Hírmorzsák 2018-06-18 (10:15)

Kawhi Leonard a Lakers mellett a Clippersbe is szívesen kerülne. Mindkét gárda aggódik a combja miatt - ha egészséges, a Lakers bármit odaadna érte, a Clippers pedig Tobias Harris mellett egy elsőkörös pickkel "támad". A Suns Leonardért nem cserél, de harmadik csapatként bekerülhet a tranzakció, átveheti Luol Denget. Mégis elképzelhető, hogy Luka Doncic ott lesz a drafton. Andre Iguodala próbálta helyretenni Jordan Bellt a Warriors bajnoki ünneplésénél, de nem sikerült - Iggy beszólt az Oregon Egyetemnek is.

Mint az elmúlt héten is sokszor, ma is Kawhi Leonarddal kezdünk. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a San Antonio Spurs kiscsatára legszívesebben Los Angelesbe kerülne, és hogy inkább a Lakershez, de a hírek szerint a Clippers is megfelel neki.

A két gárda egyelőre nem kereste meg a Spurst egy esetleges cserével, Tania Ganguli (Los Angeles Times) pedig úgy tudja, hogy mindkét együttes aggódik amiatt a combsérülése miatt, ami Leonardot mindössze 9 meccsre engedte játszani ebben az idényben. Ha a kiscsatárt egészségesnek találják a vizsgálatok, akkor a Lakers bárkit elcserél az állományából azért, hogy megszerezze a 2014-es döntő MVP-jét, a Clippers pedig a hírek szerint egy Tobias Harris + 1/12 vagy 1/13 csomaggal akar majd próbálkozni.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy Scott Bordow (Arizona Repubic) értesülései szerint a Phoenix Suns nem adja az 1/1-et Leonardért, viszont ettől még harmadik csapatként bekerülhet egy cserébe. Felmerült, hogy átvennék Luol Denget a Lakers egyik fiatal tehetségéért, mondjuk Lonzo Ballért - a Lakersnek Deng elcserélése azt jelentené, hogy Leonard mellett akár LeBron Jamest és Paul George-ot is meg tudnák szerezni idén nyáron.

Arról is volt szó tegnap este, hogy Luka Doncic nem lesz ott az NBA drafton, mert a Real Madriddal még érdekelt a spanyol bajnokság döntőjében. Nos, mivel a Real visszavette a pályaelőnyt a Baskoniától, így ha a madridi gárda lezárja a finálét a következő negyedik mérkőzésen, akkor a szlovén szupersztár ott lehet a csütörtök esti rendezvényen, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint el is fog utazni Doncic New Yorkba, ha ez a lehetőség adott lesz.

A végére pedig ezúttal Andre Iguodala maradt, aki saját elmondása szerint próbálta helyrerakni Jordan Bellt, hogy vegyen kicsit vissza a Golden State Warriors bajnoki parádéján, de csapattársa még újonc, ez volt az első bajnoki címe, úgyhogy kiélvezte a helyzetet - mint ismert, Bell nem/sem nagyon bírt magával az oaklandi felvonuláson. Iguodala Bell egyetemének, az Oregonnak is beszólt kicsit - elmondása szerint ott nem tanítják meg a játékosokat, hogyan viselkedjenek, hogyan legyenek profik, míg például az Arizonán ezt is beléjük nevelték, hogyan örüljenek a sikernek, ezért nézte el Bellnek ezt az esetet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus