Hírmorzsák 2018-06-16 (09:00)

Kawhi Leonard cserét kért a Spurstől - legalább hat csapat ajánlata várható érte, de a San Antonio nem siet. Leonard és Gregg Popovich még nem találkoztak személyesen a héten. Tyus Jones gondolkodott azon, hogy ő is cserét kér a Minnesotától, de Tom Thibodeau megnyugtatta. A Celtics úgy gondolja, Kyrie Irving boldog Bostonban - valószínűleg nem fognak cserélni LeBron Jamesért. LeBron közvetlenül a döntő előtt Miamiben járt, Udonis Haslem beszélt erről. Darrell Arthur lehívta 7.4 milliós játékosopcióját. Oscar Robertson Életműdíjat kap a ligától. A Hawks érdeklődik Trae Young iránt, ha lejjebb cserélnek az 1/3-ról. 2021-ben eltörölhetik a one-and-done szabályt.

A tegnapi nap híréről már külön is beszámoltunk: Kawhi Leonard a hírek szerint cserét kért a San Antonio Spurstől, távozni akar a csapattól - részletek ezen a linken. Ahogy arról volt is szó, Los Angelesbe (inkább a Lakershez) vagy New Yorkba akar költözni leginkább, viszont várhatóan több másik csapat is be fog érte jelentkezni, függetlenül attól, hogy hosszabbít-e náluk idő előtt vagy sem - a Lakers, a Clippers és a Knicks mellett várható ajánlat a Sixerstől, a Celticstől és még a Kingstől is (minimum).

Érdekes este volt egyébként Leonarddal kapcsolatban, mert Adrian Wojnarowski (ESPN) twitteren azt írta, hogy forrásai szerint maga a játékos nem beszélt még a csapattal, miközben Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) és Chris Haynes (ESPN), valamint sokan mások korábban lehozták a cserekérelmet - ami így jó eséllyel Leonard képviselőihez köthető. Wojnarowski ráadásul azt is melléírta, hogy Leonard ügynökei nyitottak voltak arra korábban, hogy aláírják a szupermax hosszabbítást - ezt azzal kapcsolatban hozta fel, hogy a Spurs nem fog sietni, hiszen ha Leonardnak kell a pénz, akkor hosszabbítani fog, akkor viszont teljesen mindegy, hova akar menni, mindenki komoly csomagot ígérhet érte. Haynes ezzel szemben már egyértelműen leírta, hogy Leonardot nem nagyon izgatja, hogy lemarad a szupermaxról egy csere miatt.

Szintén Haynes írta meg, hogy Leonard és Gregg Popovich beszéltek az utóbbi pár napban, folyamatosan kapcsolatban voltak, de személyesen még nem találkoztak - Michael C. Wright (ESPN) értesülései szerint Popovich családi ügyeket intéz, nincs a városban jelenleg.

Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves irányítója, Tyus Jones is gondolkodott azon, hogy cserét kér a csapatától, de meg tudták nyugtatni a játékidejével kapcsolatos aggodalmaival kapcsolatban. A hírek szerint Tom Thibodeau biztosította Jonest, hogy mindent megtesz a fejlődése érdekében, és hogy több lehetőséget fog kapni, mivel Jamal Crawford valószínűleg nem tér vissza az együtteshez.

A Boston Celticshez két hír is tartozik. Egyrészt Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a klub úgy gondolja, hogy Kyrie Irving boldog a csapatnál - volt arról szó a napokban, hogy esetleg a New York Knickstől tarthatnak, mert Irving korábban sokat beszélt arról, hogy milyen lenne ott játszani. A forrás szerint Irving hosszútávon is maradni szeretne a Celticsnél, de azt is hozzátette, hogy semmi sem biztos még most - jövő nyáron lesz szabadügynök az irányító, akkor dől el a sorsa. Szintén Himmelsbach jelentette, hogy bár a Boston mindig is nyitott arra, hogy szupersztárokat szerezzen, valószínűleg nem fog cserélni LeBron Jamesért.

Ha már LeBron, akkor itt említsük meg, hogy közvetlenül a finálé előtt Miamiben járt, és Udonis Haslemmel és Dwyane Wade-del találkozott. Haslem Ira Windermannek (South Florida Sun Sentinel) elmondta, hogy persze James készült a döntőre, de azért összefutottak a városban, megvitattak pár dolgot. Mindenki szeretné, ha újra a Heat játékosa lenne, a város imádja, ő személy szerint és a klub is nagyon örülne neki, ha LeBron visszatérne Miamibe, de barátként mindenképpen támogatja Jamest, akárhogyan döntsön majd.

A Denver Nuggetsnél Darrell Arthur lehívta a következő szezonra érvényes 7.4 millió dolláros játékosopcióját.

A liga bejelentette, hogy Oscar Robertson Életműdíjat kap a június 25-ei díjkiosztó gálán - mint ismert, Big O volt az első játékos, aki tripla-duplát átlagolt egy teljes szezon során, Russell Westbrooknak sikerült ez mindössze rajta kívül, neki az előző két idényben.

Jöjjenek a drafthírek.

Jonathan Givony (ESPN, DraftExpress) értesülései szerint az Atlanta Hawks érdeklődik Trae Young iránt, amennyiben lejjebb cserélnek a harmadik helyről - jelenlegi pozíciójukban Marvin Bagley III és Jaren Jackson Jr. neve merült fel velük kapcsolatban a legtöbbször.

A liga kiküldött egy értesítőt mind a 30 csapatnak, amelyben azt írták, hogy 2021-re akár el is törölhetik a one-and-done szabályt - ez az, ami alapján a középiskola után egy évet még le kell húznia valahol a fiataloknak, csak utána jelentkezhetnek az NBA draftra. Ez azért lehet érdekes, mert ha 2021-ben tényleg törlik ezt a szabályt (egyelőre ez még nem biztos), akkor az egy rettenetesen telített draft lehet, hiszen a legjobb első éves egyetemisták mellett a legjobb végzős középiskolások is jelentkezhetnek majd a játékosbörzére - nem véletlenül jelezte ezt most a liga, még mielőtt valaki el akarná cserélni a későbbi draftjogát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus