érzi a csapat, hogy akkor a legjobbak, mikor alacsony szerkezetet használnak - ha valaki smallballra vált ellenük, semmi gondjuk nincs azzal, mert úgy érzik, az ő alacsony felállásuk a legjobb az egész ligában.

A Philadelphia Sixers kiscsatára, Robert Covington kés alá feküdt - a bal kezén a középső ujját kellett megműteni egy szalagsérülés miatt. Még december 28-án, a Portland TrailBlazers ellen sérült meg, és a csapat tájékoztatása alapján 2-3 hét múlva fog felépülni.

A Real Madrid csillaga és az idei draft egyik legjobban várt játékosa, Luka Doncic ma azt nyilatkozta, hogy nem biztos abban, hogy a most következő Final Fourban játssza az utolsó két meccsét a Madrid színeiben az Euroligában. Egyelőre nem döntötte el, hogy azonnal átmegy-e az NBA-be, majd talán a szezon végét követően teszi le a voksát.

A végére pedig Metta World Peace maradt, aki arról beszélt, hogy engedélyezett lesz a fogadás Amerikában. MWP szerint egyszer őt is megkeresték, hogy van 35.000 dollárjuk a számára. Ő megköszönte a pénzt, majd akkor mondták neki, hogy el kéne adni egy meccset, akkor meg gyorsan vissza is adta, de azért a 35.000 dollár miatt elgondokodott - az rengeteg pénz egy meccs leadásáért. MWP szerint az a probléma, hogy ezek az emberek meg fogják találni a szegényebb srácokat, és vannak olyanok, akik fizikailag kényszerítik is a fiatalokat arra, hogy eladjanak egy-egy találkozót. A srác fél, belemegy a dologba, aztán amikor az NBA-be kerülhetne, akkor felhasználják ezt ellene. MWP szerint nagyon szigorú szabályok kellenek azok ellen, akik kihasználják ezeket a gyerekeket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus