Hírmorzsák 2018-07-05 (15:00)

A Pelicansnél felmerült, hogy cserélnek Dennis Schröderért, fel is vették a kapcsolatot a Hawksszal. A Lakers továbbra sem érzi annyira sürgősnek Kawhi Leonard megszerzését. Tony Parker iránt a Hornets és a Nuggets érdeklődik. Isaiah Thomasnak minimumért kell majd játszania? Zach LaVine a Sacramento Kingstől kaphat ajánlatot. Paul George úgy érzi, hogy Russell Westbrook mellett van esélye nyerni. David Fizdale szerint a Knicks jövő nyáron nagy húzásokra lehet képes. A Suns a favorit a bukiknál a Las Vegas-i nyári ligás torna megnyerésére.

Fletcher Mackel (NBC Nola) értesülései szerint a New Orleans Pelicans vezetősége megvitatta, hogy mi lenne, ha a klub megszerezné az Atlanta Hawkstól Dennis Schrödert - fel is vették a kapcsolatot az Atlantával, de azt nem tudni, meddig jutottak a beszélgetések, vagy hogy most éppen hol tartanak. A hírek szerint a Pelicans nagyon tehetségesnek tartja a német irányítót, és úgy érzi a szakmai vezetés, hogy jól is illeszkedne a csapatba, de hatalmas problémáik vannak Schröder pályán kívüli dolgaival.

Az nem újdonság, de Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette újra, hogy a Los Angeles Lakers nem érzi úgy, hogy túlságosan kapkodnia kellene Kawhi Leonard-fronton.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy amíg a San Antonio Spurs kitalálja, hogy milyen irányba haladjon tovább, addig Tony Parkerrel sem tud mit kezdeni, márpedig a francia játékmester sem fog a végtelenségig várni. Woj úgy tudja, hogy a Charlotte Hornets érdeklődik Parker iránt, és talán a Denver Nuggets is, amely veterán minimumért szeretne egy tapasztalt játékmestert szerezni.

Az újságíró beszélt arról is, hogy a csapatok diktálnak most, hogy alig van capspace, és az ügynökök nem nagyon tudnak ezzel mit kezdeni - Isaiah Thomast hozta példának, akinek lehet, hogy veterán minimumért kell majd újra bizonyítania. A korlátozott szabadügynököknél gyakorlatilag áll az egész piac, nincs honnan pénzt kapnia ezeknek a játékosoknak. Woj kiemelte a Zach LaVine - Sacramento Kings vonalat, mint az egyetlen olyan reális lehetőséget, ahol komoly pénzt kaphat egy RFA - a kaliforniaiak érdeklődése a Chicago Bulls dobóhátvédje iránt már ismert, LaVine kaphat tőlük egy offer sheetet.

Az Oklahoma City Thunder nemrég hosszabbító sztárja, Paul George az ESPN-nel készített mini dokumentumfilm-sorozatának harmadik részében elmondta, hogy nemcsak a hűség miatt írt alá 4 évre az együtteshez, hanem azért is, mert a megfelelő döntést akarta meghozni - úgy érzi, hogy ez a legjobb és a tökéletes lehetősége arra, hogy egy olyan helyen tudjon bajnok lenni, ahol még egyetlen csapat sem ért révbe. Tárt karokkal várták, és szeretne bizonyítani, és elérni azokat a célokat, amiket ide érkezésekor kitűzött maga elé. Szeretne alkotni valami nagyot, és úgy érzi, hogy erre jó esélye van a Thundernél. George Russell Westbrookról azt mondta, hogy amellett, hogy az egyik legjobb ember, akit valaha ismert, olyan hozzáállása van a játékhoz, amivel fel lehet építeni nagy dolgokat. Kijelentette, hogy Westbrookkal nyerni tud, és fordítva is igaz ez - most van esélye arra, hogy a liga egyik legjobbjával végső győztes legyen. Boldog, sőt, több, mint boldog, hiszen annak a közösségnek játszhat, amelyet ő választott.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale kedden, csapata nyári ligás edzése után azt nyilatkozta a jelenlévő riportereknek, hogy Steve Mills elnök és Scott Perry GM fantasztikus munkát végeztek annak érdekében, hogy jövő nyáron komoly változtatásokat tudjanak eszközölni a kereten. A tréner szerint valaki biztos, hogy hozzájuk kerül majd a nagy nevek közül annak köszönhetően, amilyen kultúrát próbálnak felépíteni, és ahogyan a játékosokra tekint a franchise. Összerakják a játékot, Kristaps Porzingis visszatér a szezon közben, és elindulhatnak a jövő nyár felé - úgy érzi Fizdale, hogy mindene megvan a Knicksnek ahhoz, hogy nagy igazolásokat hajtson végre.

A végére pedig a Las Vegas-i nyári ligás torna oddsai maradtak a végső győzelemre: a Phoenix Sunst tartják a legesélyesebbnek a fogadóirodák, 8 az 1-hez fizetnek rájuk, ami azt jelenti, hogy 9-szeres pénzt lehet nyerni velük. A második és a harmadik helyen 10 az 1-hez a Sacramento Kings és a Charlotte Hornets állnak, a teljes lista pedig így alakul:

Phx 8/1
Sac, Char 10/1
Dal, Port, LAC 12/1
Mem, Phi, Orl, GS 15/1
Bos, NY, Mil, Ind, Hou, SA, Det 20/1
LAL, Atl, Mia, Tor, Chi, NO 25/1
Utah, Cle, Wsh, Brk 30/1
OKC 40/1
Den, Min 50/1

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus